Wow dziwne pytanie

Witam nie wiem czy takie pytanie było kiedykolwiek zadane ale mniejsza o to przejdę do głównego tematu

zamierzam grać w WoW i tu ogólnie rodzi się problem z klasami (pomyślicie oho zaczyna się pewnie nie wie się którą klasą grać)

nie nie oto mi chodzi przejdę do sedna sprawy

W wiele gier mmo jak i zwykłych rpg grałem we wszystkich ów grach byłem wojownikiem

Wielki miecz lub topór bardzo wysoka siła i ataki mocne to mnie pociągało

nie nawidze tarcz :P preferowałem zawszę miecze 2h lub 2x 1h

i tu pytanie się rodzi czy jest sens zmieniać klasę na Rogala? coś mnie do niej ciągnie

Skoro odkąd sięgam myślami to grałem tylko wojownikami po prostu boje się czy nie zmarnuję sobie czasu i mi się nie znudzi po tygodniu/miesiącu Rogal co by skutkowało tym że nie chciało by mi się odnowa grać

Stary, jezeli masz tego swojego wojownika to niech sie pokurzy a ty pograj rogalem :) Jezeli chodzi o kwestie 'znudzenia sie' to watpie, jest to ciekawa klasa lecz nie wiem jaka jest jego pozycyja na aktulanym patchu

jak grałeś wszędzie wojem to może nadszedł własnie czas na spróbowanie czegoś nowego jak rogal.

Rogal tak szybko ci się nie znudzi hoc na początku możesz mieć problemy z pve ale później idzie dużo łatwiej tak samo w pvp jak już go ogarniesz dosyć dobrze to nie będziesz miał problemów.

a tak poza tym to na privie czy Globalu grasz ??

Aktualnie w 5.1 jak byś chciał grać rogalem to na pvp byś był taką kukiełką do bicia, jedną z tych które stoją w ogri:P.

Jeśli ludzisz to sprubuj grać DK w Frost.Sądze że ci się spodoba.Co do rogala to też jest to dobra postać do pve ale do pvp nie jestem pewien:)

Pozdrawiam

Jak kolega wyżej polecam DK sam nim gram i jako Frost BG,Arenki to czysta przyjemność.Pozatym w Blood sam sobie zrobisz większość Dobrych Instacji (NIe twierdze że inne klasy nie poradzą sobie aby nie było Hejtu na mnie Gibus Teamu)

Jeśli koniecznie chcesz celować w klasę, która ci się nie znudzi to celuj w coś co może być tankiem, dpsem i healem, jak palek, monk druid. Zmieniasz speca i jazda :) Generalnie każda klasa według mnie jest super, każda ma inny klimat, więc graj tym rogalikiem skoro cię do niego ciągnie.

Wszystko zależy od tego czy będziesz grać na privie czy globcu, a jak na privie to jaka ekspansja/patch. Najwięcej grałem za czasów WoTLK i wtedy dobry Warrior(Arms <3) był bogiem, zarówno w PvE jak i PvP. Z tego co się orientuje to na patchu live nadal sobie radzi. Jak jest z Rogalami to Ci nie powiem, praktycznie nim nie grałem, ale krwi napsuli mi dużo na BG.

Na WOTLKA Rogue był jedną z najtrudniejszych klas. Powiedźcie mi tylko, że ma mało skilli i jest łatwy, a was zjem... tak ma najmniej skilli (Nie patrzcie na huntera gdzie pokazane są wszystkie aspecty itd na boku). raid

Ogarnięcie dobrze combosów było czymś mistrzowskim. Patrze na te filmiki, z wowa gdzie niby pokazane jest, że tam liczy się tylko gear. Bullshit. Idziesz na a-t (poziom światowy w wotlka) Wbijesz w furkach full WF, jeśli dobrze ogarniasz. Więc proszę nie grałeś nie wypowiadaj się, bo nie chce odpowiadać na durne posty.

Co do tematu. Warriorem na pewno lepiej będzie Ci się grać na dungach Tank w proct szybko znajduje dunga. A jak nienawidzisz tarczy to fury albo arms i spam. W fury bodajże nadal można nosić x2 2h weapony. x2 1h nie ma sensu kompletnie. Co do DK Musisz wbić 55lvl, żeby zrobić go. Wykonujesz questy 2h max roboty i wbijasz seta i 58lvl (Na rafie 63). Dostajesz 40g za wykonanie.

