WoW tank na mithic + oraz raidy

Witam serdecznie. Właśnie zacząłem grać w WoW'a ale nie chce mi się robić kolejnych DPS'ów i chciałbym mieć ważniejszą rolę jaką jest tankowanie. Jaki tank z dostępnych jest bardzo dobry na Mithic + 10-15+ oraz raidy ??? Zastanawiam się między DK Blood, Guardian oraz Monk. Co byście mi poradzili i kogo byście wzieli na moim miejscu ?? :) Dzięki i pozdrawiam :)

1. dudu
2. monk

3 DK
Ogólnie nie da się polecić, bo nie wiadomo co preferujesz. Dudu bardzo dobry, dużo odpałek na % obniżenie dmg wbijanego w Ciebie.

Nie sugeruj się wyborem obecnie najlepszej klasy bo next patch i wszystko może się odwrócić do góry nogami

Wybierz sobie tanka który ci się podoba

Dzięki już wybrałem :) Poczytałem sobie popatrzyłem na skille oraz na gameplay jak tank i nie tylko. DK jest moim wyborem i jak na razie nie żałuję :)

Witam serdecznie. Właśnie zacząłem grać w WoW'a ale nie chce mi się robić kolejnych DPS'ów i chciałbym mieć ważniejszą rolę jaką jest tankowanie. Jaki tank z dostępnych jest bardzo dobry na Mithic + 10-15+ oraz raidy ??? Zastanawiam się między DK Blood, Guardian oraz Monk. Co byście mi poradzili i kogo byście wzieli na moim miejscu ?? :) Dzięki i pozdrawiam :)