World of Warcraft. Rosnąca cena Tokenu. Jak więcej zarabiać?

Hej. Siema.
Z powodu wyjścia Wow classic cena Tokenu wzrosła o jakieś 15-25% I chciałbym się dowiedzieć jak radzicie sobie z tym wzrostem cen. Sam najwięcej miałem 50 000 golda. Sprzedawałem transmogi z bfa trochę petów ale chciałbym poznać wasze sposoby na zarabianie golda. Gram na serwerze burning legion. Proszę o jakieś sprawdzone rady.

Nie wiem, ale na dniach pojawi się informacja o wirtualnym bilecie na blizzcon a wtedy cena poszybuje jeszcze bardziej. Pewnie pod 300k dojdzie, a jak po blizzconie coś trafi do sklepiku to już w ogóle ceny pozamiata ;p

50k golda tylko uzbierałeś? Lol, ja za samo zbieranie roślinek w Legionie wykręcałam ponad 200k+, a nie spędzałam na tym całego dnia. Tyle, że wtedy to był start dodatku, więc matsy z nowych terenów są piekielnie drogie i można na tym zarabiać chore pieniądze.

Natomiast w środku dodatku pewnie najlepiej się farmi boostując ludzi za golda albo z craftingu np. mountów (Sam Vial of the Sands kosztuje średnio 60k.) Tyle, że crafting najbardziej się opłaca jeśli sam jesteś wstanie zdobyć przynajmniej 50% potrzebnych matsów, co za tym idzie - musisz grze poświęcać sporo czasu.

Zresztą, większość osób pewnie kupuje za real kasę abonament, to w Polsce tak ludzie tylko cebulują, natomiast np. w Niemczech to większość ma automatycznie pobierane pieniądze z karty i problemu z tego nie robią.

Jak sobie z tym radzić? Nie “cebulić” tylko kupić “abo” bezpośrednio u Blizzarda. Szybko, tanio i pewne źródło - bez zmartwień, czy aby na pewno uzbieram golda na Token…