Ardenm, w zasadzie twoj ostatni post uswiadomil mi, ze nie warto z toba rozmawiac, a to z prostych powodow. Jakich?
- Nie potrafisz czytac ze zrozumieniem.
- Mylisz podstawowe pojecia.
- Na sile chcesz zgrywac inteligenta, co przy obrazie jaki nam przedstawiles, sprawia ze wychodzi ci to karykaturalnie.
Do rzeczy.
1. Mnie w tym momencie w ogóle nie interesuje czy ci się podoba jakaś gra blizzarda, co to ma do rzeczy? Wiesz co to jest zdanie obiektywne? Gdy chcesz dokonać postronnej oceny produktu nie powinno cię interesować twoje subiektywne zdanie (udpodobanie do rzeczy), a w przypadku gry przede wszystkim trzeba wziąć pod uwagę grywalność, zainteresowanie, osiągnięcia, content, grafika, fabułę - genezę. Mam wrażenie jakbym rozmawiał z kimś mało inteligentnym i dojrzałym, przepraszam za urazę... ale to co ty piszesz i jak to formujesz co najmniej nie pasuje do mojego poziomu jakiego wymagał bym jako dyskutant, w związku z tym kończę tą pogadankę.
A wiec tak. Jasne, nie ma znaczenia, czy mi sie jakas gra Blizzarda podoba, czy mi sie nie podoba. Zreszta... Ja sam o tym napisalem! Jesli dokladnie przeczytasz moja wypowiedz (ale jest warunek! Zrob to dokladnie, a nie przez zamglone fanatyzmem spojrzenie), to moze uda ci sie dostrzec, ze w pierwszym zdaniu sam zaznaczylem, ze to nie jest temat o tym. Jesli nadal tego nie widzisz, to podpowiem, ze chodzi o takich szesc wyrazow po trzecim przecinku (ciagle jestesmy w pierwszym zdaniu, tak dla przypomnienia). Jesli masz problem z interpretacja, to dodam, iz ma to na celu powrot do glownego watku, zwrocenie twej uwagi, abys nie traktowac tego zdania jako meritum wypowiedzi. A samo zdanie natomiast, ma byc kontekstem, ktory w przyblizeniu pokaze ci MOJ punkt widzenia.
Teraz dalej. Twierdzisz, ze oceniajac gre nie powinienem brac pod uwage moich subiektywnych odczuc? Ale o to wlasnie chodzi. To jest forum, gdzie swoje mysli przelewam na ekran, gdzie pokazuje swiatu moja prywatna ocene, moja prywatna mysl, moj prywatny komentarz, ktory po publikacji staje sie ogolnodostepna wiadomoscia, z ktora oczywiscie nikt nie musi sie zgadzac, ale moze. Ocenianie gier jest czysto subiektywne, nie ma czegos takiego jak obiektywna ocena. Albo podoba mi sie muzyka, albo nie. Albo podoba mi sie art style, albo mi sie nie podoba. Albo podoba mi sie fabula, albo mi sie ta fabula nie podoba. Zreszta, jesli chodzi ci tylko o to, aby oddac WoW'owi to, co mu sie nalezy (czyli uznanie za osiagniecia i dotychczasowe sukcesy), to ja mu oddaje. Zreszta, sam napisalem w swojej poprzedniej wypowiedzi, ze WoW zasiada na tronie gier MMORPG, ale ty chyba przez swoje zaslepienie nie dostrzegasz juz informacji, jakie za soba niosa posty czlowieka, ktory za WoW'em nie przepada.
A wiec aby byla jasnosc: szanuja to, co ta produkcja osiagnela. Szanuje to, jak bardzo jest rozbudowana, itp. Ale nie wiem czy wiesz, cala rozmowa wywiazala sie z tego, ze ty juz twierdzisz, ze ta gra po nastepnym dodatku i tak bedzie najlepsza, zmiatajac wszelka konkurencje. Ja natomiast w poprzedniej wiadomosci twierdzilem, ze to wcale nie jest przesadzone. A potem ty sie obraziles i rozpoczales obraze mej osoby. Przykre.
