WoW - Połączenie kont standard i starter

Heja. Mam następujące pytanie : czy da się połączyć moją postać starterową z wersją pełną WoW'a? (Aktywny Cataclysm)

Może to być trochę niejasne, ale spróbuję to w miarę uprościć.

Otóż, gram sobie na Starterze WoW'a , bo skończył mi się pre-paid na moim cataclysmie. I pomyślałem sobie, że kupię kolejnego pre-paida na 30 dni do "Kataklizmu". Problem w tym, że chciałbym wtedy zagrać tą samą postacią, którą gram na starterze. Czy jest to możliwe? Oczywiście wszystkie wersje WoW'a są na tym samym koncie Battle.net

Liczę na pomoc, pozdro.

Ja jestem prawie pewny że nie można przenosić niczego pomiędzy dwoma kontami gry, nawet w obrębie tego same battelnetu.

Napisz do supportu i się dowiedz, bo ciężko cokolwiek coś o tym powiedzieć.

20 euro przeniesienie postaci miedzy kontami.

Da się przenieść postać z konta na konto. Sam tak raz zrobiłem.

@Up

Czy rzeczywiście jest to zabieg płatny?

Oczywiście, że tak ale nie rozumiem czemu nie zrobisz nowej postaci na tym koncie z catem jak tamta ma max 20 lvl na starterze. Nie opłaca się przenosić.

Ok , po prostu nie potrafię tak szybko wbijać expa :D

Tak czy inaczej , dzięki za odpowiedź.

A, mam jeszcze jedno pytanie : czy jeśli na moim koncie z Cataclysmem kupię Mists of Pandaria , to dostanę 30 dni abonamentu?

@Refresh , sorry za double.

Nie dostaniesz. 30 dni jest tylko z battlechesta.

Hej, a dałoby radę tą Mists Of Pandarią ulepszyć moje konto Starter? Wtedy Miałbym osobno Cataclysm i MOP na jednym koncie, ale dostałbym 30 dni abonamentu - przynajmniej tak pisze Blizzard.

Nie da się żebyś konto starter ulepszył do mopa bez używania na nim wcześnie battlechesta. Zrozum, że tych kont nie połączysz. Pozostaje Ci albo granie od nowa na tym koncie gdzie masz battlechest albo kupić nowy battlechest(wtedy dostaniesz 30 dni) na konto starter.

Ej, słyszałem grając na trialu , że do końca roku można dostać 30 dni grania gratis po zakupie MoP. Prawda, czy brednie?

Gdzie to słyszałeś? Przestań grać na tym trialu jak masz normalne konto. W ogóle tego nie rozumiem.

Moje normalne konto jest frozen. W tym cała ta spawa drzemie, bo chce się dowiedzieć , czy kupienie MoP'a oraz osobno pre-paida to jedyna opcja na uzyskaniu czasu do gry. (Nie wspominając o pre-paidzie bez mop'a bo mi na nim zależy.)

Czas gry możesz zdobyć albo poprzez pp albo zapraszając znajomego do gry który kupi battlechesta i mininum miesiąc grania albo na maila czasami przychodzi odnowienie konta na 7 dni ale to gdy twoje konto jest długo nieaktywne i jest jakiś duży patch, no i jeszcze scroll of resurection ale to tylko wtedy kiedy twoje konto jest nieaktywne przez mininum 3 miesiące. To chyba wszystko a przynajmniej więcej nie pamiętam na tę chwilę.

Ale ostatecznie wychodzi na to , że i tak sam MoP nic mi nie daje, i muszę kupić i tak pre-paida. Na razie pogram sobie na tym 10-cio dniowym trialu, a po nowym roku kupię te Pandy z pre-paidem.

MoPa to ty kupuj teraz, bo do końca roku jest za 40zł jakieś w przecenie u Blizza. Po nowym roku cena wróci do normy i będziesz musiał jakieś 100 zł wydać.

Dodam jeszcze, iż trial nie ma ograniczenia czasowego.

Na razie pogram sobie na tym 10-cio dniowym trialu,

Na allegro mogę kupić za 50 zł , poza tym nie mam konta bankowego , a więc bezpośrednio przez Blizza nie mogę. Ciekawi mnie tylko czy rzeczywiście ci ludzie z którymi pisałem dostali 30 dni za darmo.

@Up - Jak to? Ja mam zaznaczone, że pozostało mi 9 dni trialu MoP'a.