Witam, mam pewien problem związany z grą World of Warcraft. Mianowicie gra strasznie się zacina, wszystko chodzi w 60 fpsach ale gdy zacznę obracać kamerą czy ruszać się spotykają mnie ciągłe pojedyncze klatki... Ustawienia mam ustawione na jak najniższe.
Gram na laptopie a jego specyfikacje są następujące:
- i3 4005u
- GT920M 2GB
- 4GB RAM
Więc myślę, że tragedii nie ma i taka sytuacja nie powinna mieć miejsca
Mam nadzieję, że ktoś będzie mi w stanie pomóc. Zaznaczam że w Wowa nigdy nie grałem więc nie odpowiem na pytanie czy wcześniej również tak się działo.
Pozdrawiam
WOW strasznie się zacina
Zmień w opcjach zaawansowanych z direct 9 na 11.
Zmień w opcjach zaawansowanych z direct 9 na 11.
Mam ustawionego directa 11
Niestety ale Twój komputer jest gorzej niż zły.
Gracze slysząc World of Warcraft myślą że to ta stara gra która pójdzie na byle kompie, słabe wymagania to były za czasów Vanilli, z każdym dodatkiem grafika stopniowo w WoWie się poprawia i nie inaczej jest z dodatkiem Legion gdzie wymagania sprzętowe znów zostały zwiększone, ja mam i5, 8gb ram i GTX 970 i gram na średnich ustawieniach bo na wysokich mam 20 fpsów
No chyba że grasz na prywatnym serwerze na Vanilli to cofam pytanie ;P
Niestety ale Twój komputer jest gorzej niż zły. Gracze slysząc World of Warcraft myślą że to ta stara gra która pójdzie na byle kompie, słabe wymagania to były za czasów Vanilli, z każdym dodatkiem grafika stopniowo w WoWie się poprawia i nie inaczej jest z dodatkiem Legion gdzie wymagania sprzętowe znów zostały zwiększone, ja mam i5, 8gb ram i GTX 970 i gram na średnich ustawieniach bo na wysokich mam 20 fpsów No chyba że grasz na prywatnym serwerze na Vanilli to cofam pytanie ;P
Na 940mx i5 6200u gram na wysokich w full hd.... wiec nie pisz bredni. I nie mowie tu o FULLLLL detalach bo one niczym sie nie roznia jezeli sa na low a na high jedynie tekstury.
kolega wyzej poprostu Twoj procesor jest tragiczny . + ustaw wiszkosc rzeczy na low + zmniejsz widocznosc terenu...na yt masz nawet frapsy jak ludzie plynie graja na 920m . Musisz pozmieniac ustawienia wtedy powinien chodzic dobre jednak procesor jest dosc slaby.
Tutaj na Takim samym kompie jak masz .
Ustaw refresh rate w opcjach graficznych takie same jakie masz ustawione domyślne w Windowsie. U mnie taki sam problem pojawił się jak miałem w grze ustawione na 75hz a w Windowsie 60hz. Po zmianie na takie same problem ustal.
Miałem podobny problem a mianowicie mam dobrego kompa i wow działa u mnie bez problemu. Dokupiłem DDR zrobiłem formata i sciagnolem wowa od nowa wszystko na czystym sprzecie i co sie okazało nawet nie ustawiałem żadnych ustawień wszystko chodziło jak należy ale pojawił się problem taki jak autor napisał wow sie przycinał, też sie dziwiłem dlaczego tak sie dzieje i rozwiazanie było proste moze u ciebie tez ten sam problem sie pojawił a dokładnie jak sciagałem wowa poprzez blizzardowskiego lunczera nie zauważyłem jednej opcji a dokładnie opcionalnie odrazu jest ona włączona bez naszej zgody i trzeba ja poprostu wyłączyć i wow działa idealnie, aby to zorbić:
Włączamy lunczera>>>>>Ustawienia>>>>>Transmisje>>>>> i poprostu odznaczasz fajeczke przy opcji Włącz możliwość transmisji. To odrazu pomogło:) może u ciebie też przy updejcie jakimś sie ta opcja włączyła.
Na 940mx i5 6200u gram na wysokich w full hd.... wiec nie pisz bredni. I nie mowie tu o FULLLLL detalach bo one niczym sie nie roznia jezeli sa na low a na high jedynie tekstury. kolega wyzej poprostu Twoj procesor jest tragiczny . + ustaw wiszkosc rzeczy na low + zmniejsz widocznosc terenu...na yt masz nawet frapsy jak ludzie plynie graja na 920m . Musisz pozmieniac ustawienia wtedy powinien chodzic dobre jednak procesor jest dosc slaby. Tutaj na Takim samym kompie jak masz .
Raptem 1 dzień temu zacząłeś grać w WoWa, nie wyszedłeś zapewne z map Vanilli gdzie graficznie mapy to tragedia, wbij na Broken Isles czy Draenor a z high ustawień zmienisz na MEDIUM, idzmy dalej i przy world Bossach czy w miastach.zmienisz na LOW, na dodatek wrzuciłeś filmik gdzie goście są na dungu, wbij na otwartą mapę + do tego spora ilość graczy, Good Luck
Ja przy moim spzrecie przy world Bossach mam pokaz slajdów gdzie Graphic Quality mam ustawione na suwaku 5/10
Ustaw refresh rate w opcjach graficznych takie same jakie masz ustawione domyślne w Windowsie. U mnie taki sam problem pojawił się jak miałem w grze ustawione na 75hz a w Windowsie 60hz. Po zmianie na takie same problem ustal.
Wybacz za to jakże głupie pytanie, ale gdzie mogę sprawdzić jaki refresh rate mam w windowsie ? Nie jestem komputerowym znawcą
Niestety ale Twój komputer jest gorzej niż zły. Gracze slysząc World of Warcraft myślą że to ta stara gra która pójdzie na byle kompie, słabe wymagania to były za czasów Vanilli, z każdym dodatkiem grafika stopniowo w WoWie się poprawia i nie inaczej jest z dodatkiem Legion gdzie wymagania sprzętowe znów zostały zwiększone, ja mam i5, 8gb ram i GTX 970 i gram na średnich ustawieniach bo na wysokich mam 20 fpsów No chyba że grasz na prywatnym serwerze na Vanilli to cofam pytanie ;P
Znajomym nie na takim sprzęcie wow działa bez problemu
Prawym na pulpit ustawienia ekranu ->zaawansowane ustawienia wyswietlania->wyswietl wlasciwosci karty no i tam juz sobie znajdziesz. Przynajmniej tak jest w win 10
Niestety zadna z Waszych propozycji mi nie pomogła. Zatem nadal potrzebuje pomocy
Jeśli masz pobrane addony, to sprawdź czy może jakieś wymagają aktualizacji. Jeśli ma się włączone przestarzałe wersje, to może ścinać grę.
Powiem tak, spotkała mnie taka sytuacja raz. Jako, że ominąłem pandy to sobie powoli nadrabiam kontent więc pewnego razu w weekend wybrałem się na Timeless Isle. Miałem dokładnie tak samo stoję nie ruszam się 60fps, obracam kamerą lub poruszam <5fps. Przekopałem internet wypróbowałem wszystkie rady (nie licząc tych z komendami od oszustów) i nic nie podziałało. Potem natrafiłem na temat o tym, że wielu ludzi tak ma i jest to chyba zależnie od ilości graczy w tej strefie i porównywali swoje liczy i efekty. Postanowiłem przetestować to samemu wbiłem w tygodniu w godzinach popołudniowych i było wszystko w porządku.
Jeśli dopiero zaczynasz i po stworzeniu postaci w strefie startowej tak masz to spróbuj jutro rano lub popołudniu zalogować się do gry. Mnie to spotkało tylko tam(Timeless isle) a wcześniej przy raidach, world bosach, na ashran lub potem w pierwszej godzinie po starcie legionu gdy przy robieniu questów klasowych było z milion ludzi wszystko było w porządku na tym samym sprzęcie, internecie i ustawieniach. Co było dokładną przyczyną i jak to rozwiązać nie wiem po tym jak za drugim razem było wszystko w porządku olałem to.
Spadek FPS przy obrotach kamery sugeruje trothling CPU lub GPU ....
Teraz tak, pytanie podst. czy grasz na Legionie(global) - jak tak, to nie ma sie co dziwic, wymagania legionu (minimalne) bardzo skoczyly od WODA.
Twoja karta, nadaje sie do przegladania neta.
piszecie pierdoly :X 920m nie jest zla karta i bez problemu udziwnie wiekszosc mmo na 1360....na low bez zacinania problemem moze byc jedynie slaby procesor....chociaz napewno to nie jego wina jak pisze ze tnie od poczatku popprostu ma zle ustawiona gre,
po 1 wylacz cienie i ustaw wszystko na low.
po 2 envirment detail zjedz do 1 duzy skok fpsow i widocznosc na 3 lub nawet 0 ogromny skok fpsow tak jak cienie.
po 3 jezeli masz w10 wylacz aplikacje dzialajace w tle podnisie sporo wydajnosc kompa oraz ogladnij filmik jak podniesc wydajnosc na w10,
po 4 mowimy tu o rozdzielczosci 1360. na takich ustawieniach gra nie powinna ci w ogole klatkowac...na 940mx mam prawie 200 fpsow na low na 1360 a na 1920 powyzej 100 na srednich . w lokacjach otwartych .
zobacz tez czy nie masz odkliknietych max fpsow...i ustawionych na 8
Ostatecznie możesz tez zejść ze skalowania, dodaje ogromne ilości fps ale no... Piksele. W opcjach zaawansowanych masz opcje od skalowania. Domyślnie powinno byc 100%
piszecie pierdoly :X 920m nie jest zla karta i bez problemu udziwnie wiekszosc mmo na 1360....na low bez zacinania problemem moze byc jedynie slaby procesor....chociaz napewno to nie jego wina jak pisze ze tnie od poczatku popprostu ma zle ustawiona gre, po 1 wylacz cienie i ustaw wszystko na low. po 2 envirment detail zjedz do 1 duzy skok fpsow i widocznosc na 3 lub nawet 0 ogromny skok fpsow tak jak cienie. po 3 jezeli masz w10 wylacz aplikacje dzialajace w tle podnisie sporo wydajnosc kompa oraz ogladnij filmik jak podniesc wydajnosc na w10, po 4 mowimy tu o rozdzielczosci 1360. na takich ustawieniach gra nie powinna ci w ogole klatkowac...na 940mx mam prawie 200 fpsow na low na 1360 a na 1920 powyzej 100 na srednich . w lokacjach otwartych . zobacz tez czy nie masz odkliknietych max fpsow...i ustawionych na 8
Wszystko mam już ustawione na low.
Spadek FPS przy obrotach kamery sugeruje trothling CPU lub GPU .... Teraz tak, pytanie podst. czy grasz na Legionie(global) - jak tak, to nie ma sie co dziwic, wymagania legionu (minimalne) bardzo skoczyly od WODA. Twoja karta, nadaje sie do przegladania neta.
Na tym sprzęcie bez problemu odpalam TES Skyrim na wysokich ustawieniach, World of Tanks na wysokich ustawieniach, LOL na srednich 60 fps stale, CS:GO 120-150 fps. Na pewno nie jest to aż tak słaby laptop żeby nie dało rady grać w wowa na początkowych lokacjach. Gram na globalu ale dopiero jestem na samym początku.
Ustawiony masz Fullscreen czy Fullscreen Borderless jakoś tak ta druga opcja szła, jeżeli to drugie spróbuj zmienić na Fullscreen. Wow powinien bez problemu latać na początku legionu grałem na e7200 i gt430 i wszystko śmigało na ustawieniach 5 w fhd, najbardziej fpsy zjadają cienie i ssao to koniecznie trzeba wyłączyć w przypadku ssao nie na low tylko off. Nie wiem jak się ma laptop do pc ale nie widzi mi się żeby ta konfiguracja była słabsza od e7200 i gt430 xD
yaspeth WSZYSTKO mam ustawione jak najniżej tylko się da, co ciekawe rekomendowane ustawienia to 5. Czyli właśnie średnie a mimo to na najniższysz się przycina.