Czy czytacie w ogóle wszstkie zadanie które akceptujecie w wowie? Jak to wygląda? Są one stricte schematyczne czy też czytając je można dowiedzieć się czegoś ciekawego?
Wow questy
Wróciłem do WoW'a z zamysłem nadrobienia lore świata gry (skończyłem na WotLK) i nie zawiodłem się. Dla mnie, o ile cierpisz na nadmiar czasu i liczysz się z tym, że kupisz abonament za pieniądze, warto czytać. Questy są urozicone i jako Forsaken, miałem misję polegającą na dawaniu zadań zwykłym NPC - niby nic, ale dialogi były kosmicznie smaczne, doskonale ukazujące jak gracze się zachowują. Innym razem znalazłem nawiązanie do serii BioShock, czy naszego rodzimego Geralta! Jasne, są zadania typu idź-zabij-przynieś, ale nie wszystkie takie są. Jeśli cenisz sobie dobrą zabawę to chętnie wykonasz questa w którym pijany gnom, krasnolud i ork opowiadają, jak to jednym ciosem/nożem/zwiększoną fizjonomią pokonali samego Deathwinga. Słynna ekipa Bad Dogs? W WoW'e dostaniesz 3 świrów na motocyklach do własnej dyspozycji!
Problem jednak w tym, że misje są proste, zazwyczaj moby schodzą na 2-3 hity, jak nie mniej. Dlatego większość wybiera instancje do expienia. Ja uznałem, że skoro nadrabiam aż 4 dodatki, to chcę zobaczyć wszystko, co świat gry ma do zaoferowania. I nie żałuję
Powiem że zawsze skipowałem te questy, aczkolwiek ostatnio zrobiłem sobie postać Undeada, i powiedziałem sobie że będę czytał te questy, i powiem że zaskoczony jestem jak przyjemnie sie to czyta. Aczkolwiek można być dość zagubionym jak sie nie ogarnia Lore, ale teksty stoją na wysokim poziomie, niektóre były nawet dość zabawne. Tak wiec polecam sobie czytać te questy, sam zamierzam niedługo każdą rasą znowu zacząć grać od nowa i czytać opisy tych questów
Gdyby czytać każdy quest tego typu to by wam czasu nie starczyło a w tej grze zawsze chodzi o szybkie wbicie lvl capa. Ja generalnie info o lore biorę po prostu z wiki WoWa, tam szybko i przyjemnie można dowiedzieć się wszystkiego o interesujących nas wątkach, nie tracąc cennego czasu wykupionego abonamentu
Od jakiegoś czasu też Blizzard stosuje kwestie mówione + krótkie filmiki, przez co nawet skipując wszystko jak leci jednak się wie o czym jest mowa
Dla mnie level w wowie to poboczna sprawa. Gram od 4 miesięcy i mam dopiero 78level dlatego, ze czytam KAŻDY quest i czerpię z tego ogromna przyjemnosc, za to wlasnie cenie wowa, ciekawych rzeczych mozna sie nasluchac od npcow, a nie tylko wbijac level na pałe, a potem siedziec na max lv i wałkować w kółko te same dungi. Najbadziej obawiam sie wlasnie level capa bo skoncza sie questy i co dalej?
Dla mnie level w wowie to poboczna sprawa. Gram od 4 miesięcy i mam dopiero 78level dlatego, ze czytam KAŻDY quest i czerpię z tego ogromna przyjemnosc, za to wlasnie cenie wowa, ciekawych rzeczych mozna sie nasluchac od npcow, a nie tylko wbijac level na pałe, a potem siedziec na max lv i wałkować w kółko te same dungi. Najbadziej obawiam sie wlasnie level capa bo skoncza sie questy i co dalej?
Na 110 levelu odblokowuję Ci się kampania w Suramarze, uwierz mi, że szybko jej nie zrobisz, a same questy są na naprawdę wysokim poziomie, do tego każda klasa ma osobne questy w class hallu.
Jak chcesz jeszcze lepiej poznawać historie świata warcrafta to polecam Ci ten addon.
https://mods.curse.com/addons/wow/total-rp-3-storyline
Jak chcesz jeszcze lepiej poznawać historie świata warcrafta to polecam Ci ten addon.https://mods.curse.com/addons/wow/total-rp-3-storyline
Dzięki wielkie na pewno skorzystam
O kurde. Myślałem , że casuale to ludzie , którzy mają 1-2 godziny dziennie na grę. Nie spoedziewałem się , że ktoś czyta questy. Lolz.
Dochodzę do wniosku, że skoro za coś płacę, to chcę z tego skorzystać w 100%. Abonament przeżyje, ale parcie na max lvl i olewanie reszty? Jako NOWY (to trochę zmienia) z przyjemnością zagłębiam się w świat gry. Okazuje się bowiem, że WoW nie tylko endgame stoi, jeśli jest się cierpliwym i ciekawym.
Czy czytacie w ogóle wszstkie zadanie które akceptujecie w wowie? Jak to wygląda? Są one stricte schematyczne czy też czytając je można dowiedzieć się czegoś ciekawego?