Wspólne granie i szukam... :D

Hejka znacie może

1 jakąś fajną grę karcianą rpg, nie drogą, ale nie banalną i bez zasad jak te całe jugioo co sprzedają w zwykłych pudełkach. ew gra słowna też nie droga coś w stylu D&D wiecie rzuty kością itd.

2 może zamiast zbierać się w jakimś mmo pogramy sobie w jakąś karcianke tyle że na kompa coś jak Battleforge tylko bez trybo RTS i całkiem darmowoą

Hmm.. Z takich gier to kojarze tylko Battleforge i wydaje sie najlepsza, ale pamietam, ze gdy kiedys interesowalem sie taka karcianka "Magic The Gathering" to gdzies widzialem taki jakby symulator internetowy tej wlasnie gry ;)

Ehh mój temat :) . Co do gier karciancych za małą kase praktycznie w nic nie pograsz , więc odpuść sobie . Nayomiast z papierkowych rpg powiedz jakiego klimatu szukasz to coś ci polece w niskich koszyach :)

Jeśli chodzi o karciankę to może być do 60zł. Nie wiem jak odebrałeś to "tanio",

a to papierowe rpg to takie niezbyt skąplikowane, jak zobaczyłem ile jest tych książek do DD to mnie zamroczyło.

Zastanawiałem się nad Wiedźmin gra wyobraźni ale może też wyć coś na podstawie Warcrafta czy WoW. Chcę żeby to było coś fantasy, wiesz magia, miecz... krasnoludy :).

Jestem jednak raczej za karcianką bo zwykle jest mniej skąplikowana

Buli nie masz może linka do tego symulatora Magic The Gathering nad tym też się zastanawiałem.

Problem z karciankami jest ytaki że żeby mieć niezłą talie to wymaga wydatku minimum kilkuset złotych i bynajmniej nie w sklepie tylko na giełdach z grami karcianymi . Co do papierowych rpg , poecam ci warhammera , gdyz umozliwa granie nawet na samym podręczniku podtsawowym . Opcjonalnie ściągaj rpg z neta i drukuj :D

Tak tak za kartki pociągnie mi więcej niż jak bym kupił. Pomyślę nad Warhammerem.

Ale na serio poleć mi jeszcze jakąś karciankę. Cena około 60 za zwykłą talię, chociaż lepiej jak by była tańsza.

Na razie ja chcę coś taniego żeby wkręcić kolegów, a poza tym na giełdy i zloty i tak się nie dostanę.

Jak spodoba mi się pierwsza karcianka to za parę lat wejde w to na całego.

Teraz to ma być tylko zabawa więc nie muszę mieć super talii.

Facet:

http://www.rebel.pl/

http://www.bard.pl/

Masz dokładny opis każdej gry w internecie wystarczy poszukać, znajdź na tych linkach coś taniego, poczytaj o tym w necie.

Jeśli koniecznie musisz kupić karcianke to wybierz ją sam , tylko jak chceszmieć choćby minimum przyjemności z grania yo nie kupuj żadnej talii podstawowej tylko deck-i z typu pre-constructed czyli w miare gotowe .

Aha dzięki za inf. To myślę nad warhammerem, a w karciankę pogram na kompie :P.

Znasz jeszcze jakieś fajne papierkowe tytuły?

Aha dzięki za inf. To myślę nad warhammerem, a w karciankę pogram na kompie .Znasz jeszcze jakieś fajne papierkowe tytuły?

Mase , tylko zależy czego szukasz w papierkowym rpg

No tego co już pisałem, nie zbyt skąplikowanej gry, żeby móc grać mając tylko jeden tom.

Fabuła fantasy, rasy smoki, lochy mogą być. Słyszałem też że wiedźmin gra wyobraźni jest fajne, ale jakoś nie wydaje mi się żeby to było fajne, graliście w to?

Gra najlepiej żeby polegała na rzucie kością sześcienną, a jak inną to musi być w zestawie.

Może być coś na podstawie znanych gier np Warcraft, ale może być coś innego, co do świata gry to powinien być w stylu magia, miecz, smoki zamki, a nie statki kosmiczne, lasery itd

Drako chciałeś ten link od symulatora MTG no i znalazłem : http://mtgnews.pl/download.php

Nie jestem jednak pewien czy wszystko działa jak należy ^^ To chyba to bo obok linków pisze że programy do gry przez internet :D

Hmmm hmmm fajowe ale w realu trochę drogie. A na kompa battleforge lepszy.

Co w tych kartach może być takie drogie Oo nikt mi nie wmówi że specjalny papier :D

sluchaj moze sprobuj Chaotic. kupujesz karty w sklepie, a potem wpisujesz kody na stronie i mozesz grac przez neta. ciekawa rzecz

Broda jak sie nazywa ten warhammer dokładnie bo nigdzie znaleś nie mogę. Może nie umiem szukać

Człowieku jeżeli karcianka to wyłącznie Magic: the Gathering. Wcale nie jest taka droga, najlepiej kupić z kumplem na spółę Duel Decka - masz tam dwie foliowane karty (dość drogie) pasujące do dwóch talii zawartych w zestawie. By nauczyć się grać w MtG po prostu zobacz mój filmik na YouTubie:

Jak zauważysz jest to pierwsza część - resztę masz po prawej.

mnie wszyscy polecali magica wiec chciałem sprobowac, facet w sklepie dal mi starter deck za darmo. powiem szczerze jakos nie specjalnie dobra, wow lub chaotic lepszy

ps. w karcianke mozesz grac tylko jak znajdziesz kogos, a w chaotica zawsze jak wejdziesz na neta(takie małe sprostowanie do mojego poprzedniego postu)

wow

Wiem że cię zdziwię, ale w WoWie 90% zasad jest identyczne z Magiciem ;)

Sry, w porównaniu do MtG, jego historii, zaplecza i eventów to inne karcianki bledną.

Popieram Kozaka. Jak karcianka to tylko MtG. A jak chcesz "mega frajdę" to graj w Gormity (http://epee.com.pl/gormiti/produkt.html). Do dziś się dziwię, że można wypuścić takie coś :D

kazdy ma inne gusta... dla mnie MtG jest strasznie dziwny, a w wowa to zagrac jest banalnie, jak kupisz starter i bedziesz mial fuksa to juz masz dobra talie(ja tak miałem, shaman traitor pod ench), potem po 2 boostery z kazdej serii i Black temple i juz rzadzisz(Illidan+karta zamieniajaca go w protektora+absorbcja-moje ulubione kombo,jeszcze jak mam q na przygotowanie to jest za***iscie)

ale jak napisalem, kwestia gustu