Na Wotlk to IMO do PvP tylko Feral lub hybryda Resto/Balance. Czyste Balance jest BARDZO TRUDNE ponieważ to tak jakby grać feralem, tyle, że musisz trzymać wroga na dystans + leczyć się w międzyczasie. Grałam na tym dodatku pure balance aż 3 lata i wiem co mówię. Jak się go już ogarnie to niszczy wszystko a ludziom szczena opada bo mało kto umie nim grać na tym dodatku, stąd się mówi, że "bala na wotlk tylko pve albo wcale".
Ale tak czy siak druid ogólnie jest trudny na PvP jeśli chcesz grać dpsem. Najlepszy jest jako healer do drużyny na areny, 2v2(Warek + Resto Drut) lub 3v3 (ja grałam w składzie holy pal[głowny hiler], frost mag i resto/balance druid[dps i zapasowy hiler]) ale na bg to liczy się tylko feral i od biedy balance.
Ogólnie to nie polecam tej klasy osobie początkującej, można sobie trochę napsuć krwi i wymaga dużo samozaparcia oraz czasu na doskonalenie skilla. nim doszłam do perfekcji gry nim to przez ponad rok musiałam trenować po kilka godzin dziennie. Ferala szybciej ogarnęłam ale to pure balance zdobył moje serce.
Szkoda, że przerwałam grę na tym dodatku, zapewne skill mi już spadł i znowu by trzeba było rok trenować, eh
Na nowszych dodatkach drutem(przynajmniej balance) gra się zupełnie inaczej...