Witam,
Chciałbym zacząć swoją przygodę z wowem, moje pytanie brzmi :
-czy potrzeba mi tylko battle chesta i najnowszy dodatek legion czy jeszcze coś ?
Witam,
-czy potrzeba mi tylko battle chesta i najnowszy dodatek legion czy jeszcze coś ?
Potrzebny Ci jest:
1. Battlechest
2. Legion
3. Prepaid - po pierwszym miesiącu gry.
Wiesz może czy jak kupię legion to dostanę od razu boosta na 100 lvl ?
Tak, kupując Legion dostaniesz boosta do 100 lvl.
Upewnij się, czy masz dobrego kompa
Bo się zmieniły wymagania sprzętowe
Tak, niestety dostaniesz boosta do 100. Legionu póki co nie potrzebujesz, battlechest powinien spokojnie Ci wystarczyć żeby zobaczyć, czy gra Ci pasuje. Moim zdaniem nie ma po co wydawać tyle pieniędzy jeśli dopiero zaczynasz przygodę z wow'em
@ZIUTmen W sumie to może wcale nie kupować i sprawdzić na trialu czy gra mu pasuje. Do 20 lvl spokojnie może się przekonać czy pasuje mu taka rozgrywka.
A dodatek Wod tez bedzie trzeba kupic czy legion sam starcza ?
A dodatek Wod tez bedzie trzeba kupic czy legion sam starcza ?
W battlechestach zawarte ss wszystkie dodatki prócz najnowszego. Czyli kupując bc masz w nim woda.
WoD już jest w battlechestcie masz w nim podstawkę+wszystkie dodatki(prócz legionu)+30dni gry.Po 30 dniach kończy Ci się abonament i musisz zakupić prepaida który umożliwia gre na kolejne 2 miesiące(koszt na obecny dzień coś około 120-130zł), bądź kupić abonament na stronie battle.net(możliwość kupienia na 1/3/6 miesięcy, jednak według mnie jest to nieopłacalne ponieważ 1 miesiąc gry kosztuje w przeliczeniu na złotówki ponad 100zł).
Podczepię się. Co jeśli miałem battlechesta,nie grałem i zwyczajnie przepadł ten miesiąc gry-dostałem go za posiadanie Diablo z dodatkiem, aktywowałem więc triala co spowodowało powstanie jakby 2giego profilu w battlenecie(mogę wybrać WoW1 lub WoW2). Czy jeśli teraz zakupię battlechesta to uda się go aktywować czy też wyskoczy mi komunikat, że mam już zakupionego i pozostanie mi tylko zakup abonamentu?
z samego battlechesta dostaje sie boosta lvl?
Nie, boost jest tylko dla Legionu.
Podczepię się. Co jeśli miałem battlechesta,nie grałem i zwyczajnie przepadł ten miesiąc gry-dostałem go za posiadanie Diablo z dodatkiem, aktywowałem więc triala co spowodowało powstanie jakby 2giego profilu w battlenecie(mogę wybrać WoW1 lub WoW2). Czy jeśli teraz zakupię battlechesta to uda się go aktywować czy też wyskoczy mi komunikat, że mam już zakupionego i pozostanie mi tylko zakup abonamentu?
Wejdź na battleneta i sprawdź licencję, teoretycznie powinieneś mieć aktualnego battlechesta który zawiera wszystkie dodatki oprócz Legionu. Po drugie do konta battlenet możesz dodać dowolną ilość battlechestów, ale każdy następny = nowe podkonto dla WoW'a.
Możesz go aktywować. Będziesz miał wtedy profil WoW3, sam mam kilka kont z BattleChestów. Możesz też przekształcić triala w pełnoprawne konto.
Nie.
ale Boost level jest chyba tylko z pre puchase legionu?
ze standardowej wersji sie nie dostaje
Jeśli zaczynasz dopiero przygodę z Wow'em to użycie Boosta jest według mnie idiotyczne, bo tracisz w tym momencie całą kwintesencje gry i poznawania swojej postaci...
ja nie zaczynam, bo w WoWa grałem 2-3 lata, skończyłem na początkach cata
Teraz wracam i przydał by sie boost na chociaż jedną postać, bo i tak zamierzam mieć przynajmniej 2-3 wylevelowanie klasy, więc expienie i tak mnie nie ominie
Witam,