Co myślicie o nowym dodatku? Zastrzeżenia? Owacje? Chętnie poczytam opinie innych graczy
World of Warcraft - Legion
Blizzard bardzo mądrze powraca do lore (czyli przeszłości) bo jest zwyczajnie ciekawe. Mam tylko nadzieję na wywalenie garnizony i usunięcie wszystkich rzeczy zniechęcających do zwiedzania świata (jakieś ograniczenie do Dungeon Findera). Może brzmi głupio, ale pomarzyć zawsze miło.
PS. Pewnie ktoś mi powie, że przecież jak chcę, to mogę zwiedzać. Tak, ale inaczej się eksploruje świat żywy (czyli taki, w którym gracze cały czas coś robią), a inaczej świat martwy.
110 poziom brzmi dziwnie. W końcu legendarne przedmioty będą wiecznie użyteczne, a i nowa klasa brzmi ciekawie. Na razie trudno oceniać, jednak legendarne przedmioty na plus
Mam nadzieję, że WoW w końcu pomyśli o nowych graczach, miesiąc temu odpaliłem wersję demonstracyjną i od lat poziomowanie od 1 do 20 jest takie samo. Już w ogóle dobiło mnie brak informacji o śmierci Kerna - jego syn jedynie powiedział, że umarł w nieuczciwej walce, a czytanie wiki, żeby poznać wątki, jest przegięciem.
Ja jestem zadowolony z Demon huntera, jeśli rzeczywiście w 100% będziemy zaczynać od 100 poziomu tą klasą to zmienię maina właśnie na demon huntera, fajnie wygląda walka, ciekawi mnie również ta zmiana pvp
Pamiętajmy że to na razie ich osobiste założenia. Jak wejdą ludzie na closed betę to dopiero wtedy zaczną się zmiany. Wiec 40-60% tego co zobaczyliśmy tutaj się zmieni.
Zmiany na pvp są mocno wyczekiwane od dawna i mam nadzieję, że pójdą z nimi w dobrą stronę. Demon Hunter jest klimatyczną klasą stricte z warcrafta 3, więc bardzo dobrze, że w końcu dane nam będzie zrobić sobie własnego łowcę.
Już widze 1000 Pallatardów biegających z Ashbringerem, kiedyś legendarka miała znaczenie.
Co do lore, są jakieś nie dopowiedzenia ale wszystki git.
Zobaczymy co blizz zrobi z pvp, zeby było dobre muszą zrobić od nowa hp i mane, tym samym powróci hard levelowanie, oraz trzeba będzie zmieniać nie co Pve
I też co będzie z Pachami, bo jak będzie drugi wod to rip dla wowa(na myśli abonament) a wow bez niego to nie wow.
Ekhm, nikt tego nie widzi czy to tylko ja? Jeszcze wczoraj pełno osób narzekało na WoD, mówiono że WoW się stacza itd. A dziś kiedy rzucili wam praktycznie taki sam ochłap wszyscy nagle zwrot o 180 stopni w myśleniu, hype i już szykujecie hajs . Dla mnie wydanie dodatku tak szybko sprawia, że nie czuję wartości tego poprzedniego, nie zwróciły mi się moje pieniądze w formie contentu i zabawy. Także podziękuję, nie będę nabijał kabzy Blizzowi, na razie
.
Z jednej strony nowe legendarne bronie wyglądają kosmicznie i jestem za ale z drugiej każdy będzie leciał z tym samym (wiem zmiany kształtu i koloru) ale to ciągle ta sama broń. Żadnego cieszenia się z nowo zdobytej bo ciągle to samo. Jakoś nie jestem przekonany, że wyjdzie to na dobre. Podoba mi się pomysł z prestiżami, w końcu będę miał jeszcze większą motywację do grania BG Najbardziej ze wszystkiego zaniepokoiły mnie dwie sprawy.
1. Talenty PvP będą tylko do użytku na arenach i bg a co z world PvP? R.I.P. world PvP? W przypadku world PvP WoD był genialny a tu chyba mamy powrót do MoP (zacząłem przygodę od MoP więc nie wiem jak było wcześniej) i byle "zenek" z gearem PvE będzie rozwalał gracza PvP...
2. Gear będzie miał mniejsze znaczenie w PvP ale nie rozwineli nic na ten temat i rodzi się mnustwo pytań... Skąd gear? Za co gear? Może będzie tak jak w niektórych grach, że po wejściu na arene/bg dostajesz statystyki/gear i masz to co wszyscy... ale co wtedy z world PvP?
Ogólnie to dużo bardziej cieszyłem się/wyczekiwałem WoD niż Legionu. A co do Dh to pewnie będzie zaczynał na 90-95 aby zrobić trochę fabuły, dobić 100 tak jak to ma DK.
@up,up,up
Zluzować majty. Na razie można tylko podziwiać co mniej więcej będzie w nowym dodatku. Jak wejdą bety to dopiero wtedy się okaże co i jak i czy na prawdę ten dodatek jest dobry, czy znów dostaniemy to samo. Ja osobiście i tak kupie bo lubię to uniwersum i tyle.
Swoja droga zdobywanie legendarnych przedmiotów (tych z przed 2 dodatkow) to mozolna praca na miesiące. Nie sa rozdawane za darmo wiec nie ma obawy ze teraz każdy sobie znajdzie swoja glevie
@Nvminer
Ale właśnie oni mają zamiar rozdawać legendy za darmo w nowym dodatku. I z tego co mówili wynika, że będzie to jedyna broń którą będziesz używał przez cały dodatek.
Mi też się wydaje, że to ma być broń którą dostajesz od tak. Tylko dalej będzie ona też lvlować i będziesz wybierał dla niej dodatkowe bonusy, czyli nowy rozwój postaci jakby.
Miny po zapowiedzi artefaktów... Bezcenne
Ale trailer jak zawsze trzyma poziom. Reszta wyjdzie w praniu.
Lepsze artefakty od kolejnego bezwartościowego skina
My zapowiedzi nowego dodatku bardzo przypominają... gw2. Super przedmioty ze zmiennymi statystykami? Są. Transmogi, które nie zalegają w ekwipunku, tylko są w "garderobie"? Są. Oddzielenie pvp i pve? Jest. Osobne lvle dla pvp? Są. Śmieszne jest to, że między innymi przez te rzeczy gw2 było hejtowane, zarzucane jej była casualowość. A teraz jak wow to wprowadza, to wszystko spoko.
Co myślicie o nowym dodatku? Zastrzeżenia? Owacje? Chętnie poczytam opinie innych graczy