2.Moje argumenty świadczące o geniuszu wowa są nie trafne? Insynuujesz, że mojemu gustu narzucam fałsz? Nie bądź śmieszny - totalnie i zachowaj umiar :-] Przy swojej ocenie kieruje się gustem ale i racjonalnością co pozwala mi być jako tako obiektywnym w porównaniu do ciebie i twojej zmanipulowanej pogardy do tej gry która zabiera ci zdrowy rozsądek. Nie ważne, co by blizzard zrobił ty od razu będziesz się z tego śmiał. Zastanów się co na prawde tobą kieruje.
Nie sa trafne, bo nie sa argumentami. Wymieniles cechy, ktore posiada WoW. Ja sie zgodzilem, ze takie posiada, ale rownoczesnie dodalem, ze te same cechy posiada tysiac innych gier. Ty zwyczajnie nie napisales, DLACZEGO to samo, co ma WoW i inne gry, w tym pierwszym zostalo zrealizowane lepiej. Wtedy bym uznal, ze napisales argument. A ty tylko wypisales elementy posiadane przez WoW'a. Cos w stylu: WoW jest (i bedzie!) najlepszy, bo dungibossowieprzedmiotycontentblablabla. To jest argument? I nie, ty tez nie jestes obiektywny. Oceniajac Wowa, czy tego chcesz, cyz nie chcesz, robisz to z perspektywy swoich odczuc, swojego gustu, itp. To zawsze bedzie ocena subiektywna.
Chcesz zdetronizować mój pogląd na temat tej gry, w porządku, ale nie wymieniłeś żadnego argumentu - za twoją teorią choć wcześniej zresztą mnie nawet o nich uprzedzałeś. Samo twoje "widzi mi się" jest nic nie warte i moze zabłysnąć najwyżej wobec młodziaka który hejtuje wowa bo go na niego nie stać, należysz do takich?
Nie chce detronizowac twojego idealnego bozka, bo nic mi do tego. Ja wielbie inne gry, ty inne, bo jestesmy roznymi osobami. Ale to nie zmienia faktu, ze mam prawo sie na dany temat wypowiedziec, a wiec to zrobilem i zrobie ponownie. Tak, nadal twierdze, ze uniwersum (przynajmniej z perspektywy WoW'a) Warcrafta jest tandetne, infantylne i kiczowate. Szerze mowiac nie chce mi sie juz pisac dlaczego tak uwazam, bo ty pewnie czytanie mojej wypowiedzi zakonczysz na pierwszym zdaniu, a potem szybko klikniesz "odpowiedz", aby niczym rycerz w lsniacej zbroi, popedzic na ratunek WoW'a. Ale nie musisz tego robic, bo chyba juz zauwazyles, ze ja nie twierdze, iz ta gra jest slaba, he?
3.W związku powyższym, ok - nie podobają ci się pandy w grze. Jak ma ci się podobać coś w grze w którą nie grasz i której pewnie nie znasz chociaż w 15%?
A jak tobie moga sie podobac, skoro tez ich nie znasz? Jak mozesz pisac, ze WoW po tym dodatku bedzie najlepszy, kiedy nie znasz ani poczynan konkurencji, ani nowego dodatku do WoW'a? No wlasnie, piszesz kompletnie bez sensu. Ja twierdze, ze pandy sa komiczne, a to akurat po trailerze moge stwierdzic. Jak one beda mialy sie do grywalnosci produktu? Nie wiem i mnie to nie obchodzi, bo jestem czlowiekiem, ktory klimat i fabule stawia na pierwszym miejscu (dlatego nie gram juz w MMO ; p )
4.Cierpi na tym świat, który wykreowali twórcy? ^^ Haha. Założę się, że gdybym zadał ci 10 pytań dotyczących fabuły tej gry nie odpowiedział byś na żadne ^^
Nie chodzi mi o to, ze na samych pandach caly swiat cierpi. Ogolnie, ten swiat jest slaby, a pandy sa tylko jednym z dowodow na poparcie tek tezy.
Tez pozdrawiam : ).