Wotlk czy TBC?

Witam, mam do was takie pytanie: szukam ostatnio jakiegos serva i trafilem na Hellground i Sangreal, tylko ze jeden server TBC a drugi wotlk. I moje pytanie brzmi: Czy lepiej grac na TBC bez obawy o wipe postaci itp itd, czy lepiej grac na najnowszym patchu i cieszyc sie nowymi dodatkami ? :)

Co o tym sadzicie? Wsumie na Hellgroundzie gra okolo 2k graczy, duzo, wiec co ich trzyma na TBC? Czy TBC jednak lepsze od Wotlka ? :P

Na Sangrealu okolo 1,5k graczy.

Czekam na opinie :)

Linki do stron servow:

http://wow.sangreal.lt/

http://wow.gamefreedom.pl/

Powiem tak, WotLK wprowadza za dużo zamętu w talentach postaci. Sam jestem podobnego zdania jak i wielu graczy. TBC jest moim zdaniem o niebo lepszy i WotLK nie jest już tak atrakcyjny. Nie powiem świat Northrend jest ciekawy, duży i nie raz zapiera dech w piersi. Jednak to właśnie TBC i Outland ma ten niezwykły klimat i mnóstwo świetnych rozwiązań. Ponadto, WotKL wprowadził nową klasę postaci, Death Knight, który moim zdaniem jest mocno przesadzony i nie potrzebny.

Zaznaczam, że wyraziłem swoje zdanie. Popieram je tym, że dużo lepiej grało mi się na starym dobrym TBC, patch 2.4.3 o ile pamiętam. Tak, to były fajne czasy.

Co do tego, czy działa TBC na najnowszych patchach to nie wiem, z tego co pamiętam właśnie zawsze obowiązywał patch 2.4.3. Jednak to w żadnym razie nie psuje rozgrywki.

a ja powiem że TBC najlepszy . Bo dużo jest błędów i bugow na wotlku a na TBC jest swietny klimat a tak do Hellgrounda Świetny serwer ale po 30 lvlu sie nudzi polecam Forbbinden District jak narazie dobry serwer mam tam własną gildię i tez tam jest wotlk ale na tbc jest grać lepiej.

polecam Forbbinden District jak narazie dobry serwer mam tam własną gildię i tez tam jest wotlk ale na tbc jest grać lepiej.

Może server i dobry ale z tego co widze 40 online player... :/ A na HG to 2k jednak kusi :D

Gram na sangrealu,dlatego że mam sentyment do grania na najnowszych patchach i lubię wotlk ze względu na całe notrhrend i ogólnie ze względu na fabułę.

Sam server jest spoko,gra na nim sporo polaków i miłych litwinów.

Ogólnie polecam snagreala,ale nie mówie że hellground jest be i w ogóle zły czy coś.

NIepolecam Sangreala :/ grałem tam długo i liczba niedopracowanych zeczy jest ogromna a zwłaszcze q na Nort... Niedobijesz lvla na q bedziesz musiał grindowac co w wowie jest to baaaardzo ciezkie.

ja polecam Wotlka, gram na sunwellu, po jakimś czasie lagi i dc przestają zniechęcać, powiem więcej, czasem pomagają :D

Ja też polecam wotlk'a

Prawda to wprowadza zamęt ale przynajmniej nie jest tak łatwo talenty rozdać.

Na Sunwellu też grałem i Might Tay ma rację co do lagów i dc :D

Strona Sunwella www.sunwell.pl

A ja polecę pre-TBC,najlepsze czasy wow'a.

Grałem bardzo długo na tbc jednak wotlk bardziej mi się podoba, generalnie sam nie wiem dlaczego chyba po prostu lubię northrend. Trzeba przyznać, że wprowadził on niezły zamęt w talentach jednak Cataclysm ma to zmienić(na szczęście). Mam przeczucie, że Cataclysm to będzie dopiero przełom w tej grze.

