WoW - płatności

Witam. Z racji tego, że nie ma obecnie żadnego F2P albo B2P MMORPG, które spełniałoby moje wymagania, zostaje jedno wyjście - WoW. Z góry uprzedzam, że nie chcę prywatnych serwerów. W porównaniu z zawartością oryginalnego WoWa to nic. I tu moje pytanie: jak to jest z płatnościami? Za ile mniej więcej kupię podstawkę i dodatki w sklepach (wersja pudełkowa)? Ale co ważniejsze, jak z abonamentem? Wiem, że można płacić przez jakieś pre-paidy i chyba karty kredytowe albo przelewy. Ale, że mam dopiero 14 lat, nie mam pojęcia co to ten cały pre-paid, jak z tego płacić czy coś. Oczywiście mam rodziców, i wydatek 30-50 zł miesięcznie nie jest chyba zbytnim problemem (tym bardziej, że sam "zarabiam" sobie kieszonkowe). Muszą tylko wiedzieć co i jak. Ktoś mi też wspominał o jakiś niby zdrapkach czy coś z kodami, za które wykupujemy czas gry, to prawda? A może są jakieś inne sposoby płatności za WoWa?

P.S. Czytałem na różnych stronkach o płatnościach, ale tam wszystko jest tak "ogólnie".

P.S. 2 Podobno TBC jest dodane na stałe do podstawki i nie trzeba go zdobywać oddzielnie, prawda?

Nie wiem jak to jest z werssjami pudełkowymi ale na keye.pl mozesz kupic same cdkeye do gier cena : classic + tbc 37zl (w tym zestawie masz 30dni gry) Wotlk - 64zl i Cata 67zl. Wotlk i Cata nie przedłużają konta . Prepaid na 60dni kosztuje okolo 77zl a platności jest wiele mozesz np wydrukowac kartke i zaplacić sobie w żabce klucze dostaniesz zanim wrocisz do domu :)

Wolałbym jednak wersje pudełkowe, bo mam twardy dowód na to, że posiadam daną grę, poza tym, jest mniej ściągania, no i tak jak wspominałem, przyjemność posiadania gry.

A możesz bardziej przybliżyć to "drukowanie kodu"? I czy można kupić grę na mniej niż 60, np.30 dni?

Pre-paid to nic innego jak karta, którą opłacisz sobie konto. Zakupujesz ową na allegro, a na battlenecie wpisujesz kod. Nie ma co się martwić - zazwyczaj są uczciwi sprzedawcy.

Co do cen to tak jak kolega wyżej pisał. Nie musisz też wszystkich dodatków od razu kupować. ;)

Prepaid można kupić na miesiąc, dwa, lub chyba nawet trzy.

Co do tego kodu to poprostu jest taka jedna stronka do drukniecia z info dla kasierki w Żabce jak ona ma to wklepac itp. dajesz jej placisz i smsem/mailem/gg dostajesz cdkey/prpaid, a co do 30dni na Keye.pl nie ma aktualnie

A przypomniało mi sie ze Battlechest czyli Clasic + Tbc+ 30dni kupywałem koledze w empiku za ~80zl wersja pudełkowa.

Co do tego kodu to poprostu jest taka jedna stronka do drukniecia z info dla kasierki w Żabce jak ona ma to wklepac itp. dajesz jej placisz i smsem/mailem/gg dostajesz cdkey/prpaid, a co do 30dni na Keye.pl nie ma aktualnie A przypomniało mi sie ze Battlechest czyli Clasic + Tbc+ 30dni kupywałem koledze w empiku za ~80zl wersja pudełkowa.

Battlechest, dziękuję. Oficjalnie jest potwierdzone, że do zwykłego WoWa dostaje się w gratisie TBC.

Czyli prepaid to po prostu kod do wpisania na stronce? Na keye.pl jest tylko na 60 dni za 60 zł, a ja wolałbym coś za 30 dni w cenie max 40zł. Na allegro widzę tylko "jednorazowe strzały" a nie aukcje jakiś firm, które będą cały czas. Wolę mieć 100% pewności. Jeśli ktoś byłby tak miły i podał mi aukcję/stronkę jakiejś firmy z prepaidami na 30 dni, będę wdzięczny ;)

Póki co zagram triala. A tak na przyszłość, jakie serwery polecacie?

Co do prepów na 30 dni nigdy z nich nie korzystałem ale znalazłem info na stronce http://www.wowprepaid.pl

Warto wspomnieć również o często pojawiających się na aukcjach internetowych 30-dniowych pseudo-prepaidach. Każdy kupujący powinien zdawać sobie sprawę z tego, że nie istnieją na rynku karty prepaid wow przedłużające ważność konta o 30 dni (istnieją wyłącznie prepaidy 60-dniowe). Natomiast te sprzedawane np. na Allegro to po prostu doładowanie konta kartą kredytową przez osobę trzecią. Ze względu na to, że Blizzard nie toleruje takich transakcji oraz potrzebę podawania loginu i hasła tym osobom, po pewnym czasie może się okazać, że nasze konto zostanie niestety zbanowane.

Co do serverow hmmm jezeli chcesz sporo polaków to chyba Burning Legion taki nieoficjalny polski serv.

Tylko na 60 dni? To chyba póki co zadowolę się trialem :(

Małe odświeżenie.

A czy jeśli kupiłbym drugą podstawkę i wpisał kod to dostałbym 30 dni gry? (Szczerze w to wątpię)

warn_ico.png
Warn za złamanie podpunktu 2.8. - crracked

Witam. Z racji tego, że nie ma obecnie żadnego F2P albo B2P MMORPG, które spełniałoby moje wymagania, zostaje jedno wyjście - WoW. Z góry uprzedzam, że nie chcę prywatnych serwerów. W porównaniu z zawartością oryginalnego WoWa to nic. I tu moje pytanie: jak to jest z płatnościami? Za ile mniej więcej kupię podstawkę i dodatki w sklepach (wersja pudełkowa)? Ale co ważniejsze, jak z abonamentem? Wiem, że można płacić przez jakieś pre-paidy i chyba karty kredytowe albo przelewy. Ale, że mam dopiero 14 lat, nie mam pojęcia co to ten cały pre-paid, jak z tego płacić czy coś. Oczywiście mam rodziców, i wydatek 30-50 zł miesięcznie nie jest chyba zbytnim problemem (tym bardziej, że sam "zarabiam" sobie kieszonkowe). Muszą tylko wiedzieć co i jak. Ktoś mi też wspominał o jakiś niby zdrapkach czy coś z kodami, za które wykupujemy czas gry, to prawda? A może są jakieś inne sposoby płatności za WoWa?

P.S. Czytałem na różnych stronkach o płatnościach, ale tam wszystko jest tak "ogólnie".

P.S. 2 Podobno TBC jest dodane na stałe do podstawki i nie trzeba go zdobywać oddzielnie, prawda?