Wspólny pomysł na przyszłość

Witam serdecznie,

na wstępie chciałem się przedstawić, mam na imię Tomek, mam 20 lat i interesuję się praktycznie wszystkim, jestem na ukończeniu szkoły średniej o profilu informatyka, mam jakieś pojęcie o grafice, sprzęcie te podstawowe pojęcia ogólnie mówiąc. Do rzeczy - szukam osoby lub grupkę osób (nie wykluczam), które chcą coś czegoś więcej niż tylko gapienia się od czasu do czasu w ekran popijając kawę i dłubiąc w nosie. Osobiście nie wiem czy się do tego nadam ale od dłuższego czasu chodzi za mną wybicie się z tej szarości, chciałbym coś osiągnąć, zaistnieć na youtubie, na twitchu, stworzyć coś nowego coś co pomoże ludziom, serwis, portal coś co nas będzie cieszyć na co dzień i będziemy z tego czerpać przyjemność nie wiem co to dokładnie jest dlatego szukam kogoś z kim będę mógł to rozgryźć i coś takiego stworzyć. Wiem, że może nie dotrze to do wszystkich, nie wiem czy zostanę zrozumiany poprawnie ale mam nadzieję, że znajdzie się chociaż jedna osoba, która się zainteresuje tym tematem i się ze mną skontaktuje, nie musimy wcale od razu działać bo to przecież nie o to chodzi, najpierw potrzebny jest dobry patent, który trzeba będzie wymyślić i obgadać. Jeśli ktokolwiek się zainteresuje proszę o odpowiedź w tym temacie lub bezpośrednio do mnie na adres e-mailowy: needtheskills@gmail.com

ps. mam nadzieję, że ten dział będzie odpowiedni.

Pozdrawiam serdecznie,

menov.

Pozwolisz, że skopiuję Twój post? Bo w tym stylu napisałoby pewnie kilkanaście milionów ludzi w Polsce. Czego oczekujesz? Powiem Ci, że w wieku 20 lat tez interesowałem się wszystkim. Potem uświadomiłem sobie, że nie wystarczą tylko chęci.

Witaj w dorosłym świecie, gdzie wali się głową w ścianę.

Dzięki za opinię kolego lecz jej akurat nie potrzebuję ;)

napisz

Jak kończysz liceum to lepiej skup się na maturze. Interesujesz się wszystkim a to nic dobrego :P

Nie mógłbym mieć 20 lat kończąc liceum, jestem w technikum. Myślę, że lepiej interesować się wszystkim niż niczym ;)

Jak zwał tak zwał...zajmij sie maturą i egzaminem zawodowym. Interesujesz się wszystkim i właśnie dlatego nie wiesz na czym się skupić :P

Dzięki za radę, bardzo cenna uwaga ;) w czerwcu podzielę się wynikami.

Wyniki to raczej gdzieś pewnie koło sierpnia :P Szukaj potem roboty w ten sposób najbardziej komuś pomożesz :D

Oprócz Ciebie, jest w Polsce jeszcze multum osób takich jak ty którzy chcą wybić się na yt albo twitchu.

Teraz to prawie niemożliwe, jedyny sposób to robienie z siebie debila na jutubie kręcąc jakieś głupoty które są śmieszne dla ułomków, przykładami są

Brązowe myśli - ivona lub ciul wie jakiego syntezatora tam używają. Teksty i rymowanki, nie wiem jak trzeba mieć nasrane żeby taki szajs wymyślić, przekleństwa na każdym kroku.

Kanały o grach typu Rojo, rock - szkoda mi ich trochę, co drugie słowo wtrącają faki, szity i omajgaty, dorośli faceci ciekawe kiedy się zorientują, że ich odbiorcami są w większości gimbusy.

Ogólnie jak patrzę ile ludzi to ogląda, i jak w komentarzach ludzie piszą, że odcinki są świetne, to tracę wiare w ludzkość. Więc jeśli chcesz zaistnieć w internecie to marne szanse, chyba, że zrobisz z siebie debila i będzie Cię oglądać 50 tysięcy gimbusów.

