WoW TBC zacina się

Witam,

Szukałam na Waszym forum jakiś informacji na ten temat jednak wszystkie one dotyczą nowszych dodatków. Jestem ogromną fanką tej części wowa i niestety borykam się z problemem klatkowania. Szukam jakiś informacji dłuższy czas jednak bez skutku. Wszystkie detale mam ustawione na minimum, addony zredukowane do dosłownie kilku jednak gdy przychodzi raid 25 ppl zaczynają się schody. Na takich bosach jak M'uru czy Twins jeżeli ktoś w ogóle pamięta co to mam pokaz slajdów. Tym bardziej mnie to irytuje, że gram healem więc płynność gry ma dla mnie znaczenie. Wiem, że mój laptop to nie cudo techniki jednak Wowa TBC powinien spokojnie pociągnąć.

Dorzucam parametry:

procesor AMD A4-5000 4x1,5 GHr

karta graficzna AMD Radeon 8330 512 Mb

4 Gb pamięci ram

Windows 7

Podaj model laptopa.

Myślę, że karta graficzna może być tutaj problemem, 512mb to jednak chyba za mało.

Asus X552E

Procesor i ram wystarczy ale karta nie spełnia nawet minimalnych wymagań tbc

Tak jak wspomniałem w poprzednim poście i to co napisał Paulios, procesor i ram są ok ale karta graficzna jest tutaj wąskim gardłem dla wydajności, niestety.

Mi na starym amd hd 3450 512ram chodzi wotlk na 30fps. Sprobuj obniżyć rozdzielczość, detale itp.

tak jak pisałam, detale zmniejszone do minimum, niedawno też poprałam nowego klienta bo słyszałam, że to może pomóc jednak bbez skutku.

Nie da się masz ciulową kartę graficzną

Karta karta karta, tylko to. Nic Ci nie pomoże jedynie wymiana laptopa :/

https://www.google.pl/search?q=AMD+Radeon+HD+8330+wow&oq=AMD+Radeon+HD+8330+wow&aqs=chrome..69i57j0l3.1923j0j4&sourceid=chrome&ie=UTF-8#tbm=vid&q=AMD+Radeon+HD+8330+
Ludzie odpalają bardziej wymagające giereczki praktycznie na tym samym configu. Oczywiście często na low z obniżoną rozdziałką, ale WoW TBC jest tak stary, że powinien działać na nawet na średnich bez zająknięcia się.

Sprawdź, czy lapek ci się nie przegrzewa, ponieważ to powoduje spadki wydajności.

Sprawdź sobie też, czy posiadasz addony aktualne do twojej wersji gry. Addony które nie pasują do twojej wersji mogą powodować ogromne spadki fps ( np mi grajac na officjalu przez starego addona ze 140 fps spadło do 20 cały czas :P)

Panocki, to że karta graficzna nie jest "high-endowa" nie znaczy że to od niej WoW zamula.. Ja na TBC grałem używając starego 7300GS, gwarantuje że ten zintegrowany radek jest mocniejszy od niego ;x Moim zdaniem wina może leżeć po stronie dysku lub sterowników albo tak jak mówi @Vences sprawdź czy lapek się nie grzeje. Odpalając wowa zobacz na zużycie dysku, wywal folder "WTF". Zresztą trzeba też wziąć to pod uwagę, że TBC ma skopaną optymalizację.

Witam,

Szukałam na Waszym forum jakiś informacji na ten temat jednak wszystkie one dotyczą nowszych dodatków. Jestem ogromną fanką tej części wowa i niestety borykam się z problemem klatkowania. Szukam jakiś informacji dłuższy czas jednak bez skutku. Wszystkie detale mam ustawione na minimum, addony zredukowane do dosłownie kilku jednak gdy przychodzi raid 25 ppl zaczynają się schody. Na takich bosach jak M'uru czy Twins jeżeli ktoś w ogóle pamięta co to mam pokaz slajdów. Tym bardziej mnie to irytuje, że gram healem więc płynność gry ma dla mnie znaczenie. Wiem, że mój laptop to nie cudo techniki jednak Wowa TBC powinien spokojnie pociągnąć.

Dorzucam parametry:

procesor AMD A4-5000 4x1,5 GHr

karta graficzna AMD Radeon 8330 512 Mb

4 Gb pamięci ram

Windows 7