Jak wiecie powstał niedawno nowy champion Wukong.
Opłaca się go kupić? Wady i zalety mile widziane.
Obejrzyj se spotlighta, tam est większość informacji. A ja powiem , że jest to stealth który potrafi się klonować ( głównie do ucieczki ) i ma dość dobre ofensywne skille. Po obejrzeniu spotlighta nabrałem ochoty na grę nim , czekać tylko tydzień lub dwa aż będzie f2p.
Dzisiaj trochę nim grałem fajna postać, tylko chyba 3 na 3 gry z nim dostałem "noobs team" który nic praktycznie nie potrafił zrobić.
Te klonowanie jest za***iste, siedzisz w krzakach, włączasz klona i możesz spokojnie podlecieć do wroga i cie nie widzi.
co do postaci, gram nią już któryś mecz, według mnie w dobrych rękach jest to op postać i pewnie dostanie nerfa przez zabójcze ulti, ale jeśli lubisz włochate dps coś na podobieństwo xin zhao to zdecydowanie polecam.
Ta postać jest dla mnie zbyt prosta, grałem nią u kolegi (na jego koncie). Myślę że Wukong jest wprost za***isty. : P
co do postaci, gram nią już któryś mecz, według mnie w dobrych rękach jest to op postać i pewnie dostanie nerfa przez zabójcze ulti,
Jak może dostać nerfa przez zabójcze ulti, skoro ulti jest zbugowane? Rotfl
Powiem od siebie, ta postać jest tylko dla funu. Nigdy nie będzie w T1/T2 bo się nie nadaje. Jest masa lepszych picków.
Jak może dostać nerfa przez zabójcze ulti, skoro ulti jest zbugowane? RotflPowiem od siebie, ta postać jest tylko dla funu. Nigdy nie będzie w T1/T2 bo się nie nadaje. Jest masa lepszych picków.
W pełni popieram Ale ma zaje**ste skiny.. to trzeba przyznać ;DD Każda nowa, wchodząca postać nieróżni się niczym od innych.. taka brutalna prawda.. No może tylko ult ma inne ..
Dzięki za te zaje**ste wypowiedzi
Kupie tego champa, temat do zamknięcia.
Fedniety wukong jest złem nieczystym.
Potrafi ładnie uciec, potrafi mocno walnąć, potrafi zdenerwować, ale nie należy do grupy [NAJLEPSZYCH] chociaż podziwiam jego umiejętność bycia niewidzialnym
Tak więc.
Musze powiedzieć, że dobrze zbudowany wukong jest dobry, aczkolwiek nie jest to postać "szałowa" bardzo łatwy do powstrzymania, aczkolwiek bardzo trudny do zabicia z uwagi na jego w który robi mały dmg, ale może zrobić nam "mindfuck". Wukong na lane z mele jest słaby, potrzebny mu mocny ranged lub ap nuke. Odradzam zakupu lecz widzę, że juz za późno. Kolega mi dał zagrać na jego koncie ta postacią i uznałem, że fajny lecz "słaby". I proszę o nie odsyłanie do spotlightów Phreaka gdzie 17 lvl wukongiem zabija 12-13lvl ... Jeżeli chcesz postać zabawną proponuję zaczekać na skarnera i męczyć przeciwników swoim ult. + ult wukong jest bardzo słaby co z tego że "knock Airborn" jak zaraz wstajesz i uciekasz dalej, juz lepszy jest spin garena
)
Wady:
-Słabo komponuje się w drużynie,jedynie ult można wykorzystać,
-Niezbyt wysoki dmg bez przedmiotów do AD (zapytacie kto tak nie ma z AD - Jarvan, Irelia, Garen i kilka innych)
-Niska bazowa ilość hp,
-Problemy przeciwko tzw. tank teams
Zalety:
-Super zabawa ze znikaniem - jeden z najfajniejszych skilli!
-Dobre survi,
-Potrafi zaskoczyć,
-AoE CC
Wszyscy mówią że Wukong to DPS, a ja się nie zgadzam. Można go zrobić pod "burst damage" i na combo W+Q zjadamy pół Hp przeciwnika a może i więcej. Core pod taki build to Trinity + butki na clr/mercury(jeżeli przeciwnika ma dużo postaci z cc typu stun,slow) potem wystarczy Blodthirster i gg (najlepiej zaczynać z doran blade)
Jesteś pewny, że W ? "W" przecież to jest zniknięcie i pozostawienie klona który zada malutki dmg. Jeżeli ty chcesz czymkolwiek na wukongu zburstowac komuś pół hp to jedynie kiedy to zrobisz kiedy będziesz 5 lvli powyżej przeciwników jak na spotlightach phearka lub na botach ^^
Jesteś pewny, że W ? "W" przecież to jest zniknięcie i pozostawienie klona który zada malutki dmg. Jeżeli ty chcesz czymkolwiek na wukongu zburstowac komuś pół hp to jedynie kiedy to zrobisz kiedy będziesz 5 lvli powyżej przeciwników jak na spotlightach phearka lub na botach ^^
Sorry miałem E na myśli, i nie, nawet w late game zjadam polowe HP przeciwników, no może trochę mniej(na botach grałem tylko raz żeby zapoznać się ze skillami ) Wystarczy dobry build i runki. Aha i taki Tip:
Wystarczy Q użyć przed zaatakowaniem z E, aby na pewno trafić.
"Jeżeli ty chcesz czymkolwiek na wukongu zburstowac komuś pół hp to jedynie kiedy to zrobisz kiedy będziesz 5 lvli powyżej" - Nie, Wukong ma świetny harash w early game wiec wystarczy Lvl 2 i zabijasz praktycznie wszystkich.
Sorry miałem E na myśli, i nie, nawet w late game zjadam polowe HP przeciwników, no może trochę mniej(na botach grałem tylko raz żeby zapoznać się ze skillami ) Wystarczy dobry build i runki. Aha i taki Tip:Wystarczy Q użyć przed zaatakowaniem z E, aby na pewno trafić."Jeżeli ty chcesz czymkolwiek na wukongu zburstowac komuś pół hp to jedynie kiedy to zrobisz kiedy będziesz 5 lvli powyżej" - Nie, Wukong ma świetny harash w early game wiec wystarczy Lvl 2 i zabijasz praktycznie wszystkich.
Taaak ? Gangplank pozdrawia twój haras ;]
Ja również się nie zgadzam z Mo0mo. Według mnie jedynym sposobem budowania wukonga jest offtank. To znaczy Doran blade + latarnia + buty, a potem albo trochę dmg czyli najlepiej trinity, albo jak najwięcej defa czyli te wszystkie atmy, banshee itp.
Ja również się nie zgadzam z Mo0mo. Według mnie jedynym sposobem budowania wukonga jest offtank. To znaczy Doran blade + latarnia + buty, a potem albo trochę dmg czyli najlepiej trinity, albo jak najwięcej defa czyli te wszystkie atmy, banshee itp.
Każdy gra jak chce, ja podałem jedną(moja ulubioną) z możliwości.
@ up
Weź pod uwagę, że podałem tylko CORE build, potem można składać itemki okazjonalne, żeby dostosować postać do danej gry.
Napisałeś że składasz bloodthirstera co według mnie, jest złą opcją dla wukonga. Jego buduję się pod offtanka, i trinity + doran i latarnia spokojnie wystarczą, reszta to def. Ale tak zgadzam się każdy buduję daną postać inaczej dlatego nie miałem zamiaru Cię krytykować. Po prostu przedstawiam moją opinię.