Wow Retail pytanie o dodatki

Witam, myślę o ppgraniu w Wowa i mam pytanie o dodatki. Czy “kampanie” z poprzednich DLC są do ogrania czy tylko ten ostatni Dragonflight czy tam Shadowland “jest na wierzchu” i czy będą ludzie do ogrania tej wczesniejszej zawartości? Tzn tam na koniec kampani pewnie jakis raid trzeba zaliczyc do zadania, czy jak to dziala. Tak, wiem teraz wszedł War within, ale mi chodzi o te zawarte w Abonamencie.
Druga sprawa, cross realm juz jest? Jesli tak to serwer nie ma znaczenia?

Byku, wczoraj o 24:00 była premiera war within. Kupując war within dostajesz wszystkie poprzednie dodatki w pakecie. Oczywiście, że możesz je ograć, ale zapewniam Cię, że nowy dodatek zajmie ci tyle czasu do ogrania, że im wszystko ogarniesz w tym dodatku to wyjdzie kolejny. Wszystkie dodatki są cały czas dostępne, masz nawet podróże w czasie, abyś mógł robić starsze dodatki ze skalowaniem się do aktualnego poziomu. W ogóle to wbij na jakiś community discord z wowa to ci wszystko opowiedzą co i jak

odpuść sobie robienie poprzednich dodatków, bo zajmie ci to lata, lepiej po prostu wbić i dążyć do tego najnowszego dodatku, a żeby nadrobić historie to masz pełno jakiś wiki, książek, kanałów na YT. Raidy z poprzednich dodatków się soluje, wszystko pada na strzał praktycznie.

Blizzard zapowiedział, że “niedługo” po premierze The War Within dostaniemy “Solo Story Mode” do poprzednich Raid’ów tak żeby poznać fabułę wszystkich poprzednich dodatków (jak wiadomo większość fabuły rozgrywa się podczas Raid’ów)

No wlasnie o te raidy mi chodzi. I nie chcialbym robic wszystkich zone questów, a poprostu te głowne, z nagłowkiem “Campaign”, ale czytałem, że któreś dlc maja w sumie zone questy jak “glowny” watek

Ogólnie historia wowa już jest tak zawiła, że nawet robiąc campain questy to i tak nic nie ogarniesz. Kup najnowszy dodatek, ograj go sobie na spokojnie, a jak już nie będzie jakoś specjalnie co do roboty, albo będziesz się nudzić to wtedy zacznij sobie robić inne dodatki. Możesz też sprawdzić jakie mounty/transmogi są dostępne z innych dodatków i je ogrywać, żeby dostać te właśnie nagrody.

1lajk

Odpuść robienie poprzednich dodatków, bo gra po prostu zaraz Ci się znudzi. Z gry i tak już mało dowiesz się o lore, bo po prostu te stare części mają już braki, albo są okrojone. Lepiej poczytaj ksiązki, jakies viedo, żeby być na czasie. Kup dodatek i w drogę.

1lajk

Nie zgadzam się. Wszystkie dodatki w WoWie są dostępne do ogrania, nie musisz się martwić, że coś zniknęło. Możesz spokojnie zacząć od ostatniego dodatku, a stare kampanie są nadal w grze, nawet z opcją podróży w czasie.

Co do ludzi – zawsze znajdziesz grupy do raidów, chociaż starsze dodatki raczej solo ogarniesz.Co do cross-realm, tak, działa! W zasadzie serwer nie ma większego znaczenia, o ile nie zależy ci na specyficznej społeczności czy ekonomii. Warto jednak sprawdzić, na jakich serwerach gra najwięcej ludzi, żeby nie czuć się samotnie :grinning:.

Hej, wszystkie poprzednie dodatki są dostępne w ramach abonamentu, więc spokojnie możesz grać w kampanie z Legionu, BfA, Shadowlands itd. Jednak większość graczy skupia się na aktualnym kontencie, więc znalezienie grupy na stare rajdy może być trudniejsze. Na szczęście cross-realm działa, więc serwer faktycznie nie ma znaczenia.
ps. Jak chcesz ograć starsze kampanie, to najlepiej zgadaj się z kimś w gildii albo szukaj przez grupy w LFG – ludzie czasem farmią transmog i mounty. XD Stare rajdy można też zrobić w mniejszych grupach lub solo, jeśli masz dobry gear z obecnego dodatku.