WOW strasznie się zacina

A z tym Fullscreenem próbowałeś? Jak odpaliłem na tamtym kompie 1 raz to miał domyślnie ten tryb borderless i miałem dokładnie to samo zmieniłem na fullscreen i śmigało. Jak laptop i takie zacinki to jedyne co mi jeszcze do głowy przychodzi to jakieś ustawienia oszczędzania energii, może tam masz coś ustawione próbowałbym jeszcze na twoim miejscu ściągnąć msi afterburnera ustawić żeby pokazywało w grze taktowanie rdzenia i rdzenia od cieni i zobaczyć ile jest jak stoisz w miejscu i się nie ruszasz i czy nie spada jak kręcisz kamerą wtedy przynajmniej będzie wiadome że coś sterowniki/ opcje oszczędzania energii wariują.

A vsync masz wyłączone?

Zauważyłem że podczas włączonego WoWA zużycie ramu i dysku jest praktycznie 100 % a procesoru około 30. Coś najprawdopodobniej dzieje się z samym laptopem. Dodam że gdy wow jest wyłączony zużycie ramu wynosi około 60 %.

UP: Vsync wyłączone, a z fullscreenem próbowałem.

Posiadam 4GB a w użyciu jest około 500-600mb a mimo to pokazuje mi zużycie około 70 % Nawet jak nic nie robię z tylko włączoną przeglądarką. Tak jakby komputer czytał tylko 1GB ramu albo i nawet mniej, przepraszam, że piszę o tym na tym forum ale może ktoś będzie wiedział jak mi pomóc. Wydaje mi się, że z tego właśnie powodu mam problem z WOWEM. Zużycie dysku wynosi 100 % nawet gdy nic nie robię na komputerze.

wirus kolego wirus ew przeinstaluj gre lun napraw :) jaki windows??

Pewnie głupie pytanie ale zadam, masz całego wowa pobranego czy grasz na playable/optimal?

Musisz spróbować wyłączyć przede wszystkim na początku inne procesy które mogą integerować (czy jakoś tak) w wowa, jak na przykład antywirusy. Spróbuj wyłączyć antywirusa a jak nie podziała to ściągnij jakiegoś Game Boostera one same wyłączają niepotrzebne procesy i wtedy sprawdź. I pytanie to na pewno spadek FPS ?

ctrl + alt + delete - menadżer zadań - szczegóły i daj na procesie wow64 z normalnego na wysoki może pomóc

Witam, mam pewien problem związany z grą World of Warcraft. Mianowicie gra strasznie się zacina, wszystko chodzi w 60 fpsach ale gdy zacznę obracać kamerą czy ruszać się spotykają mnie ciągłe pojedyncze klatki... Ustawienia mam ustawione na jak najniższe.

Gram na laptopie a jego specyfikacje są następujące:

- i3 4005u
- GT920M 2GB
- 4GB RAM

Więc myślę, że tragedii nie ma i taka sytuacja nie powinna mieć miejsca

Mam nadzieję, że ktoś będzie mi w stanie pomóc. Zaznaczam że w Wowa nigdy nie grałem więc nie odpowiem na pytanie czy wcześniej również tak się działo.

Pozdrawiam