A ja powiem tak.. Zaznaczylem Wotlk z jednego powodu.. Gdybysmy do dzis grali na TBC wialoby nuda niesamowicie.. Mimo to jestem zdecydowanym zwolennikiem TBC, mimo ze nie mialem okazji grac na nim dlugo.. W tym momencie, w perspektywie Cataclysmu, przerazaja mnie szczegolnie liczby.. Milionowe juz punkty zycia czy itemy dodajace nam tysiace punktow statystyk jakos mnie nie kreca.. Pozatym, chyba ze w Cata sie to zmieni, instacje TBC mialy dla mnie niesamowity klimat.. Byly dopracowane w tysiacach szczegolow.. A teraz? ToC choc na poczatku moze byc trudne, monotonne jest niesamowicie.. Naxx tylko odswiezone.. ICC przechodzi sie juz jednym ciagiem po zebraniu jako takiego gearu.. Wydaje mi sie, ze to wlasnie jest ta roznica, instancje..

Moje doświadczenia z obu dodatków (najogólniej):

Wotlk- jak lubisz easy mode na maxa tj. bezmózgie bicie bossa, "cherojiki" które nie mają nic wspólnego z heroicami(tj dungeonami na najwyższym poziomie trudności). JEDYNYMI (tak, jedynymi) prawdziwymi bossami w wotlk byli Mimiron z Ulduaru, Yogg-Saron z Ulduaru, Algalon z Ulduaru oraz Lich King zanim wprowadzono ten maxymalnie lamerski 20-30% buff na ICC. Trial of Crusader oraz Naxxramas można było robić na żywioł, bez znania taktyk(ja tak zrobiłem i mi się udało, zresztą niestety nie tylko mi). Dodatek ten ma też swoje plusy tj nowe mounty, dodatkowy kontynent, achievments points, no i bardzo dobrą fabułę(wystarczy jako-tako questy czytać).

TBC- hardzior :) Tutaj była wyraźna bariera której w wotlk brakowało- dobrzy gracze byli wyraźnie oddzieleni od tych słabszych(tj tych, którzy nie wiedzieli po co się zalogowali). Wystarczyło przyczaić kogoś w secie t5-6 i wiadomo było, że ma się do czynienia z hardkorowym playerem który wiedział po co się loguje do gry :).

Minusem TBC jest wg mnie brak innego zajęcia poza raidowaniem. Ja się nudziłem niemiłosiernie, nie wiem jak z innymi.

Podsumowując- Easy mode, różne atrakcje poza raidowaniem- WoTLK

Hard mode, raidy gdzie po zabiciu bossa pojawiał się banan na twarzy, brak dobrej odskoczni od raidów(wg mnie)- TBC.

Ps. Nie jestem archeologiem, po prostu liczę na to, że komuś poza założycielem tematu przyda się mój post. Pozdrawiam

Osobiście uważam że TBC jest o niebo lepszy bardzo miło wspominam gre w tamtym okresie ; p Jakbym miał polecać server do Wotlk to tylko i wylącznie Molten WoW działa tam najwiecej rzeczy ze wszystkich serverów w tym wszystkie BG, areny i instansy i talenty. Jest bodajze 3-4 podservery z róznym ratem, są donaty za real kase na spejclanie itemy ale jeśli jest sie ogarnietym to mozna spokojnie zdobyc taki eq w grze ;)) niesteyy wieczorami kolejki na niektorych podservach siegaja 1k ludzi co wbicie trwa ponad 30 minut. Ale osobiście mówie tak... Albo Molten albo wcale bo tylko można sie zniechęcić na innych servach.

P.S na kazdym servie gra minimum 3.5k graczy :))a nimo to sa kolejki wiec samo to swiadczy o zajebistości tego servera :))

mod_ico.png
Temat raczej juz nieaktualny, więc zamykam - Kubox

Witam, mam do was takie pytanie: szukam ostatnio jakiegos serva i trafilem na Hellground i Sangreal, tylko ze jeden server TBC a drugi wotlk. I moje pytanie brzmi: Czy lepiej grac na TBC bez obawy o wipe postaci itp itd, czy lepiej grac na najnowszym patchu i cieszyc sie nowymi dodatkami ? :)

Co o tym sadzicie? Wsumie na Hellgroundzie gra okolo 2k graczy, duzo, wiec co ich trzyma na TBC? Czy TBC jednak lepsze od Wotlka ? :P

Na Sangrealu okolo 1,5k graczy.

Czekam na opinie :)

Linki do stron servow:

http://wow.sangreal.lt/

http://wow.gamefreedom.pl/