Witam. Może mi ktoś napisać jakie podzespoły powinny wchodzić w skład komputera aby wszystko działało tak jak trzeba. Chodzi mi też o dźwięk czy internet bo zazwyczaj jak widzę zestawy to są tam tylko części bez których nie zrobi się za dużo na kompie. Byłbym bardzo wdzięczny gdyby ktoś mi wszystkie wypisał. Pozdrawiam.
Wszystkie podzespoły do kopmutera
Po pierwsze zdajesz sobie sprawę, że to co nazywasz dzwiękiem i internetem jest częścią płyty głównej ? Zazwyczaj musisz kupić jeszcze tylko kartę wifi, a więc:
Zasilacz
Płyta główna (panel tylny - wpisz sobie w necie i poczytaj)
Karta graficzna
Procesor
Pamięć ram
Dysk twardy
Obudowa (od strony sprzętowej to przedni panel)
I to co nie jest komputerem ale się przydaje:
Monitor
Myszka
Klawiatura
Zewnętrzna karta wifi
1. Procesor np i3 lub i5.
2. Pamiec ram ddr3 lub ddr4.
3. Karta graficzna np gtx1050ti.
4. Plyta glowna - wbudowana karta dzwiekowa i sieciowa. Mozesz je osobno dokupic dla lepszych rezultatow. 90% ludzi stawia na zintegrowane karty ze wzgledu na budzet.
5. Dysk twardy HDD np Seagate lub Toshiba 1TB.
6. Obudowa.
7. Zasilacz np Silentium 500w
Pytania kluczowe. Zastosowanie i budżet? Inny komputer do pracy czy neta inny do gier.
Witam. Może mi ktoś napisać jakie podzespoły powinny wchodzić w skład komputera aby wszystko działało tak jak trzeba. Chodzi mi też o dźwięk czy internet bo zazwyczaj jak widzę zestawy to są tam tylko części bez których nie zrobi się za dużo na kompie. Byłbym bardzo wdzięczny gdyby ktoś mi wszystkie wypisał. Pozdrawiam.