Wszystko wina gier

no widzisz. szkoda ze takich jak ty nie jest wiecej:D

Kurde jak tak ciągle wszyscy będą zwalać to na gry to będzie tak że kto jest graczem jest skazany na zło. Dla mnie to przesada jest dużo osób którzy grają w gry i są "normalni". Ja sądzę że tak gry mogą to wywoływać np. Postal , jestem totalnym fanem tej gry i jakoś nigdy nie miałem w głowie przechodząc koło człowieka którego nie lubię kopnąć go albo osikać jak to można w Postalu. Więc to zależy jak dla mnie od psychiki danej osoby i rozumu ;]

część ludzi nie rozrożnia dobra od zła np dlatego ze od małego zamiast miec dobre wzorce grali w zabijanie ludzi

Nie, nie rozróżnia dlatego, że ma problemy związane z głową, a nie dlatego, że grała w gry, chyba, że chcesz mi powiedzieć, ze 95% użytkowników tego forum to potencjalni mordercy, a takie osoby jak Ted Bundy czy Charles Manson są całkiem normalni, bo kiedyś nie było gier komputerowych. Nikogo kto ma zdrową psychikę gra, czy film nie namówi do mordu. Oj przepraszam, David'a Berkowitz'a do mordów namawiał pies sąsiadów, twierdził on również, że ów pies jest szatanem i tu niespodzianka - nie grał w gry komputerowe.

Zdrowy człowiek rozróżnia dobro od zła i gra komputerowa tego nie zmieni.

no widzisz. szkoda ze takich jak ty nie jest wiecej:D

Szkoda, że takich jak ty nie jest mniej. Współczuje twojemu dziecku (jeśli masz/będziesz mieć). Tyle fajnych rzeczy je ominie.

@Down: Gdyby brać pod uwage opinie psychologów to całe to forum jest obozem szkoleniowym terrorystów.

Gdy by patrzeć na to co piszą Ci ''psycholodzy'' czy tam jakieś inne świry,to ja powinienem być gorszy od hitlera i wszystkich ''złych'' którzy chodzili po tym świecie:).Gram i będę grał nie interesują mnie opinie innych ludzi,jeśli ktoś jest na tyle głupi żeby wybić setki osób,niech cierpi, ale oczywiście największym złem na świecie jest metal i gry.

Pamiętajcie wszystko jest winą jaszczuroludzi,którzy kontrolują polityków i innych ważnych ludzi swoja mocą telekinezy,lecz ich prawdziwym celem jest zniszczenie naszego świata nie dajmy im wygrać:P.

PS: idę postrzelać do ludzi w gta.

Temat stary jak same gry i gowno z niego wynika. Najlepiej wprowadzic calkowita prohibicje. Od wszystkiego. Sex, alkohol, dragi, gry, filmy... Najlepiej byloby, zebysmy cale zycie spedzali przy ognisku. Wtedy zabijalibysmy sie z nudow. Wiele powiedziane, a i tak z tego koniec koncem nic nie wynika. Swiat schodzi na psy i tyle :)

Teraz tylko czekać aż kościół się weźmie za szatana... ops to znaczy za gry

koscioł juz sie brał za gry. bodajze harry potter.

a moje dzieci nie bedą miały źle. Ale nie spędzą dziecinstwa na graniu w gry ktore nie rozwijaja wyobrazni ani nic nie daja poza uzaleznieniem od komputera.

wy wciaz nie rozumiecie o co mi chodzi:D nie trzeba być psycholem, żeby gra zmieniła twoją psychike. nie mowie ze odrazu na morderce. ale media wpływaja na człowieka. i gry także. po to zostało wymyslone to PEGI czy jakos tak. I to wsumie dowodzi, że gry musza byc dostosowane do wieku ponieważ pewne gry sa złe w pewnym wieku.

Pegi nie wie co robi. Udowadnia to na każdym kroku.

@peelen

"Ale nie spędzą dziecinstwa na graniu w gry ktore nie rozwijaja wyobrazni ani nic nie daja poza uzaleznieniem od komputera" czyli w co będzie grało twoje dziecko Kubuś i Przyjaciele?! Teraz takie gry już praktycznie nie wychodzą (chyba), a co dopiero za ileś tam lat. I powiem ci jedno szkoda że patrzą ludzie tylko na gry a nie na wszystko bo wychodzi z twoich wypowiedzi że to wszystko przez gry. I nie rozumiemy o co ci ciągle chodzi? Bo źle myślisz, "nie trzeba być psycholem, żeby gra zmieniła twoją psychike" racja nie trzeba być wystarczy że jest się debilem.

I tak jak napisał Piolczu, nie wiedzą co robią wystarczy poczytać o ich babolach które odwalili, ale i tu jest problem bo ludzie się nie doinformują i pitolą potem głupoty tak jak teraz Ty.

Tak czy tam i czytam i jedni to nie wina gier ja tez tak uważam ja gram od dziecka i nikogo nie bije nie morduje nie kradnę nawet nie pale a inni że to wina gier rodzą przemoc jak ktoś jest głupi to będzie tak robił i bez gier, ale skoro to wina gier to ciekawe w co hitler grał.

Erased :)

Od jakiegoś czasu śledzę to co się dzieje na tym świecie i zauważyłem że coraz częściej to wina gier. Coraz więcej na świecie jest psychopatów, kiboli, morderców, a politycy jak i policja coraz częściej mówią nam że to wina gier przykład:

W Londynie w dzielnicach Tottenhamie i Enfield doszło do zamieszek. Podobno wywołało to zastrzelenie przez policję 29 letniego chłopaka który się stawiał (nie wiadomo czy był pod wpływem narkotyków, czy alkoholu). No ale po co policja ma przeprowadzać śledztwo jak najlepiej powiedzieć: "To wina gier". W tym przypadku wina została zwalona na GTA, ja jakoś grałem we wszystkie części i nie biegam po ulicy i nie biję ludzi nie wyciągam ich z samochodów.

Drugi przykład to Norwegia w której ostatnio stałą się straszna rzecz, pewien zamachowiec zabił koło 100 ludzi (nie pamiętam imienia i nazwiska). I wina spadła na gry. Był graczem WoW'a no i oczywiście nie mogło się obejść bez oskarżenia gier CoD, BF czy co tam jeszcze zakazali, to podobno przez te gry ten człowiek zabił tylu ludzi. Przez to te gry zostały tam wycofane.

A ja po prostu myślę że prawo jest teraz po prostu śmieszne, i w polityce jak i policji pracuje wielu ludzi którzy nie powinni się tam znaleźć. Jeżeli chodzi o prawo i ludzi którzy mają je niby przedstawiać daleko szukać nie musimy, wiele razy się spotkałem z tym i wiem o tym od znajomych jak i z własnego doświadczenia że prawo chroni bardziej przestępców niż ludzi którzy je starają się przestrzegać, ale ile można. (Przepraszam za drobne błędy, i zachęcam do wyrażania własnego zdania na ten temat)