Dużo grałem w Tes Online, Guild Wars 2, Neverwinter, teraz myślę nad wypróbowaniem WoWa. Jest free trial ale chciałem się dowiedzieć jak wygląda zakup abonamentu z hajsu z gry, bo chyba tak można ale czy jak go wykupie to będę miał ten najnowszy dodatek czy tez muszę go dokupić oprócz tej “podstawki”.
Teraz drugie pytanie, czy to upierdliwy grindownik? chce się odprężyć w grze a nie denerwować czy to z powodu słabego skilla z powodu, że nie będę tryhardował gry, lub że jakiś niezbędny przedmiot nie chce mi polecieć i nie mogę progresować postaci dalej. Wow tez mnie zainteresował bo ma dużo klas postaci i ras i te klasowe specjalne umiejętności jak teleportacja maga ( czy coś takiego ).
World of Warcraft
Jak nastawiasz się na comiesięczny zakup abonamentu za złoto w grze to nie ma sensu tego odpalać. Da się wymienić złoto na token dodający 30 dni czasu gry (bez problemu na AH się kupuje). Nie dasz jednak rady tyle uzbierać bez znajomości gry i jakiegoś wkładu początkowego (a nawet i ze znajomością i zasobami nie jest to takie proste).
Dodatkowo kupując abonament masz dostęp do przedostatniego dodatku włącznie (czyli aktualnie pograsz na max Legionie), jak chcesz najnowszy dodatek to niestety trzeba zakupić osobno.
no to pupa czyli muszę liczyć na Ashes of Creation, szkoda że nie ma u nas w Europie fajnej gry Pay Per Hour.
Ashes tez bedzie p2p wiec nie masz na co liczyc
Wiem, ale juz bardziej zależy mi na nie hardkorowej grze aby się bawić itd.
Moja rada jak chcesz spróbować WoW`a to kup Abonament, graj i sam stwierdzisz czy chcesz grać czy jednak olewasz bo Ci się nie podoba. Koszt Abonamentu to 3 paczki fajek / butelka taniego Whisky więc coś co nie zabije przeciętnego gracza a jak uda Ci się za jakiś czas uzbierać na Abonament za golda to sobie go kupisz.
Moja rada nigdy w żadnej grze nie nastawiaj się na opłacanie premki / abonamentu za golda w grze bo najczęściej wiąże się to z nudną farmą tych samych rzeczy (np transmogów w wowie) i prędzej Ci się gra znudzi ;D
Tak mi się znudził Tes i GW, dungeony w tesie codziennie robione na każdej postaci + zadanie crafterskie aby zarabiać i kupować DLC, a GW mnie bardzo nie urzekło na dłużej.
Jeśli abonament jest tutaj jakąś przeszkodą to zawsze możesz pokombinować ze znajomymi. Co każde 3 miesiące zakupione przez znajomego Ty otrzymujesz 1 miesiąc gry gratis (tak, możesz kilka osób zaprosić).
Z tym złotem to nie tak, że się nie da. Sam zarobiłem w miesiąc (nie mając praktycznie żadnej wiedzy o grze) na 3 miesiące gry, ale było to nieprzyjemne farmienie(po kilka h dziennie biegania od skałki do skałki) i udało się tylko raz (na start nowego dodatku materiały były bardzo drogie). Teraz abonament kosztuje ponad 6x tyle złota, więc nawet bym się tego nie podejmował. Są oczywiście różne inne sposoby, ale gra powinna sprawiać przyjemność a nie być dodatkową pracą. To tylko moje zdanie.
Sprawdź trial, oceń czy gra Ci się podoba. Jeśli tak to może warto kogoś zaprosić i jakoś dogadać się z abonamentem.
Trial mi nie odpowiada, maks 20lvl mozna wbić, ani gry nie poznam itd, a znowu nie chce wyrzucać pieniędzy w błoto jak w przypadku GW2, na promocji 100zł za te dwa dodatki, aż mnie teraz kurw…ca bierze jak o tym pomyślę.
Sprzedaj GW2, sam Abonament w wowie za te ok 50 zł daje Ci dostęp jak dobrze pamiętam do wszystkiego po za najnowszym dodatkiem więc raczej wbijając sobie ten 110 czy który tam jest obecnie level wyrobisz sobie opinie o grze
Da się sprzedać GW2? jak?! oczywiście pewnie nielagalnie względem regulaminu gry
żadnego konta MMO nie sprzedasz w zgodzie z regulaminem czy to gry F2P / B2P czy z Abonamentem
Sprzedać możesz o ile konto masz przypisane do maila jakiegoś założonego specjalnie pod grę bo nie wiem czy w GW2 jest możliwość zmiany maila. Ja jak grałem to założyłem osobnego maila pod konto w grze i tak robię przy każdym MMO i w sumie do każdego konto później sprzedaje jak mi się znudzi
Mądry polak po szkodzie
Ewentualnie jak się nie spieszysz to poczekaj do premiery Shadowlands (prawdopodobnie wyjdzie pod koniec roku). Będzie tam mocno przebudowane zdobywanie poziomów (specjalna wyspa dla początkujących, zmiana systemu poziomów, przyśpieszenie zdobywania doświadczenia).
Tak, na samym abonamencie max 110lvl wbijesz (120 to max, dostępny dla posiadaczy dodatku). Jednak samo zdobywanie poziomów jest jak dla mnie średnie.
Z tym GW2 to chodzi o allegro, bazarek, forum czy inne stronki. Nie jest to zgodne z regulaminem, ale powszechne i może faktycznie warto jak nie chcesz już w GW2 grać (wątpię jednak by ktoś dał więcej jak 50% tego co Ty zapłaciłeś).
doliczę czas gry i wyjdę na 0 przynajmniej, ale i tak po ptakach bo mam to na swoim jednym z głównych emaili
Zniszcze Twoje marzenia o “nie hardkorowej” grze, bo Ashes of Creation będzie bardziej Hardcore’ową grą niż WoW. Otwarte PvP i możliwość “upuszczenia” aktualnie wyposażonej części zbroi lub broń. Do widzenia, szukaj innej gry.
Jest dużo sposobów na zarobek od siedzenia godzinami na spocie i farmie po 30 minutowe ogarnianie lub logowanie się co jakiś czas na parę minut. Jednak jako nowy gracz bez wiedzy i dużego wkładu czasowego na początku pozostaje głównie siedzenie na spocie i farma ;p