Cześć!
Mam pytanie czy gdzieś w Grójcu lub w okolicach Grójca są treningi WRESTLINGU?
Takiego ostrzejszego jak z WWE.]
Proszę o odpowiedzi.
pozdro
Cześć!
Proszę o odpowiedzi.
pozdro
Raczej nie xd
Hmm... nie wiem, czy gdzieś w Polsce, da się znaleźć treningi WRESTLINGU. Ale zapasy tak
Ja nie wiem, co Wy w tym widzicie. Przecież to jest udawane i ustawione. Pooglądajcie sobie UFC, Strike Force albo K1 - dużo ciekawsze.
No to zapasy w okolicy lub w Grójcu...
Chcesz się uczyć , jak udawać i reżyserować walki?^^
Wrestling jest tak samo "udany" jak Klan i Moda na Success
Stary dymaj do szkoły aktorskiej, walnij troche koksu, juz masz trening wrestlingu
O ile mi wiadomo jest szkoła Wreslingu w Gliwicach i federacja w Radomiu. "Szkoła" trwa 5 lat, w USA 8 lat. Ćwiczysz zapasy i dowolny styl walki. Oglądałem kiedyś program i tak na prawdę jest to trudna szkoła ,gdyż większość zapaśników trudzi się by zadawane chwyty, ciosy nie były bolesne. Możecie się śmiać ,ale wrestlingu nie nauczysz się w tydzień. Wiem bo bardzo interesowałem się w gimnazjum i mam nawet książkę o początkach WWF. Na przykład Jack Swagger chodził tylko na zapasy jak widać w jego stylu walki i stroju. Obejrzycie sobie jak wygląda Pile Driver, STF, Pedigrre itp (nie wiem czy dobrze pisze te nazwy) i poćwiczcie z kimś to połamiecie się i napełnicie portki. Chyba jest blog Andrzeja Suprona to poczytaj sobie on był światowej sławy zapaśnikiem, teraz interesuje się wrestlingiem.
Było kilka przypadków zgonu np. Eddie Guuerrio, Test, Chris Candido, Chris Benoit, Dynamite Kid jeździ na wózku ,a Darren Drozdov jest sparaliżowany. Na wikipedi podano ponad 60 wypadków śmiertelnych.
Super, dzięki miły człowieku
Widzę, że niektórzy gówno wiedzą o wrestlingu i uważają, że to "UDAWANIE".
a dla niektórych - wrestling to inaczej zapasy.
Profesjonalne zapasy nie są udawane a jedynie mają scenariusz. Aktualnie w WWE prawdę mówiąc każdy zawodnik ma wypisany jak czarno na białym każdy ruch, ale w większości to się tyczy reżyserowania akcji kończących i wyniku walki po czym segmentów. Zapaśnicy co prawda starają się nie uderzać z całej siły, ale nikt w ringu się nie szczędzi i daje z siebie 100%. Wiem, że większość z Was nie czyta wywiadów i zagranicznych for a opiera się jedynie na błędnej tezie słów innych i oglądnięcia tego w telewizji przez 2 min i wydanie ostatecznej opinii. Mylicie się i pisząc takie głupoty jedynie ośmieszacie się w oczach innych. Na prawdę. Jeżeli nie macie o tym pojęcia to nie zaśmiecajcie tematu i nie twórzcie niepotrzebnych kłótni.
najlepsza (i chyba jedyna) szkoła wrestlingu w polsce to DDW http://ddwwrestling.pl/polish/onas.html
znajduje się ona w Rzeszowie.
Btw. Jak już ktoś sobie wmówi, że wrestling jest udawany, to nikt go nie przekona że jest innaczej.
Dzięki jeszcze dobry człowieku...
Liczę na dalsze odpowiedzi
Btw. Jak już ktoś sobie wmówi, że wrestling jest udawany, to nikt go nie przekona że jest innaczej.
Ja raz przełamałem się, żeby obejrzeć wrestling na Extreme Sports. Pierwsze co zauważyłem, to ciosy które wyglądają bardzo boleśnie, a osoba która je otrzymuje jest w jak najlepszym stanie, żadnej krwi. Złapie się raz za głowę i walczy dalej. Drugie co zauważyłem to zmiana kamery przy silniejszej kombinacji, triku (nie wiem jak na to mówią). Np. Koleś skacze z narożnika na lezącego, i nagle bardzo krótko przed uderzeniem zmienia się kamera. To nie jest "wmawianie sobie", tylko wiem co widzę.
Ja raz przełamałem się, żeby obejrzeć wrestling na Extreme Sports. Pierwsze co zauważyłem, to ciosy które wyglądają bardzo boleśnie, a osoba która je otrzymuje jest w jak najlepszym stanie, żadnej krwi. Złapie się raz za głowę i walczy dalej. Drugie co zauważyłem to zmiana kamery przy silniejszej kombinacji, triku (nie wiem jak na to mówią). Np. Koleś skacze z narożnika na lezącego, i nagle bardzo krótko przed uderzeniem zmienia się kamera. To nie jest "wmawianie sobie", tylko wiem co widzę.
Wiesz sądzisz, że to jest udawane to ty tak sądzisz, ale są walki w których krew się leje i to mocno.
Pooglądaj sobie niektóre walki Undertakera i zobaczysz, że krew na twarzy to normalka.
A tak w temacie:
Czy wiecie gdzie mogą być jeszcze szkoły bliżej Grójca... Bo do Rzeszowa nie mam jak dojechać
Podawajcie dalej propozycje, bo naprawdę zależy mi na tym żeby trenować "zapasy" (ja tam wole mówić wrestling). Czekam na odpowiedzi.
ale to nie jest udawane panie inteligent. Mając cztery latka zacząłem się interesować wrestlingiem, dzisiaj już mam spędzonych już 11 lat od 2000 roku. Swoje pojęcie mam, sam kiedyś myślałem, że to "udawane" ale to określenie zupełnie na pasuje. Widzieć widzisz niby, że tak - ale jest inaczej.
Wiesz sądzisz, że to jest udawane to ty tak sądzisz, ale są walki w których krew się leje i to mocno.Pooglądaj sobie niektóre walki Undertakera i zobaczysz, że krew na twarzy to normalka.A tak w temacie:Czy wiecie gdzie mogą być jeszcze szkoły bliżej Grójca... Bo do Rzeszowa nie mam jak dojechać Podawajcie dalej propozycje, bo naprawdę zależy mi na tym żeby trenować "zapasy" (ja tam wole mówić wrestling). Czekam na odpowiedzi.
nie ma innych szkół chyba, że zwykłych zapasów, nie znam nic prócz szkółki w DDW u Don Roida, Suprona, Borkowskiego.
Krew jest sztuczna, zwykle dodawana do odpowiednich sytuacji, które po prostu pasują do takiego czegoś, do scenariusza. Jednak rzadziej zdarza się, że wyniknie błąd i ta krew jest prawdziwa. Przy okazji powiem, że ta krew to takie tablety, które podaje sędzia gdy mało kto może to zauważyć (np. sytuacja w narożniku), następnie zawodnik rozpryskuje ją na swojej twarzy czy gdzieś.
Wiesz sądzisz, że to jest udawane to ty tak sądzisz, ale są walki w których krew się leje i to mocno.Pooglądaj sobie niektóre walki Undertakera i zobaczysz, że krew na twarzy to normalka.
Co nie zmienia faktu, że walki są ustawione. Oni wchodzą na ring, to już wiedzą kto wygra. Wrestlerzy ćwiczą lata, żeby wiedzieć jak zadać cios. Wrestling to bardziej aktorstwo, bo po co miał by np. uderzyć sędziego? Spójrzcie na bokserów, oni nie rozmawiają przed walką na ringu. A wrestlerzy na ubliżają sobie i walczą. Dla mnie to jest udawane, i nie próbuj mi wmówić że nie .
Co nie zmienia faktu, że walki są ustawione. Oni wchodzą na ring, to już wiedzą kto wygra. Wrestlerzy ćwiczą lata, żeby wiedzieć jak zadać cios. Wrestling to bardziej aktorstwo, bo po co miał by np. uderzyć sędziego? Spójrzcie na bokserów, oni nie rozmawiają przed walką na ringu. A wrestlerzy na ubliżają sobie i walczą. Dla mnie to jest udawane, i nie próbuj mi wmówić że nie .
Walki ustawione co nie zmienia faktu, że nadal są nieudawane. Ty nie próbuj mi wmówić bzdur, że tak. Pisałem, że to polega na scenariuszu.
Koleś. Widzę, że jesteś ciemny w tematyce wrestlingu jak murzyn.
To ich i tak boli, więc nie udają. Ja już nie będę nic pisał, bo widzę, że gadam z jakąś krową. Ani nie wyjaśnisz ani nie dojdziesz do porozumienia.
Temat został zamknięty. Powód: Autor doczekał się odpowiedzi więc zamykam temat. Nie ma sensu do dalszej dyskusji.
Cześć!
Proszę o odpowiedzi.
pozdro