Wow - Legion - Klasa

Siemka.

WOD trochę mnie znudził więc nie grałem kilka miesięcy, ale w raz z nadchodzącym Legionem nabrałem ochoty do gry. Mam Warrior Fury, ale z tego co wiem to nie bardzo radzi sobie w Legionie (bądź mam złe informacje). Tak czy siak oglądając filmiki na YT z testów spodobał mi się Enh Shaman i Frost DK, wiecie jak sobie te klasy radzą ? Nie chciałbym odstawać z DPS'em, ani na PvP nie być kukłą.

Warrior Fury z artefaktem walczy z DH Havoc o 1 miesjce w tabelach dps jeśli chodzi o PvE ( ale problemem jest jego znikomy self-healing)

A co do Enh Shamana i Frost DK to powiem ci że Enh szaman jest bardzo dobrą klasą jeśli chodzi o PvE natomiast odstaje troche w PvP , a DK jest dobry lecz jego inny spec Unholy jest o niebo lepszy jeśli chodzi o survi jak i obrażenia

Warrior Fury z artefaktem walczy z DH Havoc o 1 miesjce w tabelach dps jeśli chodzi o PvE ( ale problemem jest jego znikomy self-healing)

A co do Enh Shamana i Frost DK to powiem ci że Enh szaman jest bardzo dobrą klasą jeśli chodzi o PvE natomiast odstaje troche w PvP , a DK jest dobry lecz jego inny spec Unholy jest o niebo lepszy jeśli chodzi o survi jak i obrażenia

Że wut? Skąd ty wziąłeś, że dh jest topowym dps? chyba przed nerfami jakie na niego poleciały, aktualnie DH jest mocno średni. Ogólnie aktualnie ciężko coś powiedzieć czy się nie zmieni nic do wyjścia legionu, patrz shadow priest który był mega dobrym dpsem na legionie, a dostał nerfa w środe i nie wiadomo jak to wpłynie na niego. Najgorszą klasą aktualnie jest warlock(dwóch graczy serenity robi rerolla furty i deepshades "bo w rosterze nie ma miejsca dla słabych klas", a spark ma dużą szansę na ławekę), najlepszy jak zwykle jest mag. Fury war jest ok frost to samo, ale unholy jest lepszy. Tak na prawdę nie patrz się który spec ci się podoba tylko cała klasa bo gildia i tak będzie wymagała od ciebie grac najlepszym który jest w danej chwili(nie mówię tu o druidzie i shamanie którzy wmagają zmiany pól gearu jeśli chcę sie przeszkoczyc eleenh feralbalance). Odnoszę się tylko do pve

Że wut? Skąd ty wziąłeś, że dh jest topowym dps? chyba przed nerfami jakie na niego poleciały, aktualnie DH jest mocno średni. Ogólnie aktualnie ciężko coś powiedzieć czy się nie zmieni nic do wyjścia legionu, patrz shadow priest który był mega dobrym dpsem na legionie, a dostał nerfa w śroe i nie wiadomo jak to wpłynie na niego. Najgorszą klasą aktualnie jest warlock(dwóch graczy serenity robi rerolla furty i deepshades "bo w rosterze nie ma miejsca dla słabych klas", a spark ma dużą szansę na ławekę), najlepszy jak zwykle jest mag. Fury war jest ok frost to samo, ale unholy jest lepszy. Tak na prawdę nie patrz się który spec ci się podoba tylko cała klasa bo gildia i tak będzie wymagała od ciebie grac najlepszym który jest w danej chwili(nie mówię tu o druidzie i shamanie którzy wmagają zmiany pól gearu jeśli chcę sie przeszkoczyc eleenh feralbalance).

Nie wiem, nie znam się na wwzystkich klasach ale grając dużo PVP stwierdziłem( i nie tylko ja, wystarczy poczytać różne fora) że Warlock affli 1v1 jest nie do zabicia, jest po prostu bardzo mocny

Nie wiem, nie znam się na wwzystkich klasach ale grając dużo PVP stwierdziłem( i nie tylko ja, wystarczy poczytać różne fora) że Warlock affli 1v1 jest nie do zabicia, jest po prostu bardzo mocny

Ok dopisałem do posta, że odnoszę się do PVE tylko, w PVP dana klasa może zupełnie innaczej wyglądać jak np lock affi który jest jest podobno przegięty na legionie.

Czyli z tego wszystkiego wychodzi na to, że z tych najlepiej pasowałby DK (nie musi być koniecznie frost - po prostu nim kiedyś grałem). Jak ma się sprawa co do druida feral ? Warriorem grało mi się nawet całkiem spoko, ale jedni twierdzą, że będzie ssał w legionie, a inni znowu, że odwrotnie. Mag zawsze jest ok i jego też pewnie zrobię jak kumpel zacznie grać ze mną w raf.

Kto kolwiek kto wciska teze ze warrior bedzie ssal chyba nie za bardzo wie o czym mówi. A jeśli masz watpliwosci to zobacz jak Swifty albo Bajhera (twich) graja warkami w legionie.... Poogladaj sobie i nie sugeruj sie ludzmi. To Ty Bedziesz nim gral i Ty masz sie dobrze czuc. Z dps na arenkach to warek, rogal, mag i lock. Z healow shaman wraca na salony i to calkiem powaznie. (ost właśnie ogladalem jak grano 3v dk warrior shaman i fajnie to wygladalo) Legion daje dużo możliwości w skladaniu wiec wszystko w Twoich rekach.

Czyli z tego wszystkiego wychodzi na to, że z tych najlepiej pasowałby DK (nie musi być koniecznie frost - po prostu nim kiedyś grałem). Jak ma się sprawa co do druida feral ? Warriorem grało mi się nawet całkiem spoko, ale jedni twierdzą, że będzie ssał w legionie, a inni znowu, że odwrotnie. Mag zawsze jest ok i jego też pewnie zrobię jak kumpel zacznie grać ze mną w raf.

Ciężko ci odpowiedzieć bo nie wiadomo czy pytasz się o pve czy pvp, bo dana klasa może być nie grywalna w pve, ale za to zarąbista w pvp i na odwrót, ale najbezpieczniejsza opcją jest mag bo zawsze jest dobry w pvp i pve.

Sam gram enh shamkiem i serdecznie polecam. Do PvE i PvP bardzo fajny do pogrania.

Enh Shammy PvP - Just f*ck Yea ;)

A tak serio myk jest taki u shammiego - zabijasz albo jesteś martwy. Czasem duzo czasu schodzi nabicie overloada+odpalenie buffow, gdzie w ten czas można już leżeć plackiem ;) drugiej strony czuć ten burst jak to było kiedys gdy odaplilo Ci się WindFlurry ;)

Lepiej zobaczcie Hunta Survi jeżeli chodzi o pvp ;) Niszczy każdego, choć ma lekkie problemy z pristem shadow

Lepiej zobaczcie Hunta Survi jeżeli chodzi o pvp  Niszczy każdego, choć ma lekkie problemy z pristem shadow

na PVP każdy hunter jest na 3 hity rogalem outlaw :P

Jezeli chodzi o pve/pvp to nikt ci tutaj uczciwie nie odpowie np. pare dni temu polecial "maly nerf" i teraz zamiast demo locka top spec na pve to destro.

Generalnie to zastanow sie nad: czy chcesz grac melaskiem czy rDPS (lub healem)

Obecnie super uber jest np. Shaman Ench, Unholy DK, Fury Warrior tez nie zgorszy, Fire Mage, Destro Lock, ele sham na PVP miazdzy.

Wiesz ciezko teraz stwierdzic, wystartuje sezon pvp to 2 tyg po ludzie cos beda wiedziec, a co do raidow j/w.

GRAJ CZYM LUBISZ (tylko wybierz sobie albo melasa albo range dpsa albo healea, tankow nie wybieraj bo na pvp to srednio w tylek a na raidy to nie znajdziesz spota -> tanki to musza miec expa bo kolejki "w gildiach to sa po 10 os".

Raid Release Schedule

There will be a blog post coming out in the next few days that has the full raid release schedule.
The schedule will be similar to previous expansions, where everything is closed for the first three weeks, then Normal and Heroic Nightmare open, the PvP season begins, and Mythic keystones become available
Nighthold is an early 2017 raid, towards the very beginning of 2017.
In Warlords, it felt like Foundry came out too soon in relation to Highmaul for a lot of guilds and raid groups. The top end raiders were ready for it, but tons of other players were still working on it. Foundry came out and they felt rushed into that.

Dopiero wtedy jak wiesz "gdzie i kogo" zapytac Ci ktos bedzie mogl odpowiedziec, a co do pvp to juz tylko 2tyg po wyjsciu sezonu.

Super wazne info:

Artifact Weapons

The team will avoid nerfing a spec from being a little too good to the worst so that you don't feel that all of your Artifact progression was a waste.
Artifacts are something that will continue to grow and evolve so that Artifact Power matters for the entirety of Legion.
Classes are balanced against each other without Artifacts or Legendary items. The Artifacts and Legendary items are then balanced against each other separately.

Graj tym co ci się podoba, to jest prepatch i wszystko będzie w miarę zbalansowane dopiero na 110. Przynajmniej jeśli chodzi o pvp.

Graj tym co ci się podoba, to jest prepatch i wszystko będzie w miarę zbalansowane dopiero na 110. Przynajmniej jeśli chodzi o pvp.

Dokladnie :) tylko wybierz Melaska albo Ranged Dpsa albo Healera bo to w sumie "glowna roznica" w mechanice/stylu gry.

Chyba jednak zostanę przy Warriorze :) A boosta na 100 lvl wykorzystam dla maga bo w sumie zazwyczaj w mmo gram magami :P

Tak jak mówili, graj czym lubisz. Konkretnego speca będą wymagaly tylko topowe gildie na szczycie. Reszcie starczy jak bardzo dobrze ogarniasz spec którym aktualnie grasz.

W tej chwili tak naprawdę ciężko jest cokolwiek powiedzieć która klasa będzie wiodła prym w Legionie pod względem DPS - dzisiaj jeden spec jest dobry, jutro na becie dostanie nerfa. Tak jak przedmówcy mówili graj tym co sprawia Ci największą frajdę, w 6.2 HFC elemental szaman mówiąc kolokwialnie ssał i to tak że wszyscy się nabijali że tym gram (najgorszy single target dps, praktycznie żadnego utility raidowego) ja jednak nic z tego sobie nie robiłem, nie przeszkadzało mi to zabić Mannarotha i Archimonda przed nerfami.

Siemka.

WOD trochę mnie znudził więc nie grałem kilka miesięcy, ale w raz z nadchodzącym Legionem nabrałem ochoty do gry. Mam Warrior Fury, ale z tego co wiem to nie bardzo radzi sobie w Legionie (bądź mam złe informacje). Tak czy siak oglądając filmiki na YT z testów spodobał mi się Enh Shaman i Frost DK, wiecie jak sobie te klasy radzą ? Nie chciałbym odstawać z DPS'em, ani na PvP nie być kukłą.