WoW FAQ

1. Czego skrótem jest WoW?

World of Warcraft

2. Czym jest WoW?

Jest to gra MMORPG tworzona przez firme Activison Blizzard, autora takich gier jak Diablo lub Starcraft.

3. Ile dodatków ma WoW?

Dodatków ma 6, The Burning Crusade, Wrath of the Lich King, Cataclysm, Mist of Pandaria, Warlords of Draenor oraz Legion, który jeszcze nie miał premiery.

4. Czy WoW jest grą darmową?

Za darmo można grać na tzw. Starterze do 20 lvla. Żeby móc w pełni kontynuować swoją przygodę należy kupić najpierw Battlechest zawierający wszystkie dodatki, poza Legionem, który będzie miał premierę 30 sierpnia. Zawiera on również 30 dni abonamentu. Później trzeba albo przedłużyć swój abonament na stronie battle.net/pl przy pomocy swojej karty, albo można kupować pre-paida.

5. Czy aby grać muszę mieć wykupione wszystkie dodatki?

Nie, nie musisz, ale gra bez nich jest pozbawiona sensu, nikt już nie gra na podstawce, nie będziesz mógł także korzystać z zawartości dodatków takich jak instancje, kontynenty itd.

6. Czy istnieją prywatne serwery?

Tak istnieją, ale nie polecamy gry na nich. Są one namiastką tego co może zaoferować wersja oryginalna.

7. Gdzie mam ich szukać?

W Google. Rozmowa oraz szukanie grup do gry na prywatnym serwerze są zezwolone, bez podawania linków.

8. Czy możecie mi podać jakieś najlepsze?

Nie, gdyż każdy szuka czego innego, a najlepszym i tak pozostanie gra na oficjalnym serwerze.

9. Gdzie mogę znależć więcej informacji o WoW?

patrz pkt. 7.

A dla tych którzy niefortunnie oberwali banem na Google bądź mają swoistą dysfunkcję umysłową i nie potrafią szukać odsyłam na: http://wowcenter.pl/ - tam znajdziecie więcej informacji.