Wot

A 3 dni premki przydają mi się na wyexpienie Panterki (taki mój nowy projekt po utracie kultowego Pz IV, niech spoczywa ). Pozdrawiam.

Trochę już grasz więc pewnie wiesz a może nie to ostrzegam,że Pantera choć czołg kultowy to w WoT jest kiepski. Jej największym plusem jest jedno z najcelniejszych w grze działo (obok Jagtigerów obu i następców Panterki) i dlatego to idealny snajper ale na średnie/bliskie dystanse już ma problem. Generalnie medy ruskie są najlepsze.

Co do tieru 7 to dla mnie osobiście jest on chyba najciekawszy,wiele pojazdów na nim mi się podoba. Mam ISa i jest super z tym swoim kopem,obecnie Vk 3001P i M6 robię bo chcę Tigera P - bardzo celny jak to Tiger ale z super pancerzem i T29 - coś pośredniego między Ruskiem i Niemcem. Jagdpanterę też zamierzam kupić,zawsze chciałem bardzo ładna i efektywna nawet pomimo,że... T25 AT jeszcze lepszy a AMX AC Mle. 1946 ma wszystkie zalety poprzedników plus jeszcze lepszą mobilność.

Problem tylko w tym,że dużo by się chciało a czasu i kasy nie starczy... :unsure: Już mam kolekcję tierów V,VI i raczej zamiast następnej VII przydałoby się 2gi tier X zrobić. Mam 19 pojazdów w garażu i muszę wybierać które gwiazdki zbijać. Trzeba sobie ustalić jakieś priorytety a nie tylko podążać za zachciankami ;)

A mnie WoT nie lubi ;) Kupiłem sobie AMX ELC i jest teraz zniżka 50%...

Tak jak kolega wyżej. Pantera nie jest zbyt dobra. Mi bardzo podobał się VK 3600H ( coś w ten deseń ) działo super i pancerz też niczego sobie.

Po Panterę mam zamiar sięgnąć tylko ze względu na jej celne działo. Podobało mi się snajpienie dawnym Pz IV i jeżeli styl gry Panterą będzie przynajmniej w małym stopniu podobny do tamtego, to będę z niej zadowolony :) Przyznam szczerze, że grałem wcześniej maszynami amerykańskimi i radzieckimi, ale dopiero po wybraniu drzewka niemieckiego poczułem się jak ryba w wodzie :D Vk 3601 H posiadam nadal, gdyż do świąt mam zamiar wygrindować jeszcze Tygrysa, i zgodzę się z przedmówcą, że to bardzo dobra maszyna (koniecznie polecam wyelitowanie go, gdyż z najlepszymi modułami jest świetny ;)). W wolnym czasie prowadzę jeszcze gałąź niemieckich TD, ale to tak raczej hobbystycznie (za niedługo wskoczy JgPz IV). Ogółem po doświadczeniach w amerykańskich i radzieckich HT chciałbym skupić się całkowicie na linii niemieckich medów, gdyż wyjątkowo przypadł mi do gustu ten styl prowadzenia rozgrywki. Tak jak kolega dwa posty wyżej mówił, próbowałem już sił w radzieckich medach, ale jestem raczej typem gracza, który przedkłada celność i penetrację działa, nad jego moc, i na tym polu nie umiałem się odnaleźć wśród ruskich średniaków :/ Grając na koncie znajomego bardzo pozytywnie zdziwiły mnie właściwości średniaków amerykańskich (Pershing, Patton), ale niestety zrezygnowałem z dalszego rozwoju drzewka na swoim koncie już mając M4 Sherman (może jeszcze kiedyś do niego wrócę).

Największą zmorą czołgistów jest właśnie brak czasu na realizację wszystkich swoich planów w grze, nic tylko życzyć wszystkim wolnych od pracy weekendów :D

Witam

Ostatnio ściągnąłem Sobie WoT'a i nie wiem jak w to grać :)

Miałby ktoś czas i chęci nauczyć mnie ogarniać tą grę ?

Pozdrawiam Garbiii