Nie kieruję się tylko do yt, to był można powiedzieć przykład. Tak na marginesie zgłosiła się już do mnie jedna osoba, więc temat można uznać za nieaktualny. Dzięki wszystkim za pomocne opinie i rady :)

Eto... interesowanie się wszystkim to tak na prawdę niczym. Jeden człowiek nie odniesie sukcesu zajmując się wszystkim na raz.

Bez konkretnego pomysłu nie ma biznesu. Młody jesteś, więc po części rozumiem, ale i ty zrozumiesz za kilka lat. Interesując się czymś poświęcasz na dany temat dużo czasu, a i zawsze można się czegoś nauczyć, bo nie ma człowieka idealnego w żadnej dziedzinie. Poświęcając czas na kilka zainteresowań nie jesteś w stanie osiągnąć wszystkiego. Muzykę tworzę 10 lat. Jeśli zainteresowałbym się 2 tematami na raz (i szkolił się w dwóch dziedzinach jednocześnie) pewnie doszedłbym do tego, do czego teraz doszedłem dopiero po 20 latach. Co chwilę uczę się czegoś nowego najzwyczajniej tworząc nowe utwory.

Najpierw znajdź odpowiedni temat dla siebie, a dopiero wtedy zacznij działać.

Faktycznie zaciekawiła mnie Twoja myśl i chętnie bym się przyłączył, jednak mimo wielkich chęci moje umiejętności informatyczne nie istnieją (mówię o językach programowania i o nim samym), jedynie znam się trochę na grafice, więc raczej nie dam rady pomóc. Mimo to życzę powodzenia :)

Faktycznie zaciekawiła mnie Twoja myśl i chętnie bym się przyłączył, jednak mimo wielkich chęci moje umiejętności informatyczne nie istnieją (mówię o językach programowania i o nim samym), jedynie znam się trochę na grafice, więc raczej nie dam rady pomóc. Mimo to życzę powodzenia

Zawsze możecie zebrać się w grupę i zrobić jakieś mmo. Guru będzie miał co hejtować ze swoją świtą gimbów i dzieci.

Kanały o grach typu Rojo, rock - szkoda mi ich trochę, co drugie słowo wtrącają faki, szity i omajgaty, dorośli faceci ciekawe kiedy się zorientują, że ich odbiorcami są w większości gimbusy.

Przecież oni już dawno o tym wiedzą i dlatego się tak zachowują :P

W necie jest już wszystkiego aż za duzo wiec raczej nic innowacyjnego nie wymyslisz...

Witam serdecznie,

na wstępie chciałem się przedstawić, mam na imię Tomek, mam 20 lat i interesuję się praktycznie wszystkim, jestem na ukończeniu szkoły średniej o profilu informatyka, mam jakieś pojęcie o grafice, sprzęcie te podstawowe pojęcia ogólnie mówiąc. Do rzeczy - szukam osoby lub grupkę osób (nie wykluczam), które chcą coś czegoś więcej niż tylko gapienia się od czasu do czasu w ekran popijając kawę i dłubiąc w nosie. Osobiście nie wiem czy się do tego nadam ale od dłuższego czasu chodzi za mną wybicie się z tej szarości, chciałbym coś osiągnąć, zaistnieć na youtubie, na twitchu, stworzyć coś nowego coś co pomoże ludziom, serwis, portal coś co nas będzie cieszyć na co dzień i będziemy z tego czerpać przyjemność nie wiem co to dokładnie jest dlatego szukam kogoś z kim będę mógł to rozgryźć i coś takiego stworzyć. Wiem, że może nie dotrze to do wszystkich, nie wiem czy zostanę zrozumiany poprawnie ale mam nadzieję, że znajdzie się chociaż jedna osoba, która się zainteresuje tym tematem i się ze mną skontaktuje, nie musimy wcale od razu działać bo to przecież nie o to chodzi, najpierw potrzebny jest dobry patent, który trzeba będzie wymyślić i obgadać. Jeśli ktokolwiek się zainteresuje proszę o odpowiedź w tym temacie lub bezpośrednio do mnie na adres e-mailowy: needtheskills@gmail.com

ps. mam nadzieję, że ten dział będzie odpowiedni.

Pozdrawiam serdecznie,

menov.