Jeśli też Cię kręcą meele to może spróbuj shamana enh? Taka hybryda rogala/druida/warriora z maną. Druidem też możesz grać w feral (Pumbą) i nawalać. Lub monkiem, ale nie wiem jak on się prezentuje w meele. Nie grałem nim.

W ogóle grasz privat czy global?

Skorzystam z tematu i zadam pytanie, jak wygląda balans klas na MoPie ? :)

@up

Balans w wowie na max levelu zawsze jest. Nie ma klasy która jedzie drugą istnieją tzw counter klasy (Nie każdy je uznaje). Które np pojadą drugą. Dajmy wotlka Sprej pojedzie huntera głównie dlatego, że założy VT. Ale jeśli hunter nie da mu wy castować VT prej głównie przegrywa. Lecz counter klasa jest taka jakby na niby :>.

No rozumiem, bo słyszałem od znajomego, że blizzard w cata preferował rozwijanie paladyna i chciałem się zapytać na ile to prawda :)

Co do counterów, to raczej logiczne i w prawie każdej grze mmo można spotkać coś takiego :)

rogal jest fajny, super na PVP i wgl. ^_^

PS. I tym tematem znowu narobiłeś mi apetytu na WoW'a. Ehhhhhhhhh :<<<<<<<<<<< :D

Przez miesiąc chyba się namyślił jaką postacią grać.

Preferował rozwijanie paladyna? Chyba po premierze cata. Gdzie nie było zbytnio balansu. Potem się zmieniło ale... mag ownił każdego (za duży dmg troszkę). DK potrafił Ci wrąbać x3x4 crity z obli po 40-60k. Dobrze, że potem to zmienili. Nie licząc patcha jakiegoś tam gdzie warrior nie miał nikogo sensownego do teamu. Cata był niewypałem. Mówiąc o pierwszych patchach. W MoPie już jest na szczęście inaczej.

Co nadal nie zmienia faktu, iż nie ma mmorpg która by dorównała wowowi pod względem ilości graczy.

Chociaż sam chyba już odpuszczę tą grę na zawsze. Niestety może i ludzie odchodzą głównie przez to, że ileż można grać w jedną grę tyle lat?

By to uj. Pomagam odkopać temat przed miesiąca...

"Balans w wowie na max levelu zawsze jest." No chyba nie :D W mopie jest już elegancko, ale w cata najpotężniejsza postacią, jak ogarniałeś survi był mage. Na arenke dwóch magów wchodziło i nie pogadasz. Każda klasa miała coś do powiedzenia, o ile się ogarniało. A jeśli mage był super ogarnięty to tylko lock mógł mu podskoczyć.

Osz kur... Myślałem, że temat świeży, założony dzień wcześniej, ale nie zwróciłem uwagi na miesiąc january :P

"Chociaż sam chyba już odpuszczę tą grę na zawsze. Niestety może i ludzie odchodzą głównie przez to, że ileż można grać w jedną grę tyle lat?"

popieram, 4 lata wyjęte z życia!

Witam nie wiem czy takie pytanie było kiedykolwiek zadane ale mniejsza o to przejdę do głównego tematu

zamierzam grać w WoW i tu ogólnie rodzi się problem z klasami (pomyślicie oho zaczyna się pewnie nie wie się którą klasą grać)

nie nie oto mi chodzi przejdę do sedna sprawy

W wiele gier mmo jak i zwykłych rpg grałem we wszystkich ów grach byłem wojownikiem

Wielki miecz lub topór bardzo wysoka siła i ataki mocne to mnie pociągało

nie nawidze tarcz :P preferowałem zawszę miecze 2h lub 2x 1h

i tu pytanie się rodzi czy jest sens zmieniać klasę na Rogala? coś mnie do niej ciągnie

Skoro odkąd sięgam myślami to grałem tylko wojownikami po prostu boje się czy nie zmarnuję sobie czasu i mi się nie znudzi po tygodniu/miesiącu Rogal co by skutkowało tym że nie chciało by mi się odnowa grać