Wurm Online

Mam pytanie- ktoś gra w tą grę z tego forum na premium? Możemy wymienić się doświadczeniami, a może i założyć nową osadę (ale to głownie zależy od wybranego serwera)?

I nowych graczy zapraszam do tej gry. jest to coś podobnego do HaH, tylko w trójwymiarze i z uwzględnieniem różnic terenu i tym podobnych "drobiazgów".

W razie jakiś pytań proszę pytać.

No to mam pytanko.Dość dawno próbowałem w to zagrać, ale były mega lagi i rozgrywka nie miała sensu.Jak jest dziś?

Trafiłeś w czas, w którym gra była intensywnie reklamowana i były megalagi. Teraz na serwerze darmowym są lagi małe, na premium żadne.

Ja mam pytanie... Ile kosztuje premium i czy gra za darmo w ogóle się opłaca?

Ile kosztuje nie wiem, ale gracze premium mogą mieć skille powyżej 20.Czyli np. mogą zbudować dom z kamienia, produkują przedmioty o wyższej jakości itd.W sumie non-premium nie ma, aż tak źle.

Premium kosztuje przelewem około 20 zł, a SMS-em- 30 (doliczając VAT).

A czy warto? Warto, ponieważ premium otwiera najbardziej rozbudowaną grę- jeszcze bardziej od HaH. Premium otwiera duże możliwości craftingu, walki itd. Ja gram na serwerze The Horde of the Summoned, wszystkich na ten serwer zapraszam, może zrobimy wioskę.

PS: za darmo masz tylko serwer Golden valley, a na nim szczerze mówiąc nie za bardzo opłaca się grać bo jest bardzo mały.

PPS: Dlaczego akurat serwer The Horde of the Summoned? Gra tam trochę mniej ludzi niż na innych i łatwiej będzie znaleźć miejsce na osiedlenie się.

A ten premium to miesiecznie czy jak? I jest cos takiego jak IM, czy tylko konta premium?

Jest tam tylko premium, item shopu nie ma, ale to premium należy traktować jak abonament, bo Golden Valley (serwer dla niepłacących) to tak naprawdę tylko takie demo- grasz do 20 poziomu skilla i koniec.

PS: Premium miesięcznie, tak.

PPS: Już planuję założyć osadę, może mi się uda kilka osób z Polski do gry ściągnąć.

No ja mogę zagrać w HoH albo w to (kiedyś nawet się przymierzałem) ale tylko na jakiejś darmowej wersji. HoH jest w pełni darmowy i ma grafikę 2D (co jest niewątpliwym plusem :D) tyle że sam tego nie ogarniam :x

ddddddHaH jest jak Wurm, tylko w 2d i nieco mniej rozbudowany. W Wurmie polaków jest bardzo mało, a za to w HaH stanowią drugą co do ilości potęgę.

JA chętnie z toba w wurma zagram tylko takie pytanko, jest tam PvP i normalnie sobie expisz na potworkach, czy to tylko taki sandbox do budowania?

Jest tam pvp (na serwerze na jakim gram nielimitowany, ale noobów nie ma na szczęście, bo są straże często), walczy się ze zwierzętami. Jeśli jesteś gotów płacić 30 złotych miesięcznie to zapraszam i poproszę o GG na PW.

Najpierw troche na free pogram, jak przyjdzie kasa (tydzien gdzies) to wysle esa, jak mi sie spodoba bede grał.

Ja już znalazłem ciekawe miejsce dość blisko startu, zaczynam budować tam osadę.

Cóż, moja (i Michiego16) przygoda z Wurm była dość krótka. Michiemu nawet się nie uruchamia, mi crashuje po załadowaniu fragmentów GUI i wyrysowaniu jakiś kawałków mapy (tak, odpalałem kilka razy z różnymi ustawieniami - wszystko na minimum i różne renderery). Cóż, takie uroki Javy.

U mnie wszystko działa jak należy, spróbuj zaktualizować javę albo zainstalować ponownie.

Ja mam na razie na tyle wysokie carpentry, że palisadę mogę robić bez obaw, z masonry (do robienia murów kamiennych) jest gorzej, więc zdecydowałem się właśnie na palisadę. Poza tym moje carpentry wystarcza do robienia dość sporych drewnianych domów.

PS: Już stawiam palisadę, a więc ci, którzy będą grać będą dość bezpieczni.

PPS: Szczerze mówiąc, to do osady by się przydały jeszcze ze 2-3 osoby, i na tyle właśnie osób tą osadę tworzę.

Mac wiesz że na darmowym serwerze jest dość dużo polaków?Osobiście poznałem trzech, a od jednego wiem że jest dość duża polska wioska.Teraz zaczynam budować dom i muszę zrobić 160 desek ehh.Jedyne co w tej grze jest złe to animacje.

Jest dość dużo, ale serwer jest poważnie ograniczony. Znam z GV 10, a na moim 4. Z płatnego serwera do bezpłatnego nie da się przejść, nie ma takiej możliwości.

Nie no bez przesady, płacenie abonamentu za grę pokroju Wurm'a to przesada.

O wiele lepiej wydać kilka złoty więcej i mieć Darkfall'a, w którym też mamy rozbudowany craft, zakładanie wiosek i miast oraz regularna walka o nie, czego w Wurmie nie uświadczymy.

Dodatkowo mamy grę przyzwoicie wydaną, dobrą grafiką/animacją, z dynamiczną walką i całodobowym supportem.

Wurm jest fajnym eksperymentem, jako projekt ciągnięty przez jedną osobę. Sandbox i ogólnie wszystko fajnie, ale płacenie abonamentu za tego typu produkt w 2010 roku to paranoja.

Ale Darkfall to nie jest totalny sandbox, a właśnie o taki sandbox mi chodzi...

PS: No, i Wurm nie jest tak zabugowany...