Witam mam 3150 ip jakiego championa kupić.
Rozważam nad ;
Jax (lubię)
Lux (widziałem graczy wymiatających nią)
Olaf (Forum)
Katarina ( Nawet)
Shaco (up)
Mogą być wasze propozycje
Rozważam nad ;
Jax (lubię)
Olaf (Forum)
Katarina ( Nawet)
Shaco (up)
Za 3k mysle ze dobrym wyborem bedzie :
Jax (nie gralem nim, ale jest dobrym champem)
Akali (wlasnie ja kupilem, bardzo sympatyczna gankerka)
Teemo (duze wsparcie dla druzyny, umiejetnie prowadzony potrafi pociagnac druzyne for the win!)
O Olafie tez duzo dobrego slyszalem, lecz po nerfie troszke slabszy.
Hmm... Jaxa odradzam najsłabszy z tych ktorych wymieniłeś, jak dla mnie to wyglądałoby tak Olaf>Katarina>Lux/Shaco>Jax. Katarina to mój main a kiedy grałem na EU moim main była Lux więc wiem że te dwie laski potrafią naprawde koksić =) Shaco.. nie grałem co prawda jesli trafi w okazje to ubije Lux spokojnie (kiedy ma CD) ale tak to Shaco padnie po jej Combo jeśli jest ogarnięta
Olaf to już wgl masyznka do zabijania im ma mniej Hp tym ma wiekszy dmg i szybkość ataku, to co on czasem robi to jest po prostu rzeźnia;D A Jax... osobiście to moje największe rozczarowanie.
@Up
Akali- prawda, naprawdę jak się nafeeduje na początku to potrafi pod koniec rozwalać cały team przeciwny sama =)
Ja bym polecił jeszcze Xin'a ma bardzo dobry dmg, attack speed, slow, i podrzucenie do góry, ogólnie wśród postaci których nienawidzę znajduje się on w Top 3 =)
Jak kolega wyżej polecam Akali bardzo dobry Ganker i teamfigter i łatwy doskok do Carry champów.
Po kolei:
JaX - Po nerfie jego skilla Empower Useless
Lux - Jest łatwa i prześwietna ma 3 CC !!! (Crowd Control) czyli do TeamFightów kosior maxymalny
Olaf - Ta postać bez Jungli to nie postać : ) ale ganker też fajny i niby po nerfie ale DMG ma dosyć spory
Katarina - Useless zero przydatności postać na zabawę na normal game bo naa randomach można z jej ulti walić penta kille
Shaco - Gram nim bardzo długo też postać która nie jest w Jungli na starcie gry to lipa bardzo trudny do ogarnięcia jak się go nie ogarnia to nic nim nie zrobisz ale na wyższym ELO na rankedach jak znaczniesz nim dobrze grać to namieszać jak nie wiem co...
Podpowiem łatwy styl gry nim; wardy na red i blue golemie musisz mieć boots of mobility czaisz się na tych golemach i na sol oz ulti i boxem ubijasz na lajcie :]
i jak mówi Sejmara Xin jest bardzo dobry również polecam
@Up
Katarina twój main ? To chyba grasz tylko normal game bez obrazy bo na Rankedach ona jest największy Useless
@up
Na razie wbijam 30 =) Grałem na EU do 26 lvl, ale pozniej sie okazało że moi kumple graja na US to przeniosłem się tam i mam puki co 26 lvl też =) I sobie ciupę Katarina ;] Oj tam ;P Kayle jest większy Useless i wydaje mi się że to dużo wiekszy ;p A jak gram Katarina od 5 lvl to umiem nią namieszać dobrze już ;] i z runkami to jest magia ; p oczywiście trzeba miec ogarniatych ludzi w teamie jeszcze....
a czemu nikt o Urgocie nie gada przeciez on jest zaj!@#$
Brono że tak lekko zmienię cytat 'Ile ELO że tak kozaczysz?'
@Sejmara
No spoko katarina z ogar teamem i stunami to potrafi namieszać i polecam ci grać na EU bo udział można brać w polskich turniejach i na ESL'u
@Up
1754 ELO i nie kozaczę tylko mówię z doświadczenia jak jest na Rankedach bo gram ich dosyć sporo próbuję tylko doradzić i pomóc więc "Panie 7 postów" ledwo zawitałeś na to forum to TY nie kozacz Peace Bro.
Jax> bez feeda nie ma co
Shaco > ogarniajacy op lecz to bardzo rzadkie
lux > early/mid > dobra late > bezuzyteczna
Katarina> jak jax bez feeda nie pograsz
Olaf > jest ok
cos od siebie > zbieraj ip jak free champy to testuj kupuj ktore ci sie podobaja i graj nimi dalej dokupuj runy
brono Ladnie z elo ale to nie decyduje o skillu tak naprawde sa duzo ludzi ktorzy nie graja rankedy a ogarniaja a takze by wzbic duze elo to tez lucka trzeba chyba ze masz wlasny team na solo nie ma co poszczesci ci sie 5 gier start win to wzbijesz juz 1400 elo potem juz latwo wchodzi
@Up
Wiem jak jest z 1300-1400 wybijałem się z minimum 2 miechy bo same randomy ale uwierz mi że na 1600+ jest hardcore bo oba zespoły są ogarnięte bez leaverów/feederów i na solo wbiłem bo zawsze z kumplem gram to łatwiej ja tank on carry AP i Lane nasz
A tak ogółem dobra i szybka analiza postaci ale mogę się kłócić co do lux że niby jest bezużyteczna
@Widelec
zapomniałem dodać... Jak tak bardzo kozacze xD to w czerwcu są resety all ELO.
Peace
no dobra lux moze uzyteczna ale to juz tarcze i lapanie bo dmg w late to juz slabo
Słabo w late? łapanie 400, AoE 600, Ulti ktore ma cd 30s z dobrym bulidem ponad 1000... oczywiscie jak sie nie spierniczy poczatku gry ;P Lux jest w stanie, w ciągu 2 sekund zabić każdego w okolicach 2k hp.
Polecam Xin Zao bardzo dobry i fajnie nim się gra
@Bruno
To był tylko cytat (lekko zmieniony no niech będzie) jeśli jakoś źle się wyraziłem to sorry :>
Widzę że masz dużą wiedzę na temat tej gry
... i chyba nie zdążyłem jeszcze zakozaczyć.
Pan 8 (JUŻ!) Postów
Olaf jest git :] Zadaje 340 True Damage, więc Rammus mający 550defa nic nie zdziała ^^
@Widelec
Gram od początków tej gry (nie chce znów kozaczyć -.-)
spoko wziąłem to za bardzo do siebie.
@UP
Olaf jest git ale zacznijmy od tego że się nie fokusuje i targetuje tanków :] w mid game rammus złoży ci Warmonga i tyle po twoim true damage
Rozważam nad ;
Jax (lubię)
Olaf (Forum)
Katarina ( Nawet)
Shaco (up)