Wtf?! talismanonline top4?

Hej wszystkim,

Co to za gra? Jaki typ gry? Jak wygląda świat gry? Naprawdę klient wazy lekko ponad 200mb? Skąd nagle top4? Coś przeoczyłem w świecie mmo? Heh widzę ze giera stara ale jara :-] grafika się nie liczy lecz klimat... Hmm co jest grane? Może jakiś weteran tego mmo się wypowie?

Słuchaj, najwidoczniej po prostu grupka zapaleńców postanowiła poklikać jej 5 gwiazdek. Także jestem zdziwiony, ale zauważ, że ta lista jakoś nie odzwierciedla obecnego zainteresowania danymi MMO. Grałem w to z 4-5 lat temu i jakoś nie przypominam sobie aby gra była jakaś wyjątkowa i wyróżniająca się od innych.

Gra bardzo sympatyczna. Klimat orientalny, grafikę sklasyfikowałbym do lekko cukierkowej. Żywe kolory, przyjemna dla oka.

Rozbudowany system tytułowych Talismanów, które służą za broń drugorzędną, która dodaje statystki oraz skile. Klas jest 5. Fairy, Monk, Assasin, Tamer, Mage (żeński i męski, różnica tylko w płci).

System petów bardzo interesujacy w przypadku Tamera (łucznik ze zwierzaczkiem) możesz złapać KAŻDEGO moba w grze (poza bossami i obstawą) i mieć go jako kompana, szkoląc go i karmiąc. Im dłużej dany pet jest z tobą tym większy ma licznik Indolence (nie pamiętam czy to na pewno ta nazwa, w każdym bądź razie, im wyższy poziom "przyjaźni" [tak to ujmę] tym pet ma większy % do dodatkowych statystyk [obrona, atak])

Są dungeony które robi się raczej w grupie (chyba że się ma lvl+++ na dany dungeon to można robić samemu)

PVP w postaci aren i PK, nawet nawet. Można spokojnie się dorobić wszystkiego na +++++++++ bez płacenia prawdziwej kasy, ponieważ za wirtualną gotówkę można kupić T-points (za prawdziwą kasę). Wystarczy zakręcić się na rynku i patrzeć co jest opłacalne. (kiedyś były mounty nie wiem jak teraz)

Craft, w zasadzie żaden, wszystko opiera się na dropie. (crafcić można potki i kamyczki enchantujące na określony czas 7 i 30 dni)

Ogólnie polecam bo gra się naprawdę przyjemnie,

Hmm dla zabicia czasu może się nada :]

Dzięki za odpowiedzi:]

Grałem w Talismana od początku powstania pierwszego serwera Light in the Darkness. W grze spędziłem wspaniałe 2 lata ponieważ:

- ludzie trzymali mnie przy tej grze, 15 latki ale bardzo przyjaźni i w ogóle mili

- na eng-game codzienne walki z wietnamcami tzn. euro gracze pk party kontra vietnamscy gracze

- przyjemne lokalizacje, nieco orientalne klimaty

- wojny "Castle Siege" kontra vietnamce ;)

- bardzo ciekawe (jak na te czasy 2005) areny typu League of Legends, tak to prawda, gra posiadała pewnego rodzaju arene która wyglądała jak dzisiejszy LoL, na której należało zniszczyć baze i przy okazji wszystkie moby, to była największa rozrywka w grze

- reselling, pierwsza gra w której zarabiałem jak prawdziwy prezes :) mało kto wiedział co robić z kasą czy z itemami, komu sprzedawać itp.

To w zasadzie wszystko, było to moje pierwsze chyba mmo, 2 lata bardzo przyjemnej gry. Gra w zasadzie miała IS z P2W ale to nie przeszkadzało.

Na sam koniec sprzedałem konto za 170 zł.

Gre jak na tamte czasy oceniam na dobre 9/10

Talisman online kiedyś był bardzo fajny. Teraz niestety jest coraz gorzej. Mało nowych graczy, masa starych wyjadaczy. Ceny z kosmosu. Gra szybko się nudzi, dobra na tydzień lub dwa

Hej wszystkim,

Co to za gra? Jaki typ gry? Jak wygląda świat gry? Naprawdę klient wazy lekko ponad 200mb? Skąd nagle top4? Coś przeoczyłem w świecie mmo? Heh widzę ze giera stara ale jara :-] grafika się nie liczy lecz klimat... Hmm co jest grane? Może jakiś weteran tego mmo się wypowie?