Witam
Planuję z dziewczyną zakup battle chesta ale nie mamy funduszy na dodatek "World of Draenor" i zastanawiamy się czy jest sens grania w WoWa tylko na pandach?
Więc chciałbym się dowiedzieć czy na samych pandach(90lvl) jest co do roboty? Jakieś pvp czy robienie eq?(Jestem zielony w tej grze ale słyszałem, że się robi eq z instancji easy>normal>hard etc)
Obawiam się, że jak wbijemy 90 lvl to nie będziemy mogli nic robić bo będą mapy pvp od 100lvl'a czy insty od 100 a na naszym 90 będzie wymarła.
Ogólnie chcemy sobie wbić 90lvl i robić te insty easy>normal>hard robić coraz to lepsze eq na 90lvl aż je wymaxujemy po bawić się na pvp i jak kaska wpadnie to kupić dodatek za parę miesięcy.
Więc jest sens?
Dziękuje z góry za pomoc!
WoW granie na pandach
Ogólnie zawsze jest sens i zawsze jest coś do roboty. Jedyne w sumie, czego nie powinniście robić, to przywiązywać się jakoś specjalnie do eq(skok w statystykach między MoP a Draenorem jest kosmiczny). Bedziecie mogli spokojnie robic instancje, raidy, chodzic na PvP, robic daily, crafting itd. Po prostu nie rushujcie tego na dungeon finderze, bo wtedy ten 90 wbijecie w max. 4 dni.
O eq to chcielibyśmy zrobić maxymalne na 90lvl(chyba nie zajmie nam to 3 dni...) a pvp wygląda tak, że będziemy się bili z innymi 90 lvlami czy 100? Co najważniejsze jak ono wygląda? Jakieś specjalne mapy?
Podstawowa sprawa zróbcie sobie recruit a friend. Ktoś z was założy konto i zaprosi drugą osobe do wowa dzięki czemu zyskacie 3x exp gdy jesteście w party, mounty po kupieniu czasu gry itp. Będziecie mogli expić masę altów do 90 poziomu, robić profesje, zarabiać golda na wielu spotach itp. Niestety pvp będzie słabe ponieważ będziecie walczyć nawet z ludzmi ktorzy maja 99 poziom. Najlepszym sposobem byłoby zablokowanie expa na 89 i grac battlegroundy na tym levelu. Możecie robić stare instancje vanilla/tbc/wotkl/z dobrym gearem nawet cata ale mop odpada chyba, że będzie z wami chodził jakiś 100 level.
Z tym rafem jest tak, że jak ja kupię battle chesta i zaproszę ją do gry i ona kupi battle chesta to dostaje miesiąc gratis? No nic po wypowiedzi Aranrutha nasz zapał trochę zmalał...
ps. Na dodatku MoP nie damy rady robić dungeonów z MoP? Przecież to brzmi bezsensownie. Skoro na MoP max. lvl to 90 to insty chyba na 90 da się zrobić...
Jak dasz rafa swojej dziewczynie i ona kupi prepaida to dostaniesz mounta kiedyś było jeszcze 30dni darmowej gry dla Ciebie ale chyba to wycofali chociaż nie jestem pewien plus ten czas gry nie działał na kontach zarejestrowanych w Polscie ale mogło się pozmieniać.
Czy gra na samym mopie ma sens to już zależy od was, jeżeli chcecie sobie pobiegać po lokacjach, farmić daily questy, porobić dungeony itp. no to sobie pogracie.
Przy raidach problem może być z ludźmi, sami tego nie zrobicie a większość ludzi siedzi na wyższym contencie.
Niestety pvp będzie słabe ponieważ będziecie walczyć nawet z ludzmi ktorzy maja 99 poziom. Najlepszym sposobem byłoby zablokowanie expa na 89 i grac battlegroundy na tym levelu. Możecie robić stare instancje vanilla/tbc/wotkl/z dobrym gearem nawet cata ale mop odpada chyba, że będzie z wami chodził jakiś 100 level.
A czy przedziały lvlowe blizzard nie zmienił na 5lvlowe typu 85-90 lub 90-95??
