Ah, faktycznie walnęłam się z tymi 30 dniami od Legionu, ale i tak jak kupi Battlechest to będzie je mieć.
Jeżeli ktoś chce poznać nieco historii Warcrafta, to pozostałe kontynenty też warto zobaczyć... A jak ktoś chce sobie po prostu zabijać mobki bezsensownie, to równie dobrze może pójść grać w tibie, i nie wydawać niepotrzebnie 200zł Według mnie w WoWie liczy się ta historia i klimat. "korzysta się tylko z 10%" to co to za zabawa poznawać 10% gry a resztę olewać ? Jak grasz w grę Single-player to też przechodzisz tylko 10% ? Fakt, że w WoWie Legion przyćmił nieco resztę kontentu, ale nowemu graczowi polecałbym najpierw samemu wylevelować postać do 100 poziomu, chociażby po to żeby poznał nieco grę i swoją klasę, a nie użyje boosta do 100lvla, pójdzie na rajd/instancje i nie będzie wiedział o co chodzi i co ma robić.
Jak ktoś chce serio poznać historie WoWa to niech poczyta jego Wiki (w języku angielskim, aczkolwiek ta w języku polskim też nawet jest obszerna) bądź poczyta książki. Raczej nikt nie czyta wszystkich questów, bo ludzi najzwyklej w świecie goni czas bo za ten czas płacisz Już pominę fakt, że Wiki/Książki są dużo bardziej przystępne niż takie poznawanie lore przez questy, mówię całkiem serio. Moja obszerna wiedza o uniwersum Warcrafta nie pochodzi stąd, że tyle lat grałam w WoWa tylko właśnie z wiki (na czytanie całych książek niestety nie mam czasu).
A skoro wcześniej już startował do WoWa i właśnie etap expienia w przestarzałych lokacjach mu nie pasił, to teraz też mu nie będzie pasił i tylko end-game może mu się ewentualnie spodobać, aczkolwiek też w to wątpię (argumenty czemu według mnie endgame w Legionie jest po prostu słaby podałam już kilka postów wcześniej)