Wredny kuzyn

Witam, sytuacja wygląda tak, że muszę dzielić internet z kuzynem mieszkającym obok mnie. Ów kuzyn ściąga przynajmniej jedną grę dziennie, nie ma mowy na zagranie w jakiegoś fps czy obejrzeniu filmu przez internet... Sprawa jaką mam do was wygląda następująco: Potrzebuje programa działający w ukryciu/wirus który umożliwi mi ograniczenie przesyłu danych, lub po prostu zdalne zamieszanie mu w jakiś sposób w kompie, aby nie mógł ściągać. Nie mam pojęcia jakby to miało wyglądać więc nie mogłem wygooglować nic ciekawego. Liczę na was. :)

PS Nie ma żadnego antywirusa a system Win 7 prawdopodobnie x86, mogę mieć bezpośredni dostęp do jego kompa bez jego wiedzy.

Najlepszymi sprawdzonymi metodami są

1. Za jaja i na latarnie

2. Zadzwonić po milicje

Nie prościej zrobić na routerze 2 osobne kanały i rozdzielić łącze?

Mozesz mu ograniczyc internet tym programem http://www.netlimiter.com/

@Simax

Nie gdyż gówniany live box nie ma takiej opcji, poświęciłem dzisiaj 30 minut na sprawdzenie każdej funkcji ;x

@ELDzikus

Chętnie ale nie przy obecnym prawie ;)

@mcdeki

zaraz sprawdzę jak to działa.

zapewne masz ruter i jak przeczytasz opis to masz tam na pewno albo priorytet połączenia >> działa tak że możesz ustawić że twoje połączenie będzie na pierwszym miejscu względem połączenia

lub

ograniczyć mu przesył danych ale tak żeby zbyt nie zauważył różnicy w prędkości bo się skapnie

ja dziele neta z siostra i gdy gralem w lola i ping mi wzrosl to ustawilem w netia spocie sile sygnalu na 1 % i predkosc transmisji na 1 xD problem z glowy

A nie lepiej go najpierw poprosić, żeby nie ściągał gier w czasie gdy Ty siedzisz na kompie?

Niech kuzyn ściąga przez jakiś menadzer/akcelelator pobierania i ustawi priorytet na niski wtedy Ty nie odczujesz że on ściąga.

Jak używa Torrenta i jest mniej kumaty, to zmień mu max pobieranie na 3kb/s i gra Gitara, gorzej jak pobiera z jakichś chomików czy warezów.

Witam, sytuacja wygląda tak, że muszę dzielić internet z kuzynem mieszkającym obok mnie. Ów kuzyn ściąga przynajmniej jedną grę dziennie, nie ma mowy na zagranie w jakiegoś fps czy obejrzeniu filmu przez internet... Sprawa jaką mam do was wygląda następująco: Potrzebuje programa działający w ukryciu/wirus który umożliwi mi ograniczenie przesyłu danych, lub po prostu zdalne zamieszanie mu w jakiś sposób w kompie, aby nie mógł ściągać. Nie mam pojęcia jakby to miało wyglądać więc nie mogłem wygooglować nic ciekawego. Liczę na was. :)

PS Nie ma żadnego antywirusa a system Win 7 prawdopodobnie x86, mogę mieć bezpośredni dostęp do jego kompa bez jego wiedzy.