Witam, gram w wowa pierwszy raz (global) Zastanawiam się który serwer wybrać tak aby był przeludniony i tak aby grało dużo polaków. Nie wiem też czy to normalne serwery są na topie czy może serwery pvp.
Wow jaki serwer
Polacy grają na Burning Legionie i Defias Brotherhood. Ja sam gram na Ragnarosie, masa ludzi, i gra sie fajnie.
A jak to jest z zakupem wowa, bo wszędzie czytałem że ludzie tylko jakieś klucze brali z allegro itd. mieszkam w niemczech i można tutaj za około 20 euro kupić jakieś karty związane z wowem w zwykłych sklepach, są to tzw. karty podarunkowe z tego co czytałem, za nie chyba też da rade kupić wowa? Ta karta to chyba coś w rodzaju pay safe card ale tylko pod blizzarda.
Te karty to po prostu kasa na Battle.net czyli platforme Blizzarda, mozesz sobie robic tam zakupy, pety, inne pierdoły albo po prostu gry lub abonament. Na poczatek kupujesz Battle chesta, ktory daje podstawke + wszystkie dodatki oprocz najnowszego + 30 dni abonamentu, kosztuje jakies smieszne grosze, a potem normalnie abonament.
To git. To kupię tą karte, zasile konto na battle net i kupie normalnie, w polsce pewnie dlatego wolą kupowac klucze z allegro bo wychodzi taniej niż tą kartą podarunkową która chodzi po 20,25 euro czyli prawie 100zł
eeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee what?
Olej karty i kup sobie battlechesta za 7.5 euro (~~33zł) bezpośrednio od blizzarda, do tego Legion w sklepie cdkeys.com wyjdzie jakieś 120zł za sam legion.
A te karty to albo prepaidy na 2 miechy albo tak jak kolega powiedział waluta do battlenetu.
ja tam specjalistą od WOW'a nie jestem bo gram od 2 dni na obojetnie jakim serwerze na ktory mnie przydzielili aby poznac podstawy. Ale wybierajac serwer na stałe mysle ze warto pomyslec o ilosci postaci na serwie np. https://realmpop.com/eu.html
oraz o stanie ekonomii danego serwera poprzez market value oraz ilosc transakcji, mozna tez sprawdzic konkretne itemy ktore bedziemy farmic. np. tutaj: http://www.wowuction.com/Global
porównując to do filmików na yt z roku temu wychodzi ze puki co dość stałą 3-4 pozycję zajmuje silvermoon. Ale mówię - jestem jeszcze noobem jesli chodzi o wowa i zbieram jedynie dane statystyczne i je analizuje.
zresztą z tego co czytałem to blizzard chyba pozwala na przenoszenie postaci pomiedzy serwerami - przynajmniej taka płatna usługa jest w moich ustawieniach konta.
Co do wowa to raczej kupie karte battlenet w sklepie, doładuje battlenet i za tą kase kupię wowa bo nie mam jeszcze konta bankowego ani nic to w ten sposób będzie szybciej, najwyżej strace pare euro. Zresztą najtaniej co wowa widziałem to na amazon za 10 euro, niżej nie widziałem, nie wiem gdzie za 7,5 euro widziałeś
A co do serwera to pomyśle, byle żeby grało trochę polaków, to na początek albo burning legion albo np. silvermoon, myślę że wszedzie się znajdą polacy
Tu masz swoje "niżej"
Może się będzie dało nawet tą kartą z tego linka kupić.
#down: tak chodzi o promocje która czasami się pojawia jak odpalasz grę, ten link to po prostu tam to.
Co jest, czemu cały czas miałem za 15 euro a tu nagle praktycznie ten sam link, ta sama strona i 7 euro. W wowie coś mi pisało o promocji to może o to chodzi
ja kupilem w empiku film warcraft: poczatek i battlechest był gratis. kody działaja do pazdziernik 2017. polecam ten sposob.
A mógłbym w jakiś sposób też bratu wowa kupić z tej karty battlenet za 7euro, bo ogólnie niby jest wow w postaci Podaruneku, można komuś kupić ale za 15 euro a nie 7.
Bo jak wow jest po 7 euro to starczyłoby na dwa dla mnie i dla brata ale nie wiem jak bratu jeszcze z tej promocji kupić. czy ja mogę mu jakoś kupić z tej promocji czy po prostu on musi sam sobie załatwić.
Ogólnie ta karta battlenet ma w sobie 20 euro.
Napisałem przez przypadek dwa razy wiadomość xd
ja tam w sumie nie rozumiem czemu aż tak lubicie przepłacać. 7 euro = 31 PLN zgodnie z dzisiejszym kursem by google. w empiku macie za 29 i film gratis + inne kody. http://www.empik.com/warcraft-poczatek-wydanie-z-ksiazka-jones-duncan,p1128586874,film-p
no chyba że wam się śpieszy bo w sumie w empiku strasznie długo trzeba czekać, zamówiłem w środe i było w niedziele , chociaz zamawiałem wtedy wiele pozycji więc może będzie szybciej nawet.
Nie wiem czy w niemczech są sklepy typu empik. W moim mieście są tylko supermarkety i zwykłe sklepy. Zresztą póki co to jakoś mnie nie zaboli jak dam z 3-5 euro więcej, aż tak biedny nie jestem xd
Ale mogę zerknąć na sklepy, w tych zwykłych też idzie filmy kupić
Do kiedy trwa ta promocja za 7 euro wow?
całe życie?
W tesco nawet widziałem ten film, w gazecie jakimś NewsWeeku..
Witam, gram w wowa pierwszy raz (global) Zastanawiam się który serwer wybrać tak aby był przeludniony i tak aby grało dużo polaków. Nie wiem też czy to normalne serwery są na topie czy może serwery pvp.