WoW - Global i sytuacja

Cześć, za jakies dwa miesiące mam w planach zacząć grę na globalu.
Jak wygląda sytuacja z BC? Jeśli go kupię to dostanę 30 dni gry za darmo, tak?

Od czego zależne są ceny prepaida na 60 dni?

Jeśli kupię BC to dostanę możliwość instantowego wbicia 90lv?

Ile aktualnie jest raidów z dodatku WoD? i jak mają się one do raidów z na przykład wotlka (chodzi o trudność)

I pytanie do sprejów. Jak ma sie ta klasa na WoD? Sprej był moim ulubionym specem pod pve za czasów wotlka i nie wiem jak sie zmienił w przeciągu tych 3 dodatków.

Czy są inne sposoby zdobywania gearu? Nie wiem o czym mówię, pytam, bo nie grałem od wotlka na globalu i zastanawiam sie, czy w dobie tych wszystkich ułatwień, garnizonów, szukacza raidów i tak dalej, są sposoby na zdobycie inaczej gearu niż tradycyjnie, czyli Rhc.

Na większość pytań spokojnie odpowie wujek Google.

BC nie masz z WoDem, więc instant 90 lvla nie dostaniesz.

Za BC dostajesz 30 dni za darmo.

Spreje jak się trafią, to nie pojawiają się na Recouncie wysoko podczas raidów. W gildii mam jednego na pierdylion ludu spreja i nie lśni. Ogółem hunterzy strasznie koszą, a Fury Warriorzy na raidach mają spore trudności z dobrym dpsem. Mówię w obrębie mojej gildii, bo tylko z nią chodzę, choć czasem bierzemy ludzi randomowych albo zaprzyjaźnionych.

Ilość raidów sobie wygoogluj bo z głowy mogę o którymś wingu zapomnieć.

Zawiera dodatki do pand włącznie i 30dni gry, więc tak

Od kursu dolara, kwestia kilku groszy -- możesz też kupować za golda ingame aktualnie ~47k = 30dni gry

Nie, boost jest za kupienie draenorów (ostatni dodatek)

Ile aktualnie jest raidów z dodatku WoD? i jak mają się one do raidów z na przykład wotlka (chodzi o trudność)

3 ale teraz i tak robi się tylko ten ostatni (13bossów), więcej już nie będzie w tym dodatku; poziomy trudności kolejno: LFR dla casuali, stoisz i bijesz, normal też dla casuali ale trzeba mieć trochę lepszy gear, heroic stary normal, mythic stary hc;;; trudność bossów porównywalna do ICC

I pytanie do sprejów. Jak ma sie ta klasa na WoD? Sprej był moim ulubionym specem pod pve za czasów wotlka i nie wiem jak sie zmienił w przeciągu tych 3 dodatków.

Nic specjalnego, nie jest OP ale da się grać

Czy są inne sposoby zdobywania gearu? Nie wiem o czym mówię, pytam, bo nie grałem od wotlka na globalu i zastanawiam sie, czy w dobie tych wszystkich ułatwień, garnizonów, szukacza raidów i tak dalej, są sposoby na zdobycie inaczej gearu niż tradycyjnie, czyli Rhc.

tak jest wiele nowych, timewalking (odwiedzanie starych dungów ale loot na 100lvl), misje w garnizonie i w stoczni, questy, world bossy, lfr, apeix crystale, bg (itemy pvp są dobre do pve w tym dodatku) itd.

Super, dzieki wielkie!

Mam jeszcze pytanie. Otóż.

Na wotlku było tak, że były klasy mniej, lub bardziej przydatne. Przykładowo shaman Elemental. Często nie zabierano go w ogóle, a czasami zabierano, jeśli przykładowo nie było balance druida, albo locka demo.
Sprejów też niechętnie zabierali, a jeśli już, to jednego, maksymalnie dwóch. Teraz też tak jest?

Co to są te apeix crystale i skąd się je bierze i na co wymienia, jeśli sie wymienia :x

Więc mówicie, że Hunter kosi? A zapowiada sie coś, żeby zmieniali coś w klasach? Nie wiem, nerfy huntera, czy zbalansowanie innych klas?

Jeśli nie zamierasz być w top 100 gildi na świecie to klasa/rasa nie mają żadnego znaczenia. Graj tym czym chcesz a grupę zawsze znajdziesz jeśli będziesz wiedział jak grać swoją klasą.

Apexis crystale wypadają teraz praktycznie ze wszystkiego wn tanaan jungle, zbierasz je zabijając moby robiąc daily itp. Wymieniasz je na mounty, pety, itemy podwyższające ilvl przedmiotów, reptuacje, potrzebne są także do wykonania niektórych misji.

Jeśli chodzi o balans klas w pvp to według mnie najbardziej op jest holy pala, feral druid, hunter, rogal ale to zawsze kwestia gustu bo wiadomo, że wszystko zależy od kompozycji twojej drużyny i przeciwnej.

"I pytanie do sprejów. Jak ma sie ta klasa na WoD? Sprej był moim ulubionym specem pod pve za czasów wotlka i nie wiem jak sie zmienił w przeciągu tych 3 dodatków."

Na to pytanie odpowiem, singel target jest bardzo słaby(a kiedyś miał dobry?) multi target bardzo często się pojawia na górze recount/skady, jeśli nie celujesz w gildie top 400 to każdą klasę biorą na raid. Ogólnie wod poza raidami/pvp nie ma kompletnie nic do roboty. Jeśli chodzi o pve pod względem balansu war/rogal/dk i mag(kiedykolwiek ta klasa była słaba w pve?) są topowymi dpsami.

Cześć, za jakies dwa miesiące mam w planach zacząć grę na globalu.