WoW ma 10mln graczy?

Gram na trialu, dziennie widzę 1-2 osoby, żeby pójść do dng czeka się po 10m+. I tak się zastanawiam jakim cudem WoW ma 10mln?

Mam tak samo :x

4-5 mln to Chinczycy i reszta Azji

Europa ma pewnie z 1, no max 2 miliony, a wiekszosc graczy tp max lvl'e, wiec nie zdziwcie sie, ze na trialu (ktory ma limit do 20 lvl) nie spotkacie wielu osob...

proponuje kupic full klienta, to zobaczycie, jakie bydlo jest na 85+ lvl mapach

Albo zagrajcie na realmie z wysoką populacią.

Wystarczy się przejść do orgrimmar albo stormwind city

No na takim Burning Steppes to nawet w orgrimmarze jest pusto. Wbijajcie na realmy z populacją High albo Normal.

Potestuję i może przekonam się max do WoWa. W sumie Cataclysm tylko 18zł a Mists Of Pandaria 75zł na fabrykakluczy.pl .

4-5 mln to Chinczycy i reszta AzjiEuropa ma pewnie z 1, no max 2 miliony, a wiekszosc graczy tp max lvl'e, wiec nie zdziwcie sie, ze na trialu (ktory ma limit do 20 lvl) nie spotkacie wielu osob...proponuje kupic full klienta, to zobaczycie, jakie bydlo jest na 85+ lvl mapach

Ale to daje 6-7mln, a nie 10.

Mój realm jest high, a ludzi wcale nie ma. 99% ma 85lv+, aż trudno uwierzyć.

Guru nie ma dokładnych statystyk. Nikt chyba nie ma (poza Blizzem ofc). No i jest jeszcze serwer amerykański, nie?

Mój realm jest high, a ludzi wcale nie ma. 99% ma 85lv+, aż trudno uwierzyć.

A jednak. Wbicie 85 lvl w obecnych warunkach to z tydzień gry dla kogoś kto wie jak expić.

Nie widujesz wielu ludzi bo większość na tych niskich lvlach siedzi na Dungeon Finderze. Jak grasz tankiem albo healerem to w kolejce nie czekasz dłużej niż 5 minut.

Wystarczy grać na jakiś normalnych serverach, bo z twojego "opisu" wynika, że pykasz na lowach. Zagraj sobie na Outlandzie i zobacz co tam się dzieje, jeżeli w WoW'ie były by kolizje, to w Stormwind by się nie mogło dosłownie chodzić.

Moim opis jest z serwera Defias Beotherhood, który jest high. Widzę po glidi, że WoW niestety traci, 100 członków, 5 aktywnych. Nawet dali mi za darmo battle chest i 30 dni grania.

100 członków w gildi 5 aktywnych z czego ta reszta czyli 95 to postacie alternatywne :P U mnie na Burning Legionie, to w dungeon finderze tank czeka 3-5min, dps do 30min, heal to instantowe wejście xD A co do 85+ to nawet w wioskach startowych można spotkać ludzi. Polecam ten realm. Mimo że dużo "polaczków" to można spotkać także gildie z przediałem wiekowym 22+ xD Naprzykład xD

A oprócz Burning Legion jakie jeszcze serwery są godne uwagi?

Outland podobno dobrze się trzyma.

Outland chyba najlepiej się trzyma, to moim zdaniem jedyny sensowny server do gry.

Oczywiście, że WoW ma 10 mln graczy... Tylko nie dziwcie się, że grając za darmo widzicie mało ludzi, ponieważ możecie zdobyć max 20 lvl. Ludzi w początkowych instancjach jest mało.

@EDIT

Wczoraj specjalnie zrobiłem sobie gnoma, wbiłem 12lvl i minęło mnie ok. 30 ludzi. Nie zapomnij, że niektóre rasy są również mniej grywalne niż inne. Tak samo jest z lokacjami. Niektóre są dużo rzadziej odwiedzane niż inne.

Teraz rozdają BC, więc nie ma zbytnich ograniczeń.

rozdają ? tzn ? jakoś o tym nie słychać

Gram na trialu, dziennie widzę 1-2 osoby, żeby pójść do dng czeka się po 10m+. I tak się zastanawiam jakim cudem WoW ma 10mln?