Ogólnie coś tam do roboty zawsze się znajdzie ale w waszym przypadku zaproponował bym grę na jakimś stabilnym prywatnym serwerze. Mając samego battlechesta na globie zawsze będziecie mieli wrażenie że coś was ogranicza.
Ogólnie jednym słowem nie opłaca się, raidów nie porobisz(chyba, ze z 100) bo nie znajdziesz odpowiedniej liczby ludzi, zwykle dungi bez problemu, ale się wam znudzi po 2 dniach, na heroic dunga będziecie czekać z 1h bo większość osób będzie już preferowała robić dungi z woda. Z rafem wygląda tak, że miesiąc dostaniesz dopiero gdy ona opłaci miecha.
Z tym rafem jest tak, że jak ja kupię battle chesta i zaproszę ją do gry i ona kupi battle chesta to dostaje miesiąc gratis? No nic po wypowiedzi Aranrutha nasz zapał trochę zmalał...ps. Na dodatku MoP nie damy rady robić dungeonów z MoP? Przecież to brzmi bezsensownie. Skoro na MoP max. lvl to 90 to insty chyba na 90 da się zrobić...
We 2 nie dacie rady zrobić takiego dungeona na jakimś wyższym poziomie. Będziecie musieli dobrac jakieś osoby a prawdopodobieństwo, że ktoś będzie chciał je robić jest małe chyba, że dla achiva. Raidów z mopa nigdy sami nie dacie rady na 90lvlu a i z niektórymi raidami cata będziecie mieli problemy. Podsumowując pvp w miarę jako tako pogracie, macie mnóstwo questów do zrobienia i poznania lore tej gry, masa achivów, lvlowanie altów(szczególnie ważne gdy macie raf bo ten boost do xp jest ogromny a czas ograniczony do 90 dni). Możecie robić profesje, pet battles, jakieś world eventy, gold farm.
Zawsze możecie wspólnie od 1lvl robić wszystkie questy w jednej lokacji i po tym do następnej skakać zamiast rushować z lvlem. Trochę LORE poznacie, mechanikę gry, smaczki, itd. itp. Ja tak ze swoim znajomym robiłem jak jeszcze za TBC grę rozpoczynaliśmy Co prawda różnica jest przeogromna pomiędzy dodatkami, ale liczy się fun. Co do PVP jeżeli Battleground Queue sprawdzi was że macie tylko do Pand dodatki, to nie dostaniecie ludzi z większym lvl niż wasz. A jeśli chodzi już o PVE to niestety ale koledzy z góry mają rację - będziecie czuć się ograniczeni.
Z tym rafem jest tak, że jak ja kupię battle chesta i zaproszę ją do gry i ona kupi battle chesta to dostaje miesiąc gratis? No nic po wypowiedzi Aranrutha nasz zapał trochę zmalał...ps. Na dodatku MoP nie damy rady robić dungeonów z MoP? Przecież to brzmi bezsensownie. Skoro na MoP max. lvl to 90 to insty chyba na 90 da się zrobić...
To tylko w teorii prezentuje się słabo. Tak naprawdę tylko wy zadecydujecie, co będziecie robić. Na dodatku MoP możecie robić dungi z MoP'a, z tym, że nie we 2, tylko z całym party. Do tego, blokowanie poziomu na 89 nic nie da w kwestii PvP, bo jeśli zablokujecie poziom na 89, to będziecie wrzucani z osobami, które też zablokowały sobie poziom. Z drugiej strony, na PvP jest skalowanie poziomu do maksymalnego na danym battlegroundzie(to w sumie nic nie daje, ale zawsze coś).
Nie zrażajcie się do WoWa, zanim w niego nie zagracie. Battlechest to 21 złotych. Ja wiem, że można za to kupić 21 bochenków chleba/2 kebaby/paczkę fajek i parę piw, ale ten battlechest będzie dla was tak naprawdę okresem, w którym sami zadecydujecie, co chcecie robić w WoWie i czy w ogóle chcecie w nim kontynuować zabawę. Questów jest masa. Dungi są serio świetne. Wiele miejsc ma swoją przeszłość(polecam posiedzieć trochę na wowhead, dzięki czemu wkręcicie się trochę w historię).
A ja powiem ze nie oplaca sie. Ludzi malo - bo wiekszosc na najnowszym dodatku, a jaki jest sens grania w mmorpg gdzie sam (w dwojke) robisz solo dungi... z eq o 20-30 poziomow nizej . A co do robienia dungow/raidow z full party... owszem, mozna. Pytanie tylko czy chcecie czekac z pol h na jednego dunga (jak nie dluzej) kiedy wiecie dobrze o tym ze na nastepnym dodatku ludzie go soluja xd. Tak to juz jest z grami typu wow - bez najnowszego dodatku niewiele zdzialasz... zwlaszcza przy polityce blizzarda ktory wrecz zmniejsza sobie content. Tak, zmniejsza : jak zza czasow tbc, wotlka trzeba bylo miec pt na wszystko, tak pozniej juz starsze... etapy zostaja zapominane i robi sie je solo tylko po skina a pozniej zapomina... smutne. Powinni wprowadzic wersje heroic - prawdziwy heroic ktory by sie dopasowywal do max lvl na dana chwile, a nie heroic ktorego sie soluje zabijajac bosa na hita
.....ale przecież w WoWie są Time Rifty, które pozwalają na powrót do dawnych dungów. Poziom jak i itemy są wtedy skalowane do obecnego poziomu postaci więc... skończ pan bredzić. To prawda, że ludzie w ich dawnej formie je solują, ale nie wmawiaj też, że nie da się ich już robić normalnie. Do tego, 30 min na dunga to i owszem, czeka się. W dni pracujące z rana(i tu mówię o godzinie 8-9 rano). Jeśli jednak zdecydujecie się na posiadanie tanka, to dunga będziecie znajdować natychmiast(a jak będzie połączenie tank+healer, to jeszcze szybciej).
.....ale przecież w WoWie są Time Rifty, które pozwalają na powrót do dawnych dungów. Poziom jak i itemy są wtedy skalowane do obecnego poziomu postaci więc... skończ pan bredzić. To prawda, że ludzie w ich dawnej formie je solują, ale nie wmawiaj też, że nie da się ich już robić normalnie. Do tego, 30 min na dunga to i owszem, czeka się. W dni pracujące z rana(i tu mówię o godzinie 8-9 rano). Jeśli jednak zdecydujecie się na posiadanie tanka, to dunga będziecie znajdować natychmiast(a jak będzie połączenie tank+healer, to jeszcze szybciej).
Normale tak ale z HC będzie problem.
Duże znaczenie ma jeszcze to kto jak gra i po co gra. Są np. dziwni ludzie w wowie którzy grają RP i im do zabawy wystarczy postać na 1lvlu.
Ja w wowie zawsze dążyłem do rywalizacji i dlatego nie wyobrażam sobie grania w wowa na serwerze bez ostatniego dodatku.
Jedyne RP na 1 lvl o jakim słyszałem, to te z Goldshire... Pozdro dla kumatych.
Dziękuje za odpowiedzi. Raczej z dziewczyną odpuścimy sobie WoWa bo jeśli faktycznie ciężko będzie z znajdywaniem ludzi do do dungów/raidow/bg to nie ma co grać z ograniczeniami.
Witam
Planuję z dziewczyną zakup battle chesta ale nie mamy funduszy na dodatek "World of Draenor" i zastanawiamy się czy jest sens grania w WoWa tylko na pandach?
Więc chciałbym się dowiedzieć czy na samych pandach(90lvl) jest co do roboty? Jakieś pvp czy robienie eq?(Jestem zielony w tej grze ale słyszałem, że się robi eq z instancji easy>normal>hard etc)
Obawiam się, że jak wbijemy 90 lvl to nie będziemy mogli nic robić bo będą mapy pvp od 100lvl'a czy insty od 100 a na naszym 90 będzie wymarła.
Ogólnie chcemy sobie wbić 90lvl i robić te insty easy>normal>hard robić coraz to lepsze eq na 90lvl aż je wymaxujemy po bawić się na pvp i jak kaska wpadnie to kupić dodatek za parę miesięcy.
Więc jest sens?
Dziękuje z góry za pomoc!