Siemanko ostatnio mam dużo czasu i szukam kogoś do grania w jakieś mmo, obojętnie jakie byle by dało się grać i był by fun.
Szukam osób +16 lat, kulturalnych. Sam mam 20 lat.
Siemanko ostatnio mam dużo czasu i szukam kogoś do grania w jakieś mmo, obojętnie jakie byle by dało się grać i był by fun.
Szukam osób +16 lat, kulturalnych. Sam mam 20 lat.
Hej, co powiesz na Dofusa na privie, retail x1 ? jest nas dwóch już grających
Tak średnio, gra mnie średnio przekonuje. Wolę 3d produkcję. :C
To znaczy, że nie poznałeś prawdziwej unikalności dofusa - szczególnie systemu walki
To możesz mi na pw napisać jak ta gra wygląda.
Pisze sie. Ostatnio moja ekipa jest mniej aktywna. Zobaczymy jak temat sie rozwinie. Ja obstawiam Neverwintera, HeroWarz, ToS'a, Vindictus, C9.
Jakby jakaś fajna ekipa się zebrała i gra by mi odpowiadała, to też się dołączam ;p
No dobra jak się piszecie i już ktoś się zastanowi jaka giereczka to pisać na gg lub pw. Ts'a mam
Proponuję "Star Trek Online" sam ostatnio zacząłem expić alta.
A może coś z machaniem mieczem.
Ja myślę nad ArcheAge.
W "Star Trek Online" też możesz machać mieczem.
@down - Jest też prawdziwy miecz nie wiesz to się nie wypowiadaj.
@up - ostrze klingonów średnio uchodzi za miecz xD
Dolaczam sie , moge zagrac razem w wami. Mam 19 Lat. Dajcie jakies info na priv w co chcecie grac.
Ktos chetny do gry w WoW'a? Wlasnie dolaczylem do nowej gildii anglo jezycznej na BronzeBeard EU. Pisac na pw jezeli jestescie zainteresowani
Ummm, właśnie miałem napisać, że w ArcheAge jest podobno P2W, ale po przeczytaniu jak @Loor go reklamuje w innym temacie, to nawet pomimo faktu, iż strasznie się zraziłem do Trionworlds, mam chęć pograć w AA.
Witam też chętnie w coś pogram
A co do ArcheAge to czytałem jakiś post tutaj że ciężko się gra bez wydawania kasy na is ale nie wiem ile w tym prawdy.
Powiem tak : obecnie botów prawie ze nie uswiadczysz, bo hypetrain sie przeniosl do Black Desert chwilowo gdzie botów jest chyba wiecej niz za czasow AA kiedykolwiek bylo . P2W? Oczywiscie, tak jak kazde inne mmo - "gra zniszczona, p2w", "gra slaba bo p2w", "crap z p2w"... szkoda ze nikt ze gdy sie spytasz czemu to nikt nie umie podac zadnego KONKRETNEGO argumentu. I to nie tylko przy tej grze ale kazdej . Ja ci powiem prawde którą potwierdzi kazdy kto gra w AA : byle do pierwszego patrona. Na poczatku expisz postac wiec i tak sie nie przydaje (nie, te 15% wiecej expa nie jest konieczne, bez niego tez exp ladnie leci ). Pozniej zaczynasz sie juz rozglądać za jakąś gildią - tak gdzies od 30-40 lvla. Łapiesz sie na guild trade run'y tzn przewozenie paczek calą flotą (gildia). Spytasz sie co zrobisz tam nie majac statku? Wolnych miejsc na statkach najczesciej ci dostatek bo kazdy woli na swoim plynac xd. A paczki tworzysz sam, najczesciej na gildii pisze w ogloszeniach ze trade run z "blablabla" do "albalbalb", paczke tworzysz z surowców zebranych/kupionych, najlepiej te co będą podane w gildii - mają najkorzystniejszy kurs, a jak nie dasz rady zebrac skladnikow to mozesz zobaczyc co mozesz stworzyc a oni ci doradza co sie najbardziej oplaca . Potem te paczki ładuje sie na statki handlowe z pojedynczymi osobami (najczesciej liderami gildii) jako sternikami, reszta osob przyzywa swoje galeony/katamarany/inne okrety bojowe i teoretycznie sie te statki obsadza w dwie osoby - jedna sternik, a druga biega po burcie zwróconej w przeciwnika i odpala działa po kolei, a w praktyce zobaczysz i takie z 5 osobami i takie z 1 . Po co to? W celu zarobku. A po np 5 razach juz bedziesz sam wiedzial co i jak robic by zwiekszyc zyski z tego . Tylko ostrzegam - samemu nie probuj bo sie zwyczajnie nie oplaca. Za duze ryzyko napadu piratow-graczy ktorzy czyhają na takich samotników i kradną im paczke... lub paczki (sam trafilem na geniusza przeciwnej frakcji ktory musial paczki z miesiac chyba tworzyc, zaladowal do oporu statek handlowy... pech taki ze w dwa galeony dorwalismy go i ukradlismy wszystkie paczki xD). Jedyne co sie przydaje z IS to Patron - reszta jest śmieciowa bo lepsze rzeczy z gry dorwiesz albo sie nie przydaja np zmieniony wyglad glidera na jakies skrzydla z ognia - ta sama predkosc, te same cechy, tylko wyglad inny . Zarobic na patrona nie jest trudno sposobem opisanym wyzej . Pozniej, jak dojdziesz do wprawy, wbijesz lvl cap itd to dasz rade w niecaly tydzien zarobic na niego i to wydając kasę na lewo i prawo (coz... nigdy w mmo nie umialem zbierac kasy na cos konkretnego bo na tyle rzeczy mozna tego golda wydac... ). Choc na poczatku zdecydowanie dluzej ci to zajmie. Tak wiec nie zniechęcaj się i trzymaj sie gildii, a sam zobaczysz gre w jej najlepszych barwach... probuj grac sam a gwarantuje ci ze nawet miesiaca nie wytrzymasz i bedziesz pisal jak oszolomy przy prawie kazdej grze w ktora nie graja - "crap", "p2w shit", a gdy mowa o argumentach to dziwnym trafem takie osoby nie widza tego postu . A, no i jeszcze radzilbym nie skakac po drzewkach skilli. To jest czesty blad nowicjuszy ktorzy mysla ze tu nie masz klas. Otoz błąd - klasy są. I jak sie decydujesz np na sorcery/shadow/witch (oczywiscie testowac mozna ale w miare wczesnie, im pozniej tym gorzej) to sie tego trzymaj. Pozniej dużo drożej kosztuje zmiana skilli dla nowego gracza - jak niektorzy nowi zmieniaja skille co wioske na zasadzie "zeby mi sie nie znudzila gra", to pozniej wbijaja lvl cap i maja pare miedziaków w kieszeni, na nic ich nie stac i co? I "omg, p2w crap". Podczas gdy ci "normalni" maja kilkaset sztuk golda za samo expienie. Z wsparciem gildii (przy trade runach - wyzej wytlumaczylem czemu) mozesz kupic patrona jeszcze przed lvl capem bo trade runy daja duzo golda/starów (specjalnej waluty), duzo zabawy, duzo nerwow, ale niestety źle wplywają na exp (w porownaniu do tego samego czasu spedzonego na robieniu questow xd). A nerwy są, uwierz, nawet plynac w 10 statkow widok malutkiego statku na horyzoncie z piracka bandera (piraci z mojego serwera sa bardzo przebiegli - ktos skopiowal flage piratów do gry w formie buteleczki, rozdal swoim znajomym by mieli ten wyglad zagli, oni skopiowali i swoim itd itp przez co obecnie 97% piratow plywa z piracka bandera i myślą że są fajni ) nie wrozy dobrze - bo najczesciej cala flota rozproszona (wieksza "siec" = wieksza szansa na połów) plywa po okolicy i czeka na "frajerow", a gdy ktos zobaczy jakis statek to wszyscy sie zlatuja jak sępy (ktorymi zreszta sa) . I najwiekszy problem lezy nie w pokonaniu ich, a w... zlokalizowaniu. Nigdy nie wiesz czy walczysz z samotnym wilkiem czy z cala watahą (5-6), czy z całym klanem pirackim (tu moze byc i 15-20 statkow - tak, wiecej niz w normalnych klanach... bo piractwo jest tu pociągające ).
Tutaj masz jak to Loor opisał. Ja mu tam wierze, a nawet jeśli zbieranie na patrona będzie żmudnie szło to jednorazowo wydać trochę kasy nie jest dla mnie problemem. Tak czy innaczej, gdzie nie spojrzysz jest P2W, bo gra musi na siebie zarobić, a jeśli dają możliwość zapłacenia za premium walutą w grze to p2w jest mniejsze niż jakbyś MUSIAŁ płacić ojrosami.
Hmmmm po przeczytaniu tego wychodzi na to że nie jest tak źle jak ludzi piszą więc chętnie spróbuje
Hmmmm po przeczytaniu tego wychodzi na to że nie jest tak źle jak ludzi piszą więc chętnie spróbuje
Jak masz zamiar zaczac to napisz Z kims zawsze razniej
Więc zapraszam do gry w ArchAge. Kontakt zemną na GG lub steam "nick Saskeczo"
również zorganizowałem ts'a IP: 178.62.21.146
Wybrałem też serwer jest nim "Kyprosa".