WoW, pytanie od świeżynki. Prośba o szybką odpowiedź

Witam, jak w temacie, dopiero mam zamiar zacząć grać z kolegą w WoW-a i mam kilka pytań.

1. Na którym serverze gra najwięcej Polaków.

2. Po której stronie.

3. Pandy należą do Hordy czy tych "allay" czy jak im tam.

4. Które rasy zaczynają ze sobą w mieście.

5. Ile i co zawiera Battlechest na obecną chwilę.

6. Ile kosztuje abonament w WoW.

7. Ostatnie i najważniejsze, czy warto ?

1. Na którym serverze gra najwięcej Polaków.

Burning Legion

2. Po której stronie.

Po obu, ale jest przewaga hordy.

3. Pandy należą do Hordy czy tych "allay" czy jak im tam.

Obu, wybierasz frakcje w której chcesz pandę.

4. Które rasy zaczynają ze sobą w mieście.

Aktualnie żadne, blisko siebie zaczynaja trolle i orki.

5. Ile i co zawiera Battlechest na obecną chwilę.

Wszystko razem z WoD i 30 dni gry.

6. Ile kosztuje abonament w WoW.

Oficjalny sklep 12.99 euro, na allegro dwa miechy sa za 85zł jakoś

7. Ostatnie i najważniejsze, czy warto ?

To już twój wybór zależy czego oczekujesz od gry, ja uważam, że warto.

A kiedy te postacie się spotkają razem na wspólnych mapach czy coś ? :)

szybciutko , gdzies mysle w okolicach 10-15 lvl-u

co do abo

na allegro prepaid kosztuje 90+ zł

dodatkowo potem możesz zakupić za 88k(+/-5k) golda w grze token na 30 dni

a pandy muszą skończyć swoją krainę startową do 10 lvl potem już expiom z resztą

A jeszcze tak, jak z mountami, na którym lvl-u dostanie się pierwszego mounta i czy wszystkie mounty są dostępne dla każdej klasy/rasy ?

@edit czy rasy się różnią czymś prócz wyglądem i dostępnością klas ?

Pierwszego mounta dostaniesz na 20 poziomie. Istnieją mounty unikalne dla danej rasy i nawet klasy.

Rasy różnią się też umiejętnością rasową.

20lvl pierwszy mount 60% speeda, 40lvl 100% speeda, 60 lvl latajacy 150% speeda, 70 latajacy 280% speeda tak wszystkie mounty są dostępne dla kazdej rasy, oprócz mountów przeciwnej strony i klasowych. Rasy różnią się racialami.

Tutaj zaznaczyłem Ci kto gdzie startuje. Mapa jest z cata, ale to nie robi problemu, gdyż pandy po wyborze frakcji na 10-11lvl startują albo w Stormwind(Ally) albo Orgrimar(Horda)
Jak mało co widać to sorki ale na szybko robiłem gdyż zaraz wychodzę.

Te bonusy rasowe jakie są ?

Jakbyś szukał kogoś do pogrania to pisz właśnie zacząłem grać ;) (Pytanie skąd ludzie mają przedmioty, które z nimi levelują ?)

To są Heirloomy.

Część kupujesz za honor, część za golda po wbiciu odpowiedniej reputacji z gildią.

Kupujesz u guild vendora lub w undercity w Rogue's Quesrters

Jeśli łamie regulamin to przepraszam -.-

Te bonusy rasowe jakie są ?

Tez wlasnie sie zapoznaje z cechami rasowymi gdyz bede grać i tutaj się wszystkiego dowiesz :)

Sewei, pamiętam jak graliśmy w Smite, po kilku dniach znikłaś bez słowa :v, jak masz ochotę w WoW-a po stronie hordy to pisz na pw :)

To moje odczucie czy Szamanem na starcie naprawdę ciężko i powoli się gra?

Wydaje mi się, że żadną postacią na początku nie gra się ciężko. Na początku biegnie się jak głupi przed siebie i nic nie jest nas w stanie zabić, dopiero z każdym kolejnym poziomem jest coraz ciężej. Shaman tutaj nie jest wyjątkiem. Może 100 nie dobiłem ale przez pierwsze poziomy przebrnąłem i taki ench praktycznie na strzała wszystko zabija.

Może to kwestia tego, że mam cały szary set i bron :P no nic postaram się bardziej. Jeszcze byście dali mi znać gdzie zmienię specjalizację bo wybrałem ele.

W dużych miastach masz trenerów, jak zagadasz do strażnika to Ci zaznaczy na mapie lokacje. Ele shamana nie polecam, przynajmniej na początek - nie ma drugiego tak niekochanego przez blizzarda speca.

Dzięki, jest już o wiele lepiej :P

Na jakim serverze grasz ?