Wyagasanie

Witam mam dzisiaj propozycję a zarazem pytanie. Czy dałoby się zrobić coś takiego że przy pisaniu posta (gdzie mamy różne opcje takie jak "wstaw cytat", "dodaj kod") byłaby opcja wygaszania tejże wypowiedzi?

Np. piszę posta i zaznaczam opcję "Post wygaśnie za tydzień" myślę że pomogłoby to trochę moderatorom w sensie że nie musieliby tak biegać tylko po wszystkich tematach i kasować każdego postu, tylko widzieliby "Post wygaśnie za 6 godzin" i mogli ze spokojem wyjść z tematu nie nagradzając przy okazji 10 osób warnami. Można by w ten sposób zrobić "offtopa" i niemartwić się że zaraz dostaniemy bana czy warna za spam.

Proszę to rozpatrzeć :P

Pomysł nie podoba mi się z dwóch powodów:

1. Właśnie tym się różni forum od irc'a/czatu: wiadomości zostają i można przeglądać dyskusje sprzed kilku lat.

2. Hipotetyczna sytuacja: Jeżeli napisałbyś tak oznakowany post, a ktoś odpisałby Ci normalnie - po wygaśnięciu dyskusja straciłaby sens.

Może i pomogłoby to moderatorom, ale nie wyobrażam sobie porządnego forum bez lekkiej dawki offtopu.

Czy by nam pomoglo, czy nie, nie wiem, bo i tak sie obijamy...: P

A tak serio, to nie widze sensu, a powod jest taki, jaki opisala Nieszczesna w punkt 2. Ty zaznaczas opcje, ktos nastepny nie i zamiast ratowac swiat przed OT, stworzymy jakas nowa jego odmiane.

1. Właśnie tym się różni forum od irc'a/czatu: wiadomości zostają i można przeglądać dyskusje sprzed kilku lat.

Jeżeli ktoś lubi czytać czyjeś gorzkie żale to jego sprawa, Ja lubię porządek i pisanie na temat - a tak musze przewijać 20 stron czyichś problemów.

2. Hipotetyczna sytuacja: Jeżeli napisałbyś tak oznakowany post - po wygaśnięciu dyskusja straciłaby sens.

Chodzi mi tutaj o offtopowanie, jak ktoś pisze na temat to poco ma wygasać posta? To jest tylko dla tych co chcą sobie trochę ponarzekać/napisać co myśli o czyjejś wypowiedzi, lub co sądzi na jego temat - teraz jak napiszesz nie na temat to leci ci warn na konto....

a ktoś odpisałby Ci normalnie

I tu wkracza modek i może się wyrzyć na nieprzestrzeganiu tegoż przyszłego punktu regulaminu :)

nie wyobrażam sobie porządnego forum bez lekkiej dawki offtopu.

A zapomniałaś o całkiem niezłej ilości warnów.

Czy by nam pomoglo, czy nie, nie wiem, bo i tak sie obijamy...: P

No sie wie...to bardziej byłaby opcja dla takich co lubią ponarzekać i nie chcą dostać warna od niemiłego moderatora :)

Witam mam dzisiaj propozycję a zarazem pytanie. Czy dałoby się zrobić coś takiego że przy pisaniu posta (gdzie mamy różne opcje takie jak "wstaw cytat", "dodaj kod") byłaby opcja wygaszania tejże wypowiedzi?

Np. piszę posta i zaznaczam opcję "Post wygaśnie za tydzień" myślę że pomogłoby to trochę moderatorom w sensie że nie musieliby tak biegać tylko po wszystkich tematach i kasować każdego postu, tylko widzieliby "Post wygaśnie za 6 godzin" i mogli ze spokojem wyjść z tematu nie nagradzając przy okazji 10 osób warnami. Można by w ten sposób zrobić "offtopa" i niemartwić się że zaraz dostaniemy bana czy warna za spam.

Proszę to rozpatrzeć :P