WoW szybkie pytanie!

Witam. Mam do was szybkie pytanie związane z WoW'em a mianowicie czy jeżeli gram na serwerze Burning Legion to czy mogę grać z osobami z innego serwera chodzi mi o raidy,dungeony i pvp ??

Tak, pvp, dungi i raidy są zawsze z kilku serwerów. Do party możesz dołączać z osobami, które są na kilku połączonych serwerach, jak również w gildi nawet mogą być osoby z innych serwerów.

Czyli wybór serwera czego się dokładnie dotyczy ?? W czym pomaga lub przeszkadza??

Chociażby populacji, czyli ilości hordy i aly. Gildia też może posiadać ludzi z serwera połączonego bezpośrednio, ale lfg już pozowala na dowolne dołączanie do innych instancji

http://wowwiki.wikia.com/wiki/Connected_Realms

Tutaj masz spis, który nie dotyczy lfg, bo ten pozwala się grupować z byle kim

Czyli wybór serwera czego się dokładnie dotyczy ?? W czym pomaga lub przeszkadza??

Na przykład ma znaczenie gdy chcesz coś kupić bądź sprzedać na AH. Jak levelujesz postać, to zauważysz, że będą pojawiać się w lokacjach osoby z różnych serwerów.

Wybór serwera dotyczy głównie community i populacji serwera. Gildie tworzone są na jednym serwerze, niemożliwe jest dodanie do gildii członka z innego serwera - dlatego wybierz taki, gdzie jest wystarczająco dużo gildii realizujących wybrany przez Ciebie content. Jeśli chcesz grać na serwerze z największą polską populacją polecam Burning Legion (niestety tylko po stronie Hordy, gdyż ratio A:H wynosi 1:3,5).

@up

O ile na większych serwerach gildia multi serwerowa nie jest możliwa, tak na tych małych jest to już realne. Niemniej naturalnie lepiej wybrać serwer gdzie ludzi jest dużo i wiadomym jest że zawsze ich będzie sporo, bo na małych serwerach często spada bardzo nisko populacja po czym na chwile troszke rośnie. Zwyczajnie są niestabilne.

Podczas samego expienia nie ma to znaczenia, bo dla zapełnienia lokacji pojawiają się ludzie z różnych serwerów. Co do BL, to plotki że hordy jest dużo. Niby ratio mówi 3,5 a nawet jak te 3/4 wyskoczy na Ciebie to jesteś w stanie ich zabić, bo są zwyczajnie słabi. Horda to masa, niestety w większości przypadków słaba. Wystarczy iśc w 2/3 graczy i nawet większa grupa tych dzikusów bez przywódcy prawdziwego nic Ci nie zrobi. Aly ma najlepszego króla, a tamci Tralla, który odszedł i jest ponad konfliktem oraz tego który rozpoczął wojne i problemy (no i zabił Kaina)

Aly FTW!

Śmierć alluchom! xD Wiesz, takie uogólnianie jest szkodliwe - bo sam nieraz widywalem ally jak wbijali sie i padali jak muchy xd

Tak widzę alliance i-hope-you-like-alliance_gp_2368397.jpg

Horda dawno temu niszczyła w pvp ally ale teraz tak się pozmieniało, że każdy kto gra pvp idzie do ally bo raciale są op :/. Na dodatek większość pvp streamerów gra w ally oraz dużo osób ma już dość tego klimatu orkowego, która trwa od patcha 5.4.

Dla mnie zawsze Horda była górą, jednak grając Orkami, czy Trollami miałem dość tego surowego klimatu i od czasu do czasu pogrywam w ally tylko po to, aby poczuć spokój i otaczającą naturę krainy Nocnych Elfów ;)

Witam. Mam do was szybkie pytanie związane z WoW'em a mianowicie czy jeżeli gram na serwerze Burning Legion to czy mogę grać z osobami z innego serwera chodzi mi o raidy,dungeony i pvp ??