WoW abonament

Hej,

Mam pytanie odnośnie abonamentu, czy ciężko jest zebrać golda na Tokena umożliwiającego 30 dni gry?

I tak, i nie. Kwestia tego, czy masz ochotę farmić. Jak dla mnie to strata czasu, wole poświęcić się innym rzeczą. Lecz mam koleżankę, która nie ma problemu by wyfarmic na dwa tokeny miesięcznie, dla siebie i chłopaka. Więc wnioskuje, że jeśli jesteś cierpliwy i nie straszna Ci monotonia, to nie jest to wielkim wyzwaniem. Oczywiście mówimy o farmie na maksymalnym poziomie.

Dzięki za odpowiedz i jeszcze jedno pytanko ile +- się wbija max lvl?

To znowu zależne od tego jak wiele czasu, dziennie poświęcasz na expienie. WoW to gra bazująca na questach, więc robiąc quest bez zbędnego czytania i innych zajęć, to kwestia tygodnia lub dwóch, dla niedoświadczonego gracza. Z czego polowa czasu zajmie Ci pewnie wbicie poziomów między 100, a 110. Ale jeśli już kiedyś grałeś (czy to priv czy global) i do pewnego stopnia orientujesz się jak szybko expić, to zajmie Ci to o wiele mniej czasu.

Innym wyjściem jest korzystanie z poradników levelowania, jest ich dużo, na różnych stronach. Jednak na temat ich efektywności się nie wypowiem, bo z nich nie korzystałem.

z samego levelowania świeżą postacią (bez heirloomów, boostów itd) od 1-110 można spokojnie uzbierać 40-80k golda (minus nauka mountów i latania ~7k)
-rób questy, dungeony
-zbieraj wszystko, niepotrzebne itemy oraz śmieci do vendora, matsy do profek wystawiaj na AH. Jak trafi Ci się BoE(Binds on Equip) rare bądź epic to sprawdzaj jego cenę na AH zanim go założysz, gdyż możesz go sprzedać z dobre pieniądze, a uwierz mi, jest trochę transmogowych świrów w WoWie.

Jak grałem magiem na draenorze to startowałem z ok 3k golda na 90lvl. Po wbiciu 100lvl miałem 17k (A nie robiłem wszystkich questów bo miałem heirloomy i Rapid Mind'a)

Dzięki wielkie za odpowiedzi, kiedyś już grałem wiec może w tydzień bym sie wyrobił. I już chyba ostatnie pytania jakie i się przypomniały:

!. Czy można zrobić tak że kupuje battlechesta samego i na nim wbijam powiedzmy ~80/100lvl i potem dopiero dokupuje Legion czy muszę od razu mieć wszystko?

2. Jakiś server polecacie do głównie pve z duża populacja, spoko ludzmi ? ( nie koniecznie to musi byc duzo polaków)

1. Możesz kupić BattleChesta i wbić 100 lvl. Tylko masz blokadę contentu z Legionu oraz lvl cap 100 lvl.

2. Szczerze, polecam Defias. Na PvE zawsze się ktoś znajdzie. Ja nie mam żadnych problemów. Jednym problemów mogą być tylko grupowe najazdy hordy na pojedyńczych graczy w jakiś krainach questowych legionu.

Defias to serwer PvP. Ogólnie po wielu latach gry odradzam serwery PvP, ponieważ "world PvP" polega w większości przypadków na tym, że max level wyżywa się na low levelach i nie możesz expić w spokoju. Na serwerze PvE włączasz sobie tryb PvP tylko jak masz na to ochotę, no i oczywiście i tak do PvP służą BG i areny.

A wracając do tematu, z serwerów polecam:

Alliance: Argent Dawn, ponoć Silvermoon jest jeszcze dobry

Horde: Draenor

Jeżeli chcesz szybko wylevelować jakąś postać, to możemy zorganizować RAF na AD (alliance) lub Draenorze (horde). Daję gold na heirloomy (szybszy exp) i bagi.

Dodam od siebie, że niezłym sposobem na golda jest solowanie starszych raidów, a najlepiej jak jeszcze masz kilka postaci. Na przykład jakieś Dragon Soul (25HC) albo Firelands (25HC) dają po ~1600 gold, a na lv 100 dość łatwo je solowałem. Można się przejść po takich raidach raz na tydzień, a jak masz więcej postaci to się przelogujesz i kolejne rundki. A jak masz Legion, to możesz sobie założyć DH którym startujesz od levela 98...

Rozgadałem się, ale lubię się dzielić doświadczeniem :)

Jeżeli chcesz szybko wylevelować jakąś postać, to możemy zorganizować RAF na AD (alliance) lub Draenorze (horde). Daję gold na heirloomy (szybszy exp) i bagi.

hmm prawdopodobnie bym był zainteresowany Horda ale to jeszcze bym się odezwał jakoś w tej sprawie jak wszystko przemyśle ;)

rozumiem ze na tym draenorze populacja graczy sporo nie będę narzekał na samotność w expieniu? :P i nie rozgadałeś się aż tak chętnie czytam rady bardziej doświadczonych graczy :D

Podsumowując dzięki za informacje!

hmm prawdopodobnie bym był zainteresowany Horda ale to jeszcze bym się odezwał jakoś w tej sprawie jak wszystko przemyśle  

rozumiem ze na tym draenorze populacja graczy sporo nie będę narzekał na samotność w expieniu?  i nie rozgadałeś się aż tak chętnie czytam rady bardziej doświadczonych graczy 

Podsumowując dzięki za informacje!

Draenor jest w ścisłej czołówce jeśli chodzi o populację. :) Tak jak inne wymienione przeze mnie serwery, przy czym, jak mówią ludzie, Silvermoon to głównie alliance, a Draenor to głównie horde.

edit: chyba jeszcze nikt nie wspomniał, możesz wypróbować grę do 20 levela za darmo :) Tylko jak będziesz chciał skorzystać z RAF to trzeba to zrobić przed/przy zakładaniu konta.

W takim razie jak się już na myślę napiszę do Ciebie w sprawie tego refa ;)

Hej,

Mam pytanie odnośnie abonamentu, czy ciężko jest zebrać golda na Tokena umożliwiającego 30 dni gry?