WoW - Dlaczego?

Cześć :)

Od dawna szukam mmo które mnie zachęci. Ostatnio coraz bardziej nastawiam się na wow'a. Mam parę pytań odnośnie tej gry. Mile widziane jest, jeżeli napiszecie co zachwyciło was w Wowie. (Pomijając, że to uniwersum warcrafta ;) )

1. Jak wygląda system craftingu? Jest rozbudowany, czy polega na craftowaniu tylko najlepszy broni, a potem już niepotrzebny.

2. Czy jest system housingu oraz guild halle?

3. Istnieje jakiś addon, które sam będzie mi zaznaczał przeciwników, tak jak np. w archage lub gw2?

4. Czy w grze jest dużo profesji np. wędkarstwo itp.?

5. System walki kuleje i łatwo się nudzi?

6. Jak wyglądają instancję w grze ? (Są trudne i wymagające?)

7. Czy w grze nie będę się nudził, będąc graczem PvE?

8. W grze liczy się całe Eq, czy tylko np. broń ?

Z góry wielkie dzięki za odpowiedź na te pytania :)

1. jak dla mnie jest rozbudowany, a przede wszystkim przydatny - nie tylko broń i armor zdobywasz, ale też różne pierdoły. np mounty, torby etc
2. Tylko garnizony
3. Wątpię. Ale jak tab wciskasz, to zaznacza najbliższego przeciwnika, a jak jakiś potwór/gracz cię atakuje to również go zaznaczasz wtedy. (wg mnie)
4. Taa. Blacksmithing, engineering, alchemy, mining, herbalism, tailoring, enchanting, archeology, fishing, cooking, first aid, leatherworking, skinning
5. -
6. -
7. Wiesz, jest sporo miejsc do odkrywania, można robić achievmenty, no zawsze coś jest. Możesz też porobić stare instancje by zdobyć elementy do transmoga, zdobyć jakieś mounty, pety, są jeszcze battle pets, raczej coś znajdziesz dla siebie.
8. Oczywiście, że wszystko się liczy.

1. Crafting jest przydatny głównie na max poziomie, bo nie tylko można dobre itemki zcraftować, ale dostaje sie też bonusy, kazda profesja inny bonus.
2. Nie ma
3. Nie wiem dokładnie o co chodzi, ale taki addon tylko psuje grę. Nigdy się z takim nie spotkałem.
4. Tak, jest dużo. 10, albo 11 głównych i 4 dodatkowe. Niestety, można wybrać tylko dwa główne.
5. Jeśli chodzi o PvE to oczywiscie, jest to targetowa gra, więc trzeba klikać skille, jednak samo klikanie nie wystarczy, trzeba dobrze kręcic rotację. Wyuczenie się jej czasami zajmuje tygodnie. A teraz trzeba używać innych skilli, nie tych z rotacji, żeby porządnie raidować.
6. Od 15lv masz dungeony, które są dość łatwe. Na maksymalnym lvl są różne opcje. Od normalnego poziomu, przez Heroic i chalange mode, czy coś w tym guscie. Raidy tak samo. Na dungeony nie ma jakieś skomplikowanej taktyki. Na raidy wyżej niż normal już trzeba niestety ogarniać. Progresowanie bossów czasami trwa miesiącami.
7.Tak jak wyżej. Progresowanie bossów może trwać bardzo długo. Dodatkowo można chodzić na inne raidy, z wcześniejszych dodatków.
8. Liczy się sposób ubierania postaci. Trzeba miec odpowiednie gemy, enchanty a także odpowiednie itemy. Wszystkiego można sie dowiedzieć od ludzi w grze, lub podpatrując te same klasy postaci jakimi i ty grasz.

Cześć Od dawna szukam mmo które mnie zachęci. Ostatnio coraz bardziej nastawiam się na wow'a. Mam parę pytań odnośnie tej gry. Mile widziane jest, jeżeli napiszecie co zachwyciło was w Wowie. (Pomijając, że to uniwersum warcrafta )1. Jak wygląda system craftingu? Jest rozbudowany, czy polega na craftowaniu tylko najlepszy broni, a potem już niepotrzebny.2. Czy jest system housingu oraz guild halle?3. Istnieje jakiś addon, które sam będzie mi zaznaczał przeciwników, tak jak np. w archage lub gw2?4. Czy w grze jest dużo profesji np. wędkarstwo itp.?5. System walki kuleje i łatwo się nudzi?6. Jak wyglądają instancję w grze ? (Są trudne i wymagające?)7. Czy w grze nie będę się nudził, będąc graczem PvE?8. W grze liczy się całe Eq, czy tylko np. broń ?Z góry wielkie dzięki za odpowiedź na te pytania

1. Craft jak craft - nuda.

2. Garnizony. Brak guild halli.

3. Możliwe, ale nie znam takiego.

4. Nie mało, ale nie jest to nie wiadomo jak rozbudowane.

5. System walki jest przestarzały.

6. Niektóre tak.

7. WoW to gra PvE, także powinno Ci się podobać. Za to PvP kuleje.

8. Całe eq.

Nie wytrzymałem.

XAR. Na litość wszystkich ziemskich bóstw - nie odzywaj się w tematach gier innych niż GW2. Nie masz nawet BLADEGO pojęcia o tym, co piszesz. Nawet, jak Ci się wydaje, że masz, to nie masz. Po prostu nie. Nie, Xar. Nie masz. W dalszym ciągu nie. NIE.

Dobra, starczy mojego rage'a.

1. Crafting jest dość podobny do tych spotykany w innych MMO. Znajdujesz surowce i dzieki nim craftujesz co raz to lepsze rzeczy dzięki lvlowaniu profesji. Nie jest to tylko sposób uzyskania eq, ale też unkalnych rzeczy powiązanych z daną profesją(np. mounty). Co więcej, niektóre rzeczy możesz crafcić jedynie, jeśli dropnie Ci odpowiedni blueprint(bądź jeśli go kupisz).
2. Nie ma. Poza garnizonami nic takiego WoW nie posiada.(I dobrze. Same garnizony to już przegięcie)
3. Nie istnieje, bo nie jest potrzebny. Jeśli chcesz użyć skilla, to gra automatycznie zaznacza Ci najbliższego mobka(lub robisz to za pomocą myszki/tabulatora)
4. Profesji jest sporo. Odnosi się to właśnie do craftingu + są 4 profesje, który posiada każdy: cooking, archeology, first aid i fishing.
5. Nie kuleje. Mimo tylu lat, nadal można go określić mianem "dynamicznego"(cóż, BnS to to nie jest, ale nadal ma swój urok). Nie opiera się on tylko na faceroll'u po klawiaturze w trakcie gdy Twoja postać stoi w miejscu.
6. Instancje w grze same w sobie są dosć zróżnicowane. Czy trudne? Zależy od drużyny z którą grasz. Jeśli grasz z heirloomowcami bądź osobami w miarę rozgarniętymi, to zwykłe dungi nie stanowią problemu. Problem zaczyna się, gdy jajko próbuje być mądrzejsze od kury(czyt. gdy np. hunter próbuje zgrywać tanka i zaliczacie wipe'a).
7. Samym graczem PvE? Nie. Świat jest ogromny. Masz multum rzeczy do zwiedzenia, multum questów do zrobienia, sporo world bossów itd. A jak jeszcze lore Warcrafta Cię wciągnie i zaczynasz czytać o miejscach, które zwiedzasz? Panie, nie pogadasz. :D
8. Liczy się całe eq. PvP eq ściśle mówiąc.

Cześć :)

Od dawna szukam mmo które mnie zachęci. Ostatnio coraz bardziej nastawiam się na wow'a. Mam parę pytań odnośnie tej gry. Mile widziane jest, jeżeli napiszecie co zachwyciło was w Wowie. (Pomijając, że to uniwersum warcrafta ;) )

1. Jak wygląda system craftingu? Jest rozbudowany, czy polega na craftowaniu tylko najlepszy broni, a potem już niepotrzebny.

2. Czy jest system housingu oraz guild halle?

3. Istnieje jakiś addon, które sam będzie mi zaznaczał przeciwników, tak jak np. w archage lub gw2?

4. Czy w grze jest dużo profesji np. wędkarstwo itp.?

5. System walki kuleje i łatwo się nudzi?

6. Jak wyglądają instancję w grze ? (Są trudne i wymagające?)

7. Czy w grze nie będę się nudził, będąc graczem PvE?

8. W grze liczy się całe Eq, czy tylko np. broń ?

Z góry wielkie dzięki za odpowiedź na te pytania :)