WvWvW

Witam, miałem pół roczną przerwę od guild wars 2 chciałbym zapytać jaki serwer obecnie dobrze sobie radzi na wvwvw oczywiście taki gdzie jest polska gildia, i dużo rodaków, bo myślę o transferze postaci :D

Na gandarze sa co najmniej dwie polskie gildie, jest tez blacktide no ale wiadomo... :P

a Gunar?

GH jest martwe, są tam POLe, ale ogólnie jest to martwy serwer.

Na Pikenie masz XT i to by było z polskich WvW gildii. Z europejskich serwerów bym wybierał pomiędzy FSP a Pikenem, w ostateczności Gandara.

Na Gandarze nie ma już żadnej aktywnej polskiej gildii WvW.

Ogółem może dlatego ze zmienili taką fajną mape WvWvW na to coś teraz yh.... szkoda gadać

GH jest martwe, są tam POLe, ale ogólnie jest to martwy serwer.

Na Pikenie masz XT i to by było z polskich WvW gildii. Z europejskich serwerów bym wybierał pomiędzy FSP a Pikenem, w ostateczności Gandara.

Na Gandarze nie ma już żadnej aktywnej polskiej gildii WvW.

A Next Rebel na Gandarze? Jak jeszcze miesiac temu gralem na Gandarze to czesto ich spotykalem i raczej nagle nie umarli, jest tez Ordo Lupi Abi (czy cos w ten desen) ale oni chyba nie sa typowo WvW gildia.
Teraz siedze na Aurorze i w jednym z Aurorowych "Legionow" wiekszosc osob to polacy ale typowej polskiej gildii tu raczej nie ma.

nRBL skończyło swoją historię z gw2 pod koniec sierpnia, OLA to nie jest typową WvW gildia, mało kto tam biega po borderach.

@Averocker

Masz na myśli powrót Alpine? Szkoda że na desercie nikt nie gra.

Chodzi mi o tą pierwszą mapke :D

Pierwszymi mapami były Alphine, nowe które weszły z dodatkiem to Deserty - notabene dużo mniej lubiane przez graczy WvW ^^

Witam, po ponad 1,5 roku przerwy w raz z grupką starych wyjadaczy (głównie emerytów trybu WvW/GvG o ile można tak to napisać), z braku innego fajnego tytułu na rynku, który zagwarantowałby nam taką radość która czerpaliśmy ponad rok temu, postanowiliśmy się zebrać i spróbować coś pograć na naszym starym serwerze (gandara). Wiem że ludzie którzy orientują się w tym trybie i pewnie coś tam pogrywają, pomyślą że jesteśmy wariatami i że polskie community WvW/GvG nie istnieje, ale zawsze mieliśmy skłonności do szaleństwa i ryzyka, a że siedzimy w tym trybie już jakiś czas to wiemy na co nas stać i kiedy warto podjąć się ryzyka.

Po drugie przez ostatni okres przesiedziałem trochę czasu w polskich gildiach PvX, które prosperują całkiem nieźle, i tam również znalazły się osoby, które byłyby chętne na pogranie coś pod polskim tagiem. Od razu mówię że nie będzie to żadna pseudo HC gildia, bo taka gildia rozleci się w tydzien o ile powstanie :), interesuje nas gra pod polskim tagiem, gra na odpowiednim poziomie i ze zgraną ekipą.

Czy ktoś się orientuje jak wygląda teraz sytuacja gildii grających, chodzi mi o gildie international, bo z polskimi znam sytuacje, czy gdyby taka gildia powstała, byłoby z kim powalczyć, bo nie ukrywam że przez ostatni okres gdzie siedziałem na BT w wiekszoci przypadków, spotykałem Blob Wars 2.

Jeżeli ktoś jeszcze przez ten ostatni czas cały siedzi w tym trybie i może mi coś na temat powiedzieć byłbym wdzięczny. Jakby ktoś był zainteresowany grą to też super, można pisać do mnie w grze. Pod nickiem Rothard/Roland The Hero.

Odświeżyłem stary temat, bo nie chciałem tworzyć nowego :).

Witam, miałem pół roczną przerwę od guild wars 2 chciałbym zapytać jaki serwer obecnie dobrze sobie radzi na wvwvw oczywiście taki gdzie jest polska gildia, i dużo rodaków, bo myślę o transferze postaci :D

W tym momencie 2 serwery wchodzą w grę jeśli chodzi o polaków. Po pierwsze Blacktide gdzie znajdziesz aktywnie grające gildie PvX, które próbują grac WvW , oraz moją gildie Next Rebel, która jest gildią typowo WvW/GvG, reaktywujemy sie na Gandarze(Fow- serwer linkowany). O innych serwerach nic mi nie wiadomo jeżeli chodzi o polskie gildie. Inne serwery godne polecenia to na pewno Vabbi(topowy serwer jeżeli chodzi o walki), FSP i Piken Square. Jednak na BT i na Gandarze znajdziesz najwiecej polaków.