World of Warcraft z dziewczyną - jaki serwer wybrać?

Witam, powoli przymierzam się do grania w WoWa z moją drugą połówką i mamy dylemat, jaki serwer wybrać. Szukamy w miarę świeżego serwera z populacją Medium, lecz z jakąś fajną polską społecznością na danym serwerze. Gra casual 100%.

Ktoś coś?

Defias Brotherhood
Stosunek ally/horda to 50/50
Po obu stronach są polskie gildie

1lajk

Również polecam DB :smiley: Grałem troszkę ponad 2 lata i wszystko jest tam spoczko, ceny, community, gildie, open world pvp, itp. Wszystko na miejscu :slight_smile:

1lajk

Ostatno gracze z DB się skarżyli na puste lokacje, więc nie polecam szczególnie dla nowych graczy. Najwięcej polskich gildii jest na Burning Legionie od hardcorowych po casualowe. Jak wam będą pisać, że atmosfera kiepska to ich olejcie bo w świecie jak i na dungeonach czy battlegroundach dobiera z całego regionu eu, więc obowiązuje wszędzie język angielski. Jedynie na trade chacie(dotyczy danego realmu) się czasami wyzywają ale nie trzeba z niego korzystać ;p
Główna wada to ceny w ah, jeśli ktoś chce zarabiać na token, ale wtedy to i tak lepiej wybrać najludniejszy realm.
Natomiast stosunek ally/horda to już w ogóle nie ma znaczenia przez cross-realm przeciwnicy mogą sobie zaprosić cały raid graczy z innych realmów i pkować przy fly masterze lub przy popularnym queście i tak zresztą najczęściej robią…
Zawsze jednak można nie włączać warmoda zrezygnować z 10% bonusów i mieć wszystko w du… ;p

A coś z mniej znanych Realmów? DB i BL to raczej stare i znane serwery

https://realmpop.com/eu.html
Proszę, info o każdym serwerze

To z dopiskiem new players dobra ekonomia małe o ile nie bliskie zeru polskie comunity.

Wybierzcie server Wildhammer po stronie Alliance i piszcie do kogoś z gildii Lej Horde w Mordę. Tam każdy kto chce pograć w dobrej atmosferze znajdzie coś dla siebie. Możecie też zobaczyć ich stronę, wystarczy wpisać lhwm Wildhammer w Google. Pozdrawiam :stuck_out_tongue_winking_eye:

Ja tam polecam wam cebulandie, czyli Burning Legion.

Gildii masa, nawet casualowych i nigdy nie brakuje osób do grania.

Hej.
Jeśli szukacie fajnej polskiej społeczności to z przyjemnością was zapraszam na serwer Burning Legion po stronie Alliance, wiem, że to dość stary serwer jak to określiłeś ale jestem tam w gildii, która chętnie was przyjmie i w której myślę, że będziecie się czuli dobrze :slight_smile: Bez spiny, casualowo, do przodu swoim tempem. Jakbyście byli zainteresowani wspólnym przemierzaniem świata Azeroth to zapraszam na pw :slight_smile:

Zapraszam! Sporo polskie community, serwer ma stabilną ekonomię, populacja podobno high, ale trudno to zauważyć przez sharding. Kolejki na serwer tylko w przypadku gdy serwery padną :smiley:
koszulka

Jak z kolejkami wieczorami na serwerach typu FULL? nie ukrywam, chcemy znaleźć fajną gildie która pokieruje dwóch nowicjuszy i zapewni miłą, casualową rozgrywkę na wyższych poziomach. Wstępnie wybór pada na Defias Brotherhood, ale Alpaki na Draenorze też kuszą :slight_smile:

1lajk

Argent Dawn z ręką na sercu. Jest tam taki bigos, ze kazdy znajdzie cos dla siebie.

2lajki

Tylko burning legion

Silvermoon polecam.

Jeżeli szukacie community to na pewno polecam Silvermoon albo Defias, Burning Legion też może być ale to o ile wyłączy się global chat.
Ale jeżeli liczycie że grą zarobicie na tokeny to lepiej wybrać jakiś inny
Ja gram sobie na Blackrock’u i prawdopodobnie jak każdy go polece ale tu to tylko horda

Podłącze się w tym temacie, żeby nie tworzyć nowego, a mianowicie:
Czy jeżeli wybiorę server, na którym jest duża przewaga jednej frakcji nad drugą, to czy w ogóle realne jest jakiekolwiek późniejsze granie aren, czy bg?
Lubie grać zarówno pvp, jak i pve, aczkolwiek zauważyłem, że ciężko o server EN z wyważoną ilością graczy na daną frakcję, który byłby jednocześnie dobrze zaludniony.
A, no i też trochę bawię się w górnika, ale nadal nie widzę sensu zakładania nowego tematu.

areny i BG wyszukuje ze wszystkich serwerow wiec to bez roznicy jaki jest stosunek ally/horda na Twoim serwerze
Ogólnie to jest tak ze hordy w grze jest zdecydowanie więcej i przez to czekasz dłużej w kolejce na battlegrounda, coś około 8-10 minut
Natomiast po stronie alliance, których jest mniej, na battlegrounda czekasz około 1 minuty, max 2 minut

1lajk

W gry MMOrpg gra 2% populacji, a w niej 30% to gracze wow-a. Znaczy, że na 36 000 000 polaków w MMOrpg gra 720 000 polaków, a 216 000 polaków w wow-a. Najwięcej gra w wersję 80 poziomu Warth of The Litch King.

Proponuje http://blackhand.pl brak mu szyfrowania http-s więc wymyślcie nowe hasło. Serwer jest do 110 poziomu broken isle, wersja gry legion do pobrania ze strony. Rasa worgenów jest jeszcze nie grywalna. Jak się zgubicie to czarnoksiężnik od 80 poziomu was przeniesie w drużynie siłą. Jak nie wiecie gdzie się dostać poproście maga o portal. Legion http://blackhand.pl ma trzy planety i na pierwszej startowej planecie są 4 kontynenty i wyspa Broken Isle wielkości małego kontynentu.