Wybór czytnika e-booków

Sprawa jest prosta - szukam dobrego czytnika e-booków. Cena nie gra roli, ma być dobry. Najważniejsza sprawa - gdy tylko próbuję czytać za pomocą laptopa/komórki/tableta po 2 stronach moje oczy mówią dość (nie wiem, czym jest to spowodowane, po prostu tak jest), dlatego chciałbym, aby wyświetlacz podczas czytania odwzorowywał kartkę papieru w największym możliwym stopniu. Dotykowy wyświetlacz byłby wskazany, ale jakoś się obejdę.

Liczę na was.

Amazon Kindle czy wgl który kowliek z czytników Amazona, jedyne sensowne i w przystępnej cenie :) można nawet pokusić się o model z wi-fi i przeglądarką :D

Amazon Kindle jest firmą, która posiada najlepsze czytniki do e-booków. Sam ostatnio zakupiłem Kindla i uważam, że zrobiłem bardzo dobrze wydając na niego kaseę. Oczywiście kupiłem tego "najprostrzego" czyli podstawowe parametry: przede wszystkim wyświetlacz e-papierowy dzięki, któremu czytamy jakby papier ( lepiej dla oczu), czyta dużo formatów chodź PDFy nie są zbyt rewelacyjne. Za swojego KIndla zapłaciłem 300 zł... W sklepach doradzali mi wyższe modele(bardzo drogie), które już miały jakieś super extra bajery: przeglądarke www, podświetlenie, Ivone, która może nam czytać i wiele innych(dla mnie) nie potrzebnych bzdet. Czytnik dla mnie ma służyć do czytania, do innych bajerów mam komórkę ;) Czasem brakuje mi możliwości podświetlanego ekranu ale jakoś daje radę, pokrowce(niektóre) są wyposażone w lampki. Warto też nadmienić, że oprogramowanie i instrukcje są w języku Angielskim i narazie nie będzie polskich wersji. Szkoda tylko, że E-booki są u nas w Polsce w cenie normalnej książki, a w Ameryce np. na Amazonie możesz kupić je za 2 dolary(oczywiście po Angielsku). No ale od czego jest internet, gdzie znajdzie się wszystko za darmo ;)

Jak wyżej również polecam Kindle nie męczy oczu, czyta się jak zwykłą książkę, nie będę się więcej rozpisywał Ozeroz zrobił to już.

Sprawa jest prosta - szukam dobrego czytnika e-booków. Cena nie gra roli, ma być dobry. Najważniejsza sprawa - gdy tylko próbuję czytać za pomocą laptopa/komórki/tableta po 2 stronach moje oczy mówią dość (nie wiem, czym jest to spowodowane, po prostu tak jest), dlatego chciałbym, aby wyświetlacz podczas czytania odwzorowywał kartkę papieru w największym możliwym stopniu. Dotykowy wyświetlacz byłby wskazany, ale jakoś się obejdę.

Liczę na was.