WOW a dodatki

Witam. Ostatnio przykładam się do gry na globalu i mam parę pytań:

1. Jak jest z dodatkami - czy po zakupie classica od razu zaktualizuje mi się do najnowszej wersji z Cataclysm ( chodzi mi o to, czy dostępne będą wszystkie nowinki wprowadzone w Cataclysmie tj. nowe rasy, nowe kombinacje klas, nowe lokacje) czy muszę dokupić każdy dodatek osobno. WOW+TBC+WOTLK+Cataclysm?

2. Ostatnio gdzieś słyszałem, możliwe że na portalu, że teraz po zakupie zwykłego WoW'a automatycznie konto aktywuje dodatek TBC.

Jak to wszystko wygląda w praktyce?

1. Kupisz podstawkę to będziesz miał tylko to co w podstawce. Przynajmniej z tego co mi wiadomo.

2. Tego pewien nie jestem, ale wiem że można kupić Battlechesta preTBC+TBC za około 40zł, co się opłaca bardziej, ponieważ kupując osobno trzeba wydać już jakieś ponad 50zł. Chodzi mi tu o klucze.

Wiem że może nie są to idealne odpowiedzi, ale mam nadzieje że chociaż trochę pomogłem.

Z tego co ja wiem TBC dostajesz za DARMO na start po zarejestrowaniu kodu z Classica :D

Witam. Ostatnio przykładam się do gry na globalu i mam parę pytań:

1. Jak jest z dodatkami - czy po zakupie classica od razu zaktualizuje mi się do najnowszej wersji z Cataclysm ( chodzi mi o to, czy dostępne będą wszystkie nowinki wprowadzone w Cataclysmie tj. nowe rasy, nowe kombinacje klas, nowe lokacje) czy muszę dokupić każdy dodatek osobno. WOW+TBC+WOTLK+Cataclysm?

2. Ostatnio gdzieś słyszałem, możliwe że na portalu, że teraz po zakupie zwykłego WoW'a automatycznie konto aktywuje dodatek TBC.

Jak to wszystko wygląda w praktyce?