Wow czy Swtor - doradźcie dobre dusze

Witam. Doszedłem do wniosku ,że dużo bardziej w mojej naturze siedzą jednak gry mmorpg oparte na questach niż na typowym standardowym grindzie. Po głębszym namyśle doszedłem do kolejnej konkluzji ; iż w d*pie mam grafike - liczy się klimat gry . Aktualnie z gier mmorpg jedynie dwa tytuły są wg mnie. warte poświęcenia mojego czasu : World of Wacraft i Star Wars : the old republic. w obie gry grałem i obie bardzo cenie i lubię mimo iż mają swoje minusy.

I tak siedze i myśle i nie moge się zdecydować. Koledzy i Koleżanki doradźcie w co grać??????????????? Wiem ,że obie gry są leciwe ale którą byście wybrali ? Interesuje mnie PvE. Abonament / premium to dla mnie żaden problem .

Jak się ma aktualnie wow ? A jaka jest kondycja Swtor ?

Jeśli ktoś posiada aktualną wiedzę na powyższe pytania bardzo proszę o opinie.

POZDRAWIAM

Kurde... Ciężko wybrać, bo oba tytuły mają bardzo dobre PVE.
Najlepiej byłoby poczekać na dodatek do WoW'a, w międzyczasie zagrywając się w Star Wars. Jeżeli chodzi o kondycje, to obie gry trzymają się dobrze. Jeżeli chodzi o serwer w SWtor to Red Eclipse chyba jest PVE, i na pewno znajdziesz tam Polską/Angielską czy inną gildie.

Cóż, ciężki wybór, bo obydwie gry są warte uwagi i zdecydowanie są to gry "na dłużej".

Na twoim miejscu zacząłbym od SWTOR'a, gdyż z uwagi na, iż kosztuje mniej, odejście od niego "mniej boli".

Cóż, ciężki wybór, bo obydwie gry są warte uwagi i zdecydowanie są to gry "na dłużej".

Na twoim miejscu zacząłbym od SWTOR'a, gdyż z uwagi na, iż kosztuje mniej, odejście od niego "mniej boli".

Cena nie gra roli 15zł różnicy to nie problem.

Mam na myśli w tym temacie stostunek czysto rozrywkowy nie materialny:)

Tor to przede wszystkim genialna fabuła, wow również ma świetny wątek fabularny (moim zdaniem) ale to właśnie przy torze bawię się lepiej jeżeli chodzi o ten aspekt. Jeżeli chodzi o całą resztę - w wowie jest moim zdaniem więcej do roboty, gra ma o wiele więcej głupotek, więcej achi, walki petów... I przede wszystkim kolekcje którą da się zbierać, a nie koniecznie kupować. Zebranie wszystkiego może troche zając, ale jak ktoś lubi to czemu nie. Jeżeli chodzi o jakieś pve, to jedynie na wowie zrobiłem coś więcej więc nie powiem za dużo, ale rajdy tam stanowią naprawdę wyzwanie (poza lfr oczywiście) i wymagają czegoś więcej niż stania w miejscu. Pvp raczej nie tykam, ale w wowie praktycznie nie żyje.

Jeżeli miałbym wybierać to głównie po przez uniwersum, bo obie gry stoją na bardzo wysokim poziomie

Tor to przede wszystkim genialna fabuła, wow również ma świetny wątek fabularny (moim zdaniem) ale to właśnie przy torze bawię się lepiej jeżeli chodzi o ten aspekt. Jeżeli chodzi o całą resztę - w wowie jest moim zdaniem więcej do roboty, gra ma o wiele więcej głupotek, więcej achi, walki petów... I przede wszystkim kolekcje którą da się zbierać, a nie koniecznie kupować. Zebranie wszystkiego może troche zając, ale jak ktoś lubi to czemu nie. Jeżeli chodzi o jakieś pve, to jedynie na wowie zrobiłem coś więcej więc nie powiem za dużo, ale rajdy tam stanowią naprawdę wyzwanie (poza lfr oczywiście) i wymagają czegoś więcej niż stania w miejscu. Pvp raczej nie tykam, ale w wowie praktycznie nie żyje.

Jeżeli miałbym wybierać to głównie po przez uniwersum, bo obie gry stoją na bardzo wysokim poziomie

dzięki :)

Oba uniwersum lubię. Star Warsy za genialne stare części i Harrisona Forda :) WoW to chyba najjlepsze uniwersum końca XX i początku XXI wieku. Chyba jednak poprzez ogrom gry i pewnego mimo wszystko (a napewno pewniejszego) community wybiore chyba wowa.... napewno nie jest mi obojętny :P ale ciąle się jeszcze waham...

Ogólnie tora warto przejść chociaż raz. Tak dla samej fabuły, oglądając wszystko i czytając genialne dialogi bo tym gra żyje. Mając suba (nie wiem jak teraz) można robić sam główny wątek, bez pobocznych zadań i spokojnie idzie się przed siebie. Tor i jego fabuła zapewnia zabawę od początku do końca, w wowie fabuła zaczyna raczkować w cata, w pandach już stajemy się integralną częścią całości i w wodzie dopiero pokazuje pazur - wcześniej to typowe idź przynieś i na tym się kończy. Wow ma więcej do zaoferowania jeżeli chodzi o głupotki i typowy end game, bo zwyczajnie jest dłużej na rynku, ale tor ma o wiele lepiej przygotowaną fabułę. Więc mimo, że jestem ogromnym fanem zamieci i mogę polecać każdą możliwą ich produkcje, to zachęcam do zaczęcia od tora, właśnie dla samej fabuły

Patrząc przyszlosciowo zapraszamy na wowa :) kupujac teraz jeszcze zobaczysz sobie woda (czyli ost dodatek) troche sie ubierzesz zrobisz profki i bedziesz gotowy na Legion który powoli zbliza sie do nas. Masz raidy, Bg, questy i co tylko sobie chcesz. Jest sporo do zrobienia dla nowej osoby.

Co do SW grałem troche ale czegos mi tam zabraklo. Nie mój klimat chociaż znajomi sobie chwalili.

pozdrawiam

Dzięki wszystkim za opinie :)

Postanowiłem ,że wracam do Wowa! Co azeroth to azeroth dodatkowo moją chęć napełnia zbliżający się film na który bardzo liczę,że będzie hit ( na początku byłem sceptycznie nastawiony ale po tych 1minutowych wstawkach myślę ,że będzie hit na miarę władcy pierścieni) oraz LEGION :)

pozdrawiam

Witam. Doszedłem do wniosku ,że dużo bardziej w mojej naturze siedzą jednak gry mmorpg oparte na questach niż na typowym standardowym grindzie. Po głębszym namyśle doszedłem do kolejnej konkluzji ; iż w d*pie mam grafike - liczy się klimat gry . Aktualnie z gier mmorpg jedynie dwa tytuły są wg mnie. warte poświęcenia mojego czasu : World of Wacraft i Star Wars : the old republic. w obie gry grałem i obie bardzo cenie i lubię mimo iż mają swoje minusy.

I tak siedze i myśle i nie moge się zdecydować. Koledzy i Koleżanki doradźcie w co grać??????????????? Wiem ,że obie gry są leciwe ale którą byście wybrali ? Interesuje mnie PvE. Abonament / premium to dla mnie żaden problem .

Jak się ma aktualnie wow ? A jaka jest kondycja Swtor ?

Jeśli ktoś posiada aktualną wiedzę na powyższe pytania bardzo proszę o opinie.

POZDRAWIAM