Wrota Przeszłości odc. 1

Witam

Postanowiłem przeprowadzić serię filmików nt. gier pod komputer zwanym Atari.

Będę starał się codziennie dodawać nową grę ze znanego 8-bitowca;)

Więc zapraszam Was:

Pozdrawiam :)

Gra wyglada arcytrudnie, ale jednoczensie zachecajaco. Choc troche dziwnie to wyglada, moze to tlyko wina filmuku na YT, ze kiedy idziesz robocikiem w dol, to kamera nie pokazuje tego, co sie tam znajduje, a zamiast tego zawieszona jest dosc dlugo gdzies w gornych sektorach planszy.

Gra wyglada arcytrudnie, ale jednoczensie zachecajaco. Choc troche dziwnie to wyglada, moze to tlyko wina filmuku na YT, ze kiedy idziesz robocikiem w dol, to kamera nie pokazuje tego, co sie tam znajduje, a zamiast tego zawieszona jest dosc dlugo gdzies w gornych sektorach planszy.

Hmm dziwne, obejrzałem filmik na YT jeszcze raz i wszystko wydaje się w porządku... jak możesz podaj, w której sekundzie się to zaczyna:)

6.05 - 6.08

Obejrzalem to jeszcze raz i wydaje mi sie, ze taka to specyfika tej gry, ze kamera nie podaza zbyt szybko za robocikiem i wlasnie w takiej sytuacji, kiedy pedzisz na zlamanie karku w dol ekranu, nie widac zbyt daleko tego, co cie czeka, ale za to masz idealny wglad na teren juz przebyty, znajdujacy w w tej chwili w gornej czesci ekranu. I troche wlasnie zdziwiony bylem, ze tak to wyglada, bo kiedy tak szedles robocikiem w dol, to widziales na maksymalnie dwa pola (ze tak to ujme), a droga juz przebyta miala zasieg znacznie, znacznie wiekszy. To ograniczone pole widzenia moze byc bardzo klopotliwe dla laika ; p.

6.05 - 6.08Obejrzalem to jeszcze raz i wydaje mi sie, ze taka to specyfika tej gry, ze kamera nie podaza zbyt szybko za robocikiem i wlasnie w takiej sytuacji, kiedy pedzisz na zlamanie karku w dol ekranu, nie widac zbyt daleko tego, co cie czeka, ale za to masz idealny wglad na teren juz przebyty, znajdujacy w w tej chwili w gornej czesci ekranu. I troche wlasnie zdziwiony bylem, ze tak to wyglada, bo kiedy tak szedles robocikiem w dol, to widziales na maksymalnie dwa pola (ze tak to ujme), a droga juz przebyta miala zasieg znacznie, znacznie wiekszy. To ograniczone pole widzenia moze byc bardzo klopotliwe dla laika ; p.

A o to chodzi, tak to jest specyfika tej gry jeśli się pędzi na przysłowiową "pałę" to kamera nie nadąża, właśnie dlatego, w tą grę trzeba grać rozważnie aby nie wpaść w jakąś pułapkę, ja tak akurat grałem, bo znam tą grę na pamięć ;)

Witam

Postanowiłem przeprowadzić serię filmików nt. gier pod komputer zwanym Atari.

Będę starał się codziennie dodawać nową grę ze znanego 8-bitowca;)

Więc zapraszam Was:

Pozdrawiam :)