WoW 3.3.5a Retri czy Enh

Witam.

Zatęskniłem za czasami WOTLK więc postanowiłem zagrać na jednym z serwerów 3.3.5a. Chciałbym zagrać klasą, którą grałem najmniej w tym przypadku padło na Shamana Enh oraz Pala Retri. Jednakże nie potrafię się zdecydować którą klasą zagrać. Grałem Palem Prot i rotacja nie była jakaś ciężka, a u Retri jest to jeszcze bardziej proste. Z Shamanem Enh niewiele mam wspólnego bo nigdy nim nie grałem. Zależy mi na tym aby postać kręciła miłe dla oka cyferki i raczej nie odstawała w czołówce dps (tak wiem, że to wszystko zależy od nas, ale jedne klasy mają łatwiej to osiągnąć). I oczywiście aby na BG nie była papierowa. Z Enh podobno jest tak, że odpala wilki ewentualnie Heroism i wtedy coś znaczy, a bez tego ciężko.

ja ci polecam shamana enh :) jak dobrze ogarniesz go to przyzwoity dps bedziesz osiagac na raidach :) i w pvp

jedyny patch, na ktorym retri jest op.

jedyny patch, na ktorym retri jest op.

Chyba nie grałeś pvp na wod'zie ; d
Polecam Retrasa, ze wzgledu na jego możliwości raidowe i przydatność.

Retek to jest Clean Machine, tak długo jak walczysz 1v1 to Retri rozwala wszystko, no o ile jesteś dobry mechanicznie i znasz inne klasy na tyle dobrze ;)

Rozwala wszystko prócz maga i priesta, których nawet nie dotknie (tych co potrafią grać). Na wotlku faktycznie jest dobry, na niektórych BG byłem w stanie ret palem się utrzymywać sam na 4 lub z healem na 6, można się nim długo utrzymać i przeciągać walkę, wbijasz się w grupę 6 gości leczysz instant fleshem, wychodzisz z niektorych cc freedomem w razie czego bańka, heal do fulla i zabawa od nowa + jakieś poty. Co do enha to nie grałem, ale słyszałem że na wotlku specjalnie dobry nie był albo trzeba było nim mocno ogarniać aby robił kose. Retrasem grałem sporo na tbc i wotlk, różnica kolosalna oczywiście na plus na wotlku. Jedyny minus retrasa to areny, ciężko cokolwiek nim ugrać na arenach w odróżnieniu od holy.

@Deadric Areny to easy mode. Tak długo jak nie trafiałem na combo mag/priest/warlock to spokojnie dawałem radę. No chyba że trafił się team heal/dps to niestety strasznie ciężko. 2 dpsów? Jednego na full odpałkach zjadasz, potem w zależności czy sporo hp Ci zostało to wchodzisz w drugiego, albo bańka i heal, kite aż Ci się CD na burst reśnie i GG. Byle pamiętać że Warki i Priesty mogą ściągnąć bańkę, a Mag i Shaman zabrać skrzydełka. Warto pamiętać o macro na zmianę broni. Trochę jak u warrka z stanceswapem. W stunie zawsze można ubrać inną broń, dostajesz Sapa > macro na 1h/shield i przeciwnik panikuje :D

No ta na dwóch dpsów nie było większego problemu, ale właśnie heal + dps to był mega ciężki orzech a takich niestety było najwięcej w topce łącznie z OP priestami mającymi prawie każdy rodzaj spella w grze. Jedyny moment kiedy było łatwo to chyba na początku ret z dkczem to niszczyli na arenach ;d

Witam.

Zatęskniłem za czasami WOTLK więc postanowiłem zagrać na jednym z serwerów 3.3.5a. Chciałbym zagrać klasą, którą grałem najmniej w tym przypadku padło na Shamana Enh oraz Pala Retri. Jednakże nie potrafię się zdecydować którą klasą zagrać. Grałem Palem Prot i rotacja nie była jakaś ciężka, a u Retri jest to jeszcze bardziej proste. Z Shamanem Enh niewiele mam wspólnego bo nigdy nim nie grałem. Zależy mi na tym aby postać kręciła miłe dla oka cyferki i raczej nie odstawała w czołówce dps (tak wiem, że to wszystko zależy od nas, ale jedne klasy mają łatwiej to osiągnąć). I oczywiście aby na BG nie była papierowa. Z Enh podobno jest tak, że odpala wilki ewentualnie Heroism i wtedy coś znaczy, a bez tego ciężko.