Wow Legion Pomoc w doborze :)

Witam wszystkich

Codziennością stało się zawsze rankiem sprawdzanie co nowego w świecie gierek . Już od dawien dawna wchodzę na stronkę mmorpg.org.pl aż skusiłem się na napisanie i mam taki mały dylemat otóż :

Zaczynam przygodę z wowem legion wykupiony i mam dylemat czy grac rogalem czy magiem ogólnie lepiej się czuje w magicznych postaciach lecz rogal kusi może ktoś mądry opisze za i przeciw , oraz jaką profesję byście polecili dla rogala oraz dla maga wiem że tematów takich wujek gogle ma mase ale większość już nie aktualnych lub typu graj czym lubisz itp Pozdrowionka dla wszystkich a zwłaszcza twórców ulubinej stronki

Dariusz W.

Yoh, znajac zycie pewnie zrobisz obie postacie. Co do profek to nie maja wiekszego znaczenia poniewaz bonusy zostaly wywalone ,a na legionie mozesz miec teoretycznie wszystkie profki jedynie 2 aktywne. Ogolem kazdy napisze ci mniej wiecej to samo wiec mozesz sobie sam zerknac jak dziala rogal i mag na https://www.icy-veins.com/wow/class-guides .

Dzięki za odpowiedź ale jak wyżej pisałem interesuje mnie wasza opinia a nie wlasne porównanie :)

Witam wszystkich

Codziennością stało się zawsze rankiem sprawdzanie co nowego w świecie gierek . Już od dawien dawna wchodzę na stronkę mmorpg.org.pl aż skusiłem się na napisanie i mam taki mały dylemat otóż :

Zaczynam przygodę z wowem legion wykupiony i mam dylemat czy grac rogalem czy magiem ogólnie lepiej się czuje w magicznych postaciach lecz rogal kusi może ktoś mądry opisze za i przeciw , oraz jaką profesję byście polecili dla rogala oraz dla maga wiem że tematów takich wujek gogle ma mase ale większość już nie aktualnych lub typu graj czym lubisz itp Pozdrowionka dla wszystkich a zwłaszcza twórców ulubinej stronki

Dariusz W.

Na pierwszą postać polecam Ci maga tym bardziej, że jak już powiedziałeś lepiej czujesz się w magicznych postaciach. Mag jest znacznie prostszy od rogala i każdy spec opiera się na tym samym schemacie. Rogal wymaga dużo więcej czasu na ogarnięcie rotacji, talentów oraz posiada większą liczbę skillów w rotacji.

Dzięki o tako odpowiedź mi chodziło jeszcze tylko profesja jaka dla maga chociaż słyszałem że można je zmieniać ale na start co wybrac coz poczac :)

ale jak wyżej pisałem interesuje mnie wasza opinia a nie wlasne porównanie

#WHAAAAAAAAAAAT?

... to masz 2 ronice jeden jest mele 2gi jest rangem i mag ma BL'a. Jezeli nie wiesz jaka klase sobie zrobic to lopatologcznie wchodzisz do gry i robisz sobie TRIALA na 100 i masz jak dziala klasa a speca sam sobie dopasujesz

PS. pozatym zanim sie ubierzesz do stanu czyszczenia Mythica/Grania PVP na poziomie sam bedziesz wiedzial jaki spec jest ci lepszy

Dzięki o tako odpowiedź mi chodziło jeszcze tylko profesja jaka dla maga chociaż słyszałem że można je zmieniać  ale na start co wybrac coz poczac 

Moim zdaniem do wbicia maxa nie warto jest przejmować się profesjami. Teraz możesz wbijać je od zera do maksa na najnowszym dodatku i będzie to dla Ciebie bardziej opłacalne. Jeśli jednak chcesz wbijać coś po drodze to polecam Ci wziąć sobie:
- Na zarabianie herbalism/minning (tego kompletnie nie warto rozwijać po drodze)
- Coś dla siebie tailoring/enchanting
- I ekonomicznie herbalism/alchemy (idze na tym też ładnie zarobić na flaski zawsze jest popyt)

Skoro wybrałeś maga to:
W czasie expienia skilluj tylko First AId, bo przydaje się każdemu i przy expieniu będziesz na to clothy dostawać.
Na max lvlu weź sobie:

1. Enchanting + Tailoring (pasuję stylem roleplay + przydaje się, a jeśli w następnym xpacu powrócą bonusy z profesji to na pewno się opłaci + możesz sobie sam wycraftować legendarne buty(słabe ale zawsze) i bagi z tailo zawsze się sprzedają na AH)
2. Alchemy + Herbalism ( na flaskach/potionach zawsze dobrze się zarabia i do raidów sa niezbędne)

3. Engineering + Mining (można zrobić sobie gogle które mają niezłe staty)
4. Inscription + Herbalism (glyphy są fajne i ostatnio drogie na aukcji, więc też zarobisz)

Jeszcze jedno pytanko ponoc na mountach mozna jezdzic czy tez latac od 20 lev a mnie mijaja kolesie na motorze z 6 lev jak zdobyc motocykl i od ktorego lev mozna miec monty :)

Motor z szoferem dostajesz za achievement, który wymaga kupienia 25 "heirloomow", które to z kolei są itemami specjalnymi do expienia altów, które mają bonus do expa otrzymywanego za questy i zabijane moby oraz te itemy zakłada się na postaci z 1 lvlem i jak wbijesz lvl2 to item też wskakuje na lvl2 i jego staty będą rosnąc razem z Twoim lvlem do 60lvl, chyba, że je ulepszysz do 90 lub 100 poziomu wtedy będą się "skalować" dalej do któregoś poziomu, ale te itemy są wydatkiem rzędu 500-700 golda za 1 item + trzeba je ulepszać itemami które kosztują 1000-1500 golda jeden upgrade, więc jako nowy gracz nie zawracaj sobie nimi głowy, bo nie będzie Cię stać na to przez jakiś czas.

Ten motor z szoferem możesz używać od 1 lvla,a normalne mounty od 20. Na 20 lvlu dostaniesz quest, który doprowadzi Cię do NPC u którego kupisz umiejętność jeżdżenia na mountach z prędkością 60% speed, a obok będzie NPC który sprzeda Ci pierwszego mounta wartość mount + skill to kilka golda, do 20 lvla uzbierasz bez problemu.

Stac mnie bo mam kase wiec co mam po kolei zrobic co kupic ?

Skoro wybrałeś maga to:
W czasie expienia skilluj tylko First AId, bo przydaje się każdemu i przy expieniu będziesz na to clothy dostawać.
Na max lvlu weź sobie:

1. Enchanting + Tailoring (pasuję stylem roleplay + przydaje się, a jeśli w następnym xpacu powrócą bonusy z profesji to na pewno się opłaci + możesz sobie sam wycraftować legendarne buty(słabe ale zawsze) i bagi z tailo zawsze się sprzedają na AH)
2. Alchemy + Herbalism ( na flaskach/potionach zawsze dobrze się zarabia i do raidów sa niezbędne)

3. Engineering + Mining (można zrobić sobie gogle które mają niezłe staty)
4. Inscription + Herbalism (glyphy są fajne i ostatnio drogie na aukcji, więc też zarobisz)

To nie te czasy. First aid jest kompletnie bezużyteczny poza tym aktualnie można go (posiadając golda) wbić od 1 do 700 w jakieś 10 minut i to na postaci z 5 lvlem.
Expienie jest proste na magu mob nawet nie podejdzie a jeśli podejdzie to i tak bardziej opłaca się go dalej bić niż używać bandaży.

Stac mnie bo mam kase wiec co mam po kolei zrobic co kupic ?

Jeśli pytasz o sposób uzyskania mounta w postaci motocykla, który jest nagrodą za achievement dotyczący heirloomów, to potrzebujesz niecałe 20.000 golda (waluty z gry). Za tę kasę kupujesz u sprzedawcy mieszczącego się w Ironforge (Przymierze) lub Undercity (Horda) heirloomy. Jeśli ceny z Wowheada są aktualne, to wyglądają tak:

- Chests: 500g
- Shoulders: 500g
- Necklaces: 700g
- Trinkets: 700g
- One-Handed weapons: 650g
- Ranged & Two-Handed weapons: 750g
- Shields & Off-Hands: 500g
Kupujesz tego 35 sztuk i masz achievement. Nagroda zostanie dodana automatycznie do Twojej kolekcji mountów.

Tutaj link do sprzedawcy z Hordy.

A tutaj do sprzedawcy z Przymierza.

Witam wszystkich

Dariusz W.

Nie wiem czy juz wybrales ale zastanawiasz sie nad magiem I rogue? Wez druida masz rogala I maga w 1 :)

Witam wszystkich

Dariusz W.