Wybór dobrego Antywirusa(Płatnego)

Witam serdecznie :) , chciał bym poznać opinie poważnych "Osób" , a więc posiadam aktualnie Nortona za 2 tygodnie kończy mi się roczny "Abonament", zastanawiam się czy może nie ma lepszego/wydajniejszego Antywirusa za tą cenę?. Po rocznym użytkowaniu stwierdzam że Norton jest bardzo dobry, jednak czasem jest aż za dobry(usuwa niezainfekowane pliki, co oczywiście można ustawić aby nie robił tego). Jednak pragnę poznać opinie o innych płatnych antywirusach:) , prosze jednak o uzasadnienia swoich wypowiedzi, gdyż każdy może napisać " Kup sobie Avasta bo jest lepszy", z góry dziękuję za udzielenie mi sensownych odpowiedzi.

Wiesz, trudno o jakieś uzasadnienia w tym temacie, antywirusy służą do tego by wirusy unicestwiać, więc nie wiem co chciałbyś jeszcze wiedzieć na ich temat. Co mam niby dopisać? Nie mam za bardzo styczności z Nortonem, miałem go jakiś okres czasu, bardzo krótki, więc nawet nie wiem jak by się sprawował. Na tle Avast'a, Kaspersky'ego i Pandy, ESET Smart Security wypada najlepiej, przy okazji warto się zaopatrzyć w Malwarebytes Anti-Malware, u mnie się nie gryzą i jakoś działają, tzn. działały bo ESET mi się rozkraczył przy aktualizacji i mi się nie chcę już go instalować od nowa. :P

Polecam Nortona. Z niczym się nie gryzie, nie spowalnia pracy komputera. Nie wiem, co można pisać jeszcze o antywirusie. Na tle avasta jest parę razy lepszy.

http://forum.pclab.p...

http://www.av-test.o...-7/mayjun-2013/

powodzenia na pewno coś wybierzesz, jak przebrniesz przez temat ;] szkoda tylko że chłopaki skończyli dyskusje

sam od 3 lat korzystam z darmowego Comodo i nie przypominam sobie abym miał problemy z wirusami, już tak z 1,5 roku bez formata i się trzyma PC

Polecam Advenced System Care. Nie ma chyba lepszego antywirusa,booster,cleanera w jednym.

Avas to antywirus dla użytkowników, których nie obchodzi co się dzieje na komputerze, bo myślą, że jak mają antywirus, to się nie muszą pilnować, bo on im przypomni. Błąd. Nikomu nie polecam tego antywirusa. Nie się nie dziwę, że laptopy w kompach mega mulą i płatają figle. Mają mega dużo wirusów, a Avast jest dobry jedynie w: "baza wirusów programu avast została zaktualizowana."

Ja korzystałem z Microsoft Security Essentials, ale później przerzuciłem się na Comodo. To totalna skrajność Avasta, komunikuje nas o wszystkim i o wszystko nas pyta. Jeśli jesteś osobą, która lubi mieć wszystko pod kontrolą i nie przejmuje się ciągłymi komunikatami (na szczęście komunikaty nie są "mówione" i przeszkadzają tylko osobom, które częsta otwierają aplikacje) - polecam Comodo. Jest za free, ale już firewall jest płatny. Można sobie firewall załatwić z jakiejś innej firmy.

Polece nod32 lub bit defendera.

Najlepsze antywiry jakie używałem w życiu.

node 32 + spy hunter

Ja miałem kasperskiego ogólnie mogę polecić, jedną wadą było to, że instalowało się jakieś dziwne biblioteki ( jakieś pliczki,dane) które zajmowały sporo miejsca 5GB + co jest problemem dla ludzi, którzy nie mają miejsca na dysku np. taki Ja który ówcześnie na C: miał ledwo 15 gb miejsca

Racja, NOD32 jest naprawdę warty polecenia. ^^

Lepiej zainwestuj w pakiet zabezpieczający, czyli firewall+anywir. Z darmowych najlepszy będzie Comodo IS 2013 premium (używałem go z 5 lat, wcześniej zwał się inaczej ale to kwestia updejtów i przejść na nowsze wersje, które teraz nie są gorsze), a z płatnych to testach będzie to Kasperski, G-data albo Bitdefender i ewentualnie F-secure lub BullGuard. Tylko napisz jeszcze jaki system i sprzęt to wybierze się idealny płatny.

A ja nie mam antywirusa i nie mam tez wirusow na kompie. Jak potrzebuje sprawdzic to instaluje a potem usuwam.

Niektore antywirusy drastycznie spowalniaja komputer (mowa o platnych i darmowych) i do tego maja zle sprawdzanie wirusow... Wiec wole bez.

Jesli mialbym wybrac to chyba bym wybral ESET NOD32

ESET moim zdaniem najlepszy używam od dawna raz na jakiś czas skan systemu, który jest bardzo szybki i można spać spokojnie.

Norton wymiata (jak dla mnie).

To z antywirusów do takiego byle skanowania na raz to NOD, a potem sprawdzasz Ksperskim. Od lat o nich słychać dobre rzeczy, ale nigdy nie było, że któryś z programów znacznie wzmocnił swoją pozycję względem innych czy jakoś osłabił. Wybory jednak bardzo dobre, gdzie ogólnie twoje podejście bezsensowne jeżeli chodzi o bezpieczeństwo, jednak to dalej twój wybór.

Moim zdaniem najlepsza jest GData+Malwarebytes Anti-Malware.

Nie potrzebny ci żaden antywirus wystarczy pobrać http://www.malwarebytes.org/ - skaner i adblocka do przeglądarki.. gwarantuje ci to że jak bedzięsz skanował komputer tym programem przynajmniej raz na tydzień to wirusów nie będzie.

Bo prawda jest taka że antywirusy tylko zamulają kompa i robią to co ty mógłbyś zrobić sam. Dodatkowo trzeba za nie płacić.. owszem jak masz jakieś ważne rzeczy które potrzebują "ochrony" to możesz wydać troche pieniędzy i nie przejmować się niczym.. ale wybór należy do ciebie bo zbyt wiele te antywirusiki nie zmieniają..

Miałem ESETa, miałem Kasperskiego, obecnie mam Nortona 2013 i jest idealny :) nie obciąża procka, co ma łapać łapie, czego nie powinien dodajemy wykluczenie. No i jest dużo tańszy. Obecnie moje the best

Witam serdecznie :) , chciał bym poznać opinie poważnych "Osób" , a więc posiadam aktualnie Nortona za 2 tygodnie kończy mi się roczny "Abonament", zastanawiam się czy może nie ma lepszego/wydajniejszego Antywirusa za tą cenę?. Po rocznym użytkowaniu stwierdzam że Norton jest bardzo dobry, jednak czasem jest aż za dobry(usuwa niezainfekowane pliki, co oczywiście można ustawić aby nie robił tego). Jednak pragnę poznać opinie o innych płatnych antywirusach:) , prosze jednak o uzasadnienia swoich wypowiedzi, gdyż każdy może napisać " Kup sobie Avasta bo jest lepszy", z góry dziękuję za udzielenie mi sensownych odpowiedzi.