Wot doby czołg dla początkującego

Na sam początek zdecydowanie odradzam TD, SPg i lekkie czołgi. Do wyboru pozostają średnie i ciężkie. Zależnie od Twoich upodobań. Tygrys jak i Panterka to czołgi bardziej snajperskie, stworzone do kampienia i walki na dystans. Amerykanie posiadają mocne czołgi z niezłą siłą ognia oraz mocnym pancerzem przednim i wieży. Rosjanie mają najszybszy czołg ciężki 8 tieru (is-3), generalnie cięzkie czołgi rosjan wyróżniają się dobrymi działąmi oraz "okrągłymi" pancerzami i szybkością. Pancerz za mocny nie jest, ale dzięki braku większych płaskich powierchni bardzo często zdarzają się rykoszety.

Jak sprawuje się Pantera? Bo zastanawiam się czy nie pójść w VK a potem właśnie w niego. Lubię czołgi które są dość ciężkie a przy okazji mają celne działa

Zalezy wszystko wynaksowana Pantera jest mocna no i trzeba nia dobrze grac wtedy daje rade .

Tak naprawde nie ma gorszych slabszysz czołgow sa dobzi i zli tankisci :)

Tak naprawde nie ma gorszych slabszysz czołgow sa dobzi i zli tankisci

W pełni się nie zgodzę. Niezależnie od stosowanych przeze mnie taktyk, tras, sposobów jazdy i kombinacji wcześniej wspomnianych Pz. III/IV non stop był do bani. Zawsze nic nie dało się zrobić i w starciu z przeciwnikiem notorycznie ginął. Poprzednicy owego czołgu byli bardzo dobrzy, dopiero właśnie na V tier jest zonk :)

Ale to uwazasz ze nie licza sie umiejetnosci ? Gdyby tak bylo to gra by nie istniala

Ale to uwazasz ze nie licza sie umiejetnosci ? Gdyby tak bylo to gra by nie istniala

Nie uważam, że się nie liczą. Zwyczajnie bez dobrego czołgu wiele nie zrobisz. Osobiście jeszcze uważam, że gra drużynowa jest ważniejsza od osobistego skilla. Dwóch współpracujących nieogarów zdziała więcej niż samotny gracz. Bardzo często nawet, jeśli ma o tier do 2 wyższy czołg.

Dobra, niechaj ktoś mi wytłumaczy w jaki sposób mam grac na Pz III/IV. Za cholerę nie mogę ogarnąć jak nim grać. Dużego DMG nie ma, pancerza też, tylko w miare szybki jest, ale znowu zwrotność.. nie wiem. Tylko nie piszcie objeżdżaj ciężkie z boku, bo przypieprzę xD.

Unikaj otwartej walki, staraj się przekraść przez pole bitwy na tyły. Zazwyczaj zastaniesz tam arty, czasami TD. Staraj się je okrążać, waląc w gąsienice ( łatwo je rozwalić, a unieruchomiony TD to martwy TD ;p ).

Ewentualnie staraj się trzymać w pobliżu reszty. Cały czas przekradaj się od jednej przeszkody do drugiej ( nadrobisz braki w pancerzu ). Zależy od przeciwnika, przy TD staraj się przebić gąsienice ( większość TD ma ograniczone pole rażenia ). Nie wiem co by ci jeszcze poradzić, reszta to już kwestia wprawy i własnych wyuczonych "sztuczek".

Dzięki, jakoś postaram się wytrwać do Vi tieru :D.

Pz III/IV to chyba najtrudniejszy V tier :D.

Witam niedawno pobrałem Wota i jak z tematem szukam czołgu dla początkujących

Szukam czołgu nie szybkiego ale z dobrym działem i przyzwojitym